Evb

Prostata kreft støtte grupper og terapi

Støttegrupper kan hjelpe både pasienter og familier gjennom prostatakreft utvinning. Finn ut hvilken type støtte kan være best for deg.

Menn er ikke kjent for å være veldig imøtekommende om sine følelser og frykt, men når du kjemper prostatakreft, behovet for å uttrykke deg selv og takle din emosjonelle side er en viktig del av behandling og gjenvinning.

Prostatakreft: hvordan få støtte

Støtte grupper er en fin måte for menn med prostatakreft å søke emosjonell støtte for sykdom, behandling og bivirkninger de opplever. Selv om du kanskje ikke føler deg komfortabel å snakke om dine bekymringer med din kone eller dine venner, kan andre menn med samme erfaring og samme frykten være en verdifull kreft støtte ressurs.

"Støtte er viktig å bli frisk, fordi folk lærer de ikke er alene i sin fysiske / emosjonelle lidelser. Studier viser at de som snakker om det med sin støtte gruppen har et bedre resultat i recovery", sier Mary Beth Tevebaugh, en atferdsmessige helse terapeut ved Baptist Hospital East Center for Behavioral Health i Louisville. Tevebaugh legger til at det er mange støttegrupper for menn. "Du kan se grupper opp på internett, samt be legen din for en."

I-person kreft støtte grupper

Venn for livet er en støttegruppe som parene nylig diagnostisert kreftpasienter med en overlevende i en lignende situasjon. Venn for livet forsøker å matche mennesker basert på type kreft, kjønn, alder, og selv generelle interesser.

John (ikke hans virkelige navn), en to-års prostata kreft overlevende fra Kentucky, fant at venn for livet hjalp ham "fordi den kobler deg med folk som har vært gjennom opplevelsen. Perspektivet som venn for livet ga meg var uvurderlig. "

Når du får nyheter, kan en million tanker går gjennom hodet ditt. Men de er ofte om det samme.

"Du går gjennom stadier, rett etter diagnose - og helt ærlig, er ditt første frykt for at du kommer til å dø", sier Johannes. "Det er problemet med den store" kreft "ord Det første som er viktig er å gi deg en følelse av at andre har funnet måter å håndtere det og overleve;.. Det er den første fasen Når du passerer det stadiet, men lang tid det tar, da primært dine tanker er om de to postoperative komplikasjoner, som er inkontinens og impotens. " Han legger til at støttegruppen var nyttig som han arbeidet seg gjennom hver etappe.

I tillegg til venn for livet, deltok John en gruppe sponset av et lokalt sykehus, som vanligvis tilbys en månedlig gjest høyttaler og små-gruppe breakout sesjoner etterpå. Breakout diskusjon økter ble også tilbudt for familiemedlemmer av pasienter med prostatakreft.

Andre emosjonelle støtte alternativer

Mange pasienter med prostatakreft finne online støttegrupper for å være en stor hjelp. Du kan stille spørsmål når du vil og finne informasjonen du leter etter, alt i personvernet ditt eget hjem på en dataskjerm. Det finnes flere nettsteder som tilbyr anerkjente kreft støtte grupper, inkludert Cancer Survivors Network sponset av European Cancer Society, samt Association of Cancer Online ressurser, eller Açor. Det er også prostata kreft-spesifikke grupper tilgjengelig gjennom Prostate Cancer Foundation, eller PCF.

Hvis du foretrekker det, kan du prøve å snakke med en nær venn eller et familiemedlem om hva du opplever. Du kan snakke om sinne, frustrasjon eller frykt, men du bør forstå at de ikke alltid vet hvordan de skal reagere. Hvis du vil ha dem til å bare lene seg tilbake og lytte, er det greit å fortelle dem det.

Du kan også henvende seg til helsepersonell, som kan hjelpe med ressurser eller mer informasjon om sykdommen din. Du kan også vurdere å se på åndelig støtte fra din gudshus.

Ved hjelp av ett eller flere av disse typer støtter kan være av stor nytte hvis du blir møtt med prostatakreft. Diagnostisering, behandling og bivirkninger vil føles lettere å håndtere hvis du vet at du ikke er alene.