Evb

Probiotika for influensa forebygging?

Sunne bakterier, kalt probiotika, er ofte spioneringen for å holde fordøyelsessystemet i balanse. Men spiller de en rolle i influensa og kaldt forebygging?

Fordelene med probiotika for fordøyelsen helse har vært lang spioneringen, men nyere bevis har vist disse "gode bakterier" kan bidra til å avverge forkjølelse og influensa også.

I september 2011 publiserte Cochrane Collaboration en rapport som analyserer effekten av probiotika på forkjølelse. De så på 10 tidligere studier og konkluderte med at probiotika fungerte bedre enn placebo på å forebygge akutte øvre luftveisinfeksjoner.

Sunne bakterier kan også rebalansere bakterier vi trenger i våre organer. Når sterke antibiotika drepe av stammer av bakterien som gjør deg syk, kan de samtidig ødelegge de "gode" bakterier i fordøyelseskanalen, som forårsaker diaré og kramper.

"Folk på kraftige antibiotika for en bihulebetennelse eller lungebetennelse, for eksempel, kommer til å få bivirkninger fra å tørke ut normale bakterier," sier Michael S. Ellis, MD, en klinisk professor i Øre og hode og nakke kirurgi ved Tulane University School of Medicine i New Orleans. Som et forebyggende tiltak, vil Dr. Ellis fortelle sine pasienter å spise litt yoghurt eller ta et supplement kalt Lactinex å sette normale bakterier tilbake i deres system.

Andre matvarer som inneholder probiotika er gjæret melk, kulturmelk, kefir, miso, og tempeh. I tillegg til fordøyelsesenzymer helsemessige bekymringer, kan probiotika bli anbefalt å bidra til å bekjempe gjær infeksjoner (både vaginal gjær og trøske infeksjoner) og eksem.

Men, sier Ellis, trenger du ikke nødvendigvis trenger å ta probiotika for å forebygge problemer som for eksempel fordøyelsesproblemer eller luftveisinfeksjoner. "Du har mange i systemet som normalt, med mindre du har en immun problem eller tørke dem ut med antibiotika."

Hva forskning sier om kulde og influensa forebygging

Om probiotika kan brukes til å forebygge eller behandle forkjølelse eller influensa er fortsatt oppe til debatt, som forskning på emnet er begrenset.

"Probiotika gå utover tarmen til å påvirke andre systemer som luftveier, nyrer og hud," bemerker gastroenterolog og forsker Sonia Michail, MD, direktør og seksjonssjef for divisjonen for gastroenterologi og ernæring ved Wright State University Boonshoft School of medisin i Dayton, Ohio. "Det har vært noen begrensede rapporter som tyder beskjedne fordeler til forbruket av probiotika i å redusere øvre luftveisinfeksjoner hos barn, spesielt de deltar barnehage. Probiotika kan være nyttig i bestemte vilkår, men så langt i forkjølelse og allergi effekten er ganske beskjeden. "

En fersk studie av 326 barn mellom tre og fem år gamle viste at de som fikk probiotiske kosttilskudd to ganger om dagen i seks måneder hadde færre feber, hoste episoder, nesetetthet og tapte dager fra barnehage enn sine jevnaldrende. Imidlertid bør det bemerkes at denne studien ble finansiert av Danisco, et kosttilskudd selskap.

Andre studier har vist at inntak av probiotika regelmessig kan ha en begrenset beskyttende virkning mot allergisk rhinitt, selv om Dr. Michail advarer at denne effekten er ikke meget sterk. Forskere teoretisere at enkelte stammer av probiotiske bakterier kan øke voksen immunforsvar og redusere betennelser. Dette tyder på et visst potensiale for å bidra til å bekjempe infeksjoner.

Forskningen rundt probiotika for kaldt og influensa forebygging fortsetter. Til tross for noen debatt, er probiotika generelt ansett som trygt, så legger en daglig servering av yoghurt til dine andre velvære strategier, slik som vanlig håndvask, kan ikke skade.