Evb

Prednison som astma behandling

Prednison er normalt ikke brukes på daglig basis, men det kan bidra til å kontrollere astma symptomer når de blusse opp. Det er fordeler og risiko for å vurdere når du tar prednison, inkludert bivirkninger.

De fleste mennesker med astma ta daglige medisiner for å holde symptomene under kontroll, men dette er ikke alltid nok til å hindre en astma angrep. Det er da du kan trenge en sterkere stoff, som for eksempel prednison, et kortikosteroid. Men nyttig som det er, dette er astma behandling ikke uten bivirkninger.

Prednisolon er et oralt kortikosteroid narkotika brukes til å behandle en astma angrep - det er ikke brukt som et forebyggende medisinering. Denne astma behandling virker ved å redusere betennelse i luftveiene som forårsaker bronkiene seg sammen og gjør det vanskelig å puste.

Er du gjør alt du kan for å administrere din astma? Finn ut med vår interaktive checkup.

Prednison er effektiv hos personer med astma som har en mye mer problemer med å kontrollere astma symptomer, hvis symptomene har blitt mer variert og hyppig, og som har nedsatt lungefunksjon, forklarer Jonathan Bernstein, MD, en immunolog og professor ved University of Cincinnati i Ohio.

Fordeler ved bruk av prednison for astma behandling

Prednison kan være en stor hjelp for folk som Carmen Spence, 30, of Louisville, Kentucky, som ikke alltid få lindring fra hyppig-bruker medisiner.

"Jeg tar prednison for dårlige astmaanfall," sier Spence, som vanligvis bruker en Albuterol inhalator for mild astma symptomer. "Når jeg får en dårlig angrep, min Albuterol ikke fungerer så bra, og jeg har fortsatt symptomer selv etter bruk."

Når hun ikke kan få lindring fra henne inhalator og hennes peak flow (måling av utåndet luft) avlesninger slipp, når hun for prednison. "Det er svært effektiv i å håndtere mine angrep. Jeg vanligvis merke en forbedring i løpet av en dag å starte prednison og føler meg mye bedre i løpet av få dager", sier Spence.

Som en kortsiktig behandling - ofte mellom 10 til 14 dager - prednison er svært effektiv i å håndtere astma symptomer og årsaker få behandling bivirkninger, men at endringer når det brukes på lang sikt.

Ulemper ved bruk av prednison for astma behandling

Prednison har for mange bivirkninger til å bruke den hver dag for å holde astma symptomer under kontroll. "Det er ikke noe du ønsker å bruke på en kontinuerlig basis", sier Bernstein. "På kort sikt er det ganske godt tolerert."

Selv på kort sikt, men kan du oppleve:

 • Angst
 • Insomnia
 • Jitters
 • Økt appetitt
 • Irritasjon i magen
 • Gastrointestinale problemer

"Ta prednison forårsaker meg å ha kvalme og oppkast noen ganger", sier Spence, "[vanligvis] når du tar en høy dose eller hvis jeg ikke har spist nok når jeg tar en dose."

Lang sikt, behandling bivirkninger av prednison bli mer alvorlig. Risikoer og bivirkninger av langvarig bruk av prednison er:

 • Vektøkning
 • Tap av beinmasse
 • Grå stær
 • Glaukom
 • Økt blodsukker eller diabetes
 • Økt mottakelighet for infeksjoner

"Du kommer til å bruke oral prednison når det er nødvendig, når du har et akutt anfall", sier Bernstein. Men på samme tid, bør behov for det vurderes nøye. "Når du har folk på at graden av medisin, vil du sørge for at de er kompatible, at de har tilgang til [sine regelmessig foreskrevet controller] medisiner og har råd til det. "

Det er også viktig for legen å vurdere deg for andre astma triggere som stress, GERD (gastroøsofageal refluks), og andre underliggende medisinske problemer. Disse problemene kan alle komplisere astma og gjøre den mer motstandsdyktig mot treatment, Bernstein, noe som vil øke behovet for prednison.

Lær mer i Everyday Health Astma sentrum.