Evb

Prematur arbeidskraft

Spør Heidi Murkoff

Først de gode nyhetene: Sjansen for at du vil være en av de nesten 90 prosent av gravide kvinner som føder ved termin (som for de fleste mødre-å-være betyr når som helst etter 37 uker). Faktisk, oddsen for å bære en baby til målstreken er litt bedre enn de var bare for noen år siden, med preterm fødselsraten å ha falt litt nylig (selv om ekspertene er ikke sikker på hvorfor). Hva betyr dette for deg? Det er sannsynlig at du har rikelig med venter på å gjøre helt til det vakre bunt av babyen glede kommer.

Likevel er det noen vordende mødre som opplever at ventetiden klippe kort. Hva som kan sette en graviditet høyere risiko for tidlig fødsel? For en, en historie med preterm arbeidskraft. For en annen, som har to eller flere barn om bord (multipler er langt mer sannsynlig å bli født tidlig enn singletons), eller å være svært unge (under 20) eller eldre (over 40). Visse graviditet komplikasjoner, for eksempel svangerskapsforgiftning og svangerskapsdiabetes, kan også utløse tidlig fødsel, som kan begynne en graviditet overvektig eller betydelig undervekt, og / eller å få for mye eller for lite vekt under svangerskapet. Noen forskere mener også det kan være en genetisk kobling - ifølge en fersk studie, var kvinner som ble født tidlig (eller hadde en søsken som var en preemie) mer sannsynlig å levere tidlig, også. Andre mulige medvirkende faktorer har blitt foreslått, også, inkludert vitamin D-mangel. Og til slutt, er det klart at elektive keisersnitt og induksjon kan føre til altfor tidlige fødsler (når babyer er utilsiktet levert tidligere enn de burde være).

Lyst til å gjøre noe konstruktivt mens du venter (for hva som er sannsynlig å være en rett-på-tid levering)? Heldigvis er det nok av måter å redusere allerede lave risikoen enda mer - eller øke sjansene dine for å levere nærmere din forfallsdato selv om du faller inn under en av de høyere risikoklassene:

Pass på vekten mens du venter. Økende mengden av sunn vekt som passer for deg kan definitivt redusere sjansen for at barnet vil ankomme tidlig. Sjekk inn med din lege for å se hva målet vektøkning (og frekvensen av gain) bør være - for en snittvekt kvinne det er generelt ansett 25-35 pounds, men overvektige kvinner er vanligvis anbefales å få mindre, mens kvinner som er betydelig undervektet kan få beskjed om å få mer. En grunn til at pakking på altfor mange pounds kan føre til for tidlig fødsel: Det ups sjansene for å utvikle alvorlige svangerskapskomplikasjoner, som svangerskapsdiabetes.

Spis godt for to En god måte å holde vekten gevinst på sporet -. Og holde babyen trygt forskanset inntil sikt? Følg Graviditet diett. Spise en balansert diett med den rette blandingen av næringsstoffer kan bidra til at babyen kommer frisk og til rett tid. Stjerne næringsstoffer som spiller en ekstra spesiell del: omega-3 fettsyrer (finnes i laks og sardiner, DHA-rik egg, valnøtter og linfrø), vitamin C (nytes i sitrusfrukter, bær, melon og paprika), som samt kalsium (finner det i melk og andre meieriprodukter, samt forsterkede juice) og vitamin D (også tilsatt til melk). Komme nok til å drikke er også viktig (åtte glass væske om dagen, eller mer hvis det er veldig varmt), men dehydrering - i henhold til den nyeste forskningen - ikke synes å være knyttet til en økt risiko for prematur sammentrekninger.

Ta vitaminer. Blant de mange perks av spratt at prenatal? En bedre sjanse til å bære den lille til termin. Forskning har vist at å ta en prenatal vitamin supplement opptil et år før unnfangelsen kan dramatisk redusere risikoen for tidlig fødsel - men selv om det skipet har seilt, ta ett under svangerskapet kan redusere risikoen for morkakeløsning (morkaken skille fra livmor vegg) og preeklampsi (også kjent som graviditet induserte hypertensjon), to forhold som er ansvarlig for mange tidlige leveranser. Du kan også være lurt å spørre din lege om å teste dine vitamin D-nivåer, siden noen foreløpige undersøkelser har knyttet en mangel på dette viktige næringsstoffet (som er, forresten, veldig vanlig) mange svangerskapskomplikasjoner, inkludert preterm arbeidskraft.

Kontrollere kroniske tilstander. Mange kroniske tilstander, inkludert diabetes og hypertensjon, er knyttet til tidlig fødsel. Har ikke vært i stand til å få en kronisk tilstand under kontroll? Spør legen din om råd.

Kick it Røyking, drikking, og bruk av narkotika kan alle føre til en altfor tidlig død -. En annen god grunn til å slutte noen baby-uvennlige vaner nå, hvis du ikke har ennå. Hvis du har problemer med å slutte, søke profesjonell hjelp (fra legen din, en avhengighet spesialist, eller en støtte program) så snart du kan.

Gå til tannlegen. Hva har din munn å gjøre med babyen din? Mye mer enn du tror. Periodontitt (tannkjøtt) sykdom har vært knyttet til mange svangerskap (og annen generell helse) problemer. Mens en diett av vanlige rengjorde og god munnhygiene ikke ut til å hindre tidlig fødsel, kan det sikkert holde små problemer fra eskalere. Få behandling før en fremtidig graviditet kan også redusere risikoen.

Lytte når naturen kaller. Lag en vane å tisse når du får lyst stedet for å holde det i. Ellers risikerer du for oppflamming blæren og irriterende livmor, en oppskrift for innstillingen av sammentrekninger.

Få et skudd. Har du hatt en prematur baby før? En injeksjon av hormonet progesteron kan redusere risikoen for å få et nytt. Spør din lege om dette kan hjelpe deg.

Ikke velge et valgfag levering Siden estimere svangerskapslengde er en upresis vitenskap, er det best å la naturen gå sin gang (og sin tid) når det kommer til din lille ens ankomst -. Det er, hvis det ikke er noen medisinske indikasjoner for rushing levering. Elektiv induksjon og elektive keisersnitt har vært knyttet til tidlig fødsel (enda en uke ekstra livmor tid kan gjøre en forskjell for et fortsatt voksende baby).

Kjenn faresignalene Det er sannsynlig at du aldri trenger å sette denne kunnskapen i bruk -. Men det er godt å vite hva du skal se etter, bare i tilfelle. Å kunne oppdage tidlig fødsel og få medisinsk hjelp tidlig kan ha en stor innvirkning på utfallet. Så ta kontakt med din lege hvis du har noen av disse symptomene før term:

  • Rier som kommer hvert tiende minutt (eller enda tettere sammen) som ikke går bort når du endre posisjoner (som ikke må forveksles med helt normal Braxton Hicks, såkalte "praksis" sammentrekninger som kan starte på 20 uker - eller tidligere hvis du 'har vært gravid før)
  • Kramper i nedre del av magen eller nedre del av ryggen
  • Væske lekker fra skjeden din
  • Blod-stripete utflod

Husk at du kan ha noen eller alle av disse, og ikke være i arbeid, men bare utøveren kan fortelle deg sikkert, så ta kontakt hvis noen av disse kommer opp.

Og ikke glem dette betryggende bit av levering trivia neste gang du stress om tidlig fødsel: Sjansene for din baby dukke opp sent er mye bedre enn sjansene for en tidlig ankomst.

Til en leveranse som er rett tid,