Evb

Prepping barnet ditt for en ny søsken

Prøv disse tipsene for å forberede barnet for et nytt søsken før og etter at barnet er født.

Det er et vell av informasjon tilgjengelig for foreldre om å bringe hjem en ny baby, men hva med når den nye babyen er ikke din første? Selv om ankomsten av et nytt søsken bringer glede og spenning, kan det også gå ut over søsken følelse av sikkerhet, forlater dem sint og ergerlig av familiens nyeste tilskudd. Følgelig, i tillegg til å få ditt hjem klar for en ny baby, er det viktig at du også fokusere på å forberede resten av familien.

Før babyen er født

Det er viktig å involvere barnet og holde rutiner så normalt som mulig i ukene før og etter babyens ankomst. Prøv disse tipsene:

 • Utsette ny-baby diskusjon før du viser, og når du har det, bruk en kalender for å markere de dagene, eller snakke om hvordan barnet kommer i en bestemt sesong (når det er varmt ute), eller etter en hendelse (når skolen kommer ut til sommeren).
 • Involver søsken så mye de vil (la sine spørsmål være guide).
 • Vær konkret om hva den nye babyens ankomst vil bli som: "Mamma blir veldig sliten", "The baby vil gråte og sove mye".
 • Inviter eldre søsken å dele bilder, historier og video av deres nyfødte dager. Barn elsker å høre historier om hvordan livet var da de var en baby.
 • Unngå store overganger som å bytte omsorgspersoner, flytting til et big-girl/boy seng, pottetrening, bli kvitt smokken eller Binky, som starter førskolen, osv. Hvis søsken må gjennomgå disse endringene på grunn av den nye babyen, starte dem så tidlig som mulig (minst flere uker før), så en negativ sammenheng ikke utvikler mellom endringene og babyens ankomst.
 • Forbered søsken for fravær under fødselen av den nye babyen (hvor lenge du vil være borte, hvor barnet skal bo). Hvordan du handler lar barnet få vite hvordan du føler deg. Hvis du synes trist eller engstelig, vil de føle seg trist eller engstelig.
 • Bruk rollespill med dukker for å snakke om følelser, justering, og hva livet vil bli med et nytt søsken (best for pjokk søsken).

Etter at barnet er født

Tillate søsken å besøke deg og møte den nye babyen like etter at han / hun er født (på sykehuset). Dette vil bidra til å forsterke at det er en spesiell, familie hendelse. Selvfølgelig, hvis du føler at barnet blir skremt av sykehuset innstilling (f.eks, se deg i en kappe eller med en IV), la den store introduksjonen vente til du kommer hjem. Noen flere nyttige tips:

 • Har big-brother/sister gaver som venter, fra den nye babyen, når de først møter ham / henne.
 • Ikke gjør sammenligninger ("han er mye roligere enn du var", eller "du gråt mye mer.")
 • Ikke bli skremt hvis søsken ikke uttrykke en interesse i den nye babyen. Søskenforhold har et helt liv å utvikle.
 • Akseptere at noen regresjon kan forekomme, dette er normalt. Babyen din big-boy/girl for en stund, hvis det er det han / hun ser ut til å trenge.
 • Minn besøkende til å ta hensyn til de eldre barna og overvåke gave-gi. Det kan være oppskakende for søsken å se alle de presenterer som den nyfødte mottar, spesielt når folk ikke ta noe for dem.
 • Prøv ikke å klandre barnet for dine nye begrensninger ("Mamma kan ikke leke med deg nå fordi jeg må mate babyen," eller "Mommy behov for å endre baby, så du må lese for deg selv."). Blaming nye babyer for redusert tidsbruk med deg avler søsken harme. I stedet involvere søsken i barnevernet som hjelpere.
 • Skape muligheter for eldre søsken til å være deltakere og ikke konkurrenter (f.eks, får en bleie klar, leser barnet en historie, skyve vognen).
 • Minn søsken av de tingene de kan gjøre fordi de er eldre (f.eks, spise mat, leke med leker, går til lekeplassen).
 • Husk å gi søsken privat tid med deg og forsterke ideen om at mange av de tingene de er i stand til å hjelpe til med (f.eks ærend kjører, måltid forberedelse, etc.), er på grunn av deres avanserte evner.

Hva om problemer oppstår?

Forskning viser at et barns utviklingsstadiet påvirker deres tilpasning til nye søsken. Barn 2 år og under har mer problemer fordi de fortsatt har sterke behov for foreldrenes tid og nærhet. Stress på familien gjør også barnas justering hardere.

Husk at selv de mest velmenende søsken spille for grovt eller klem for hardt i begynnelsen, så vis dem hvordan de skal spille forsiktig med sine nye søsken. Fokuser på de positive atferd barnet viser til hennes nye søsken ("Jeg liker måten du strøk barnets ben."). Viktigst, fortvil ikke. De første månedene er en stor justering for alle.