Evb

Plukke riktig kaldt medisiner

Usikker på hvordan du skal velge de beste over-the-counter medisiner for å behandle dine smerter? les vår guide til influensa og kaldt medisiner.

Tøffe beslutninger er det siste du ønsker å møte når en kald treffer deg med full kraft, men noen veteran fra den kalde medisiner midtgangen i apotek kan fortelle deg valgene er overveldende.

"Det er veldig forvirrende, fordi det er så mange forskjellige produkter. Folk rett og slett nødt til å lese etiketter. Jeg forteller folk, spesielt eldre folk, for å ta med forstørrelsesglass med deg fordi utskriften er så liten ", sier Richard Streiffer, MD, professor og leder av avdeling for familie og samfunnsmedisin ved Tulane University School of Medicine i New Orleans. Mens du myser på den kalde medisiner etiketten, følge nøye med anbefalte doser til ulike aldersgrupper.

Følg disse trinnene for å lage følelse av over-the-counter kaldt medisin:

 • Kjenn dine symptomer. Det er viktig å identifisere dine symptomer slik at du kan velge de riktige medisiner med de riktige ingrediensene til å håndtere hver av dem. For eksempel, hvis du har nese, hoste og kløende rennende øyne, ta en slimhinneavsvellende, en hoste suppressant, og et antihistamin, og deretter slippe hver og en som symptomene svekkes. Hvis du bare har noen få symptomer, kombinasjon medisiner som dekker det som plager deg kan gi lindring.
 • Vær forsiktig med å ta to medikamenter med de samme ingrediensene. Dette gjelder spesielt for paracetamol. Denne felles feber redusering og smertestillende kan bli funnet i forskjellige kalde medisiner, men tar for mye av det øker risikoen for leverskader.
 • Lær om hoste og kaldt ingredienser. Vet hvilke aktive ingredienser lindre ulike forkjølelsessymptomer ved å lese den "kalde medisiner ved symptom" guide nedenfor.

Cold medisiner ved symptom: hoste

 • Hoste suppressants. Også kalt antitussiva, disse medikamentene faktisk stoppe deg fra å hoste. Se etter dekstrometorfan (Robitussin Maximum Strength, 44 Vicks Hoste Relief).
 • Expectorants. Denne kategorien av kaldt medisiner tynner slim, så i stedet for å stoppe din hoste, vil hoste høres våt eller være mer "produktive". Se etter ingrediens guaifenesin (Mucinex DM, Robitussin).

Hvis du har en stygg hoste, kalde medisiner kan som inkluderer antihistaminer og slimhinneavsvellende midler hjelpe, men husk at de kan tørke deg ut og gjøre det vanskeligere å fjerne hoste.

Cold medisiner ved symptom: feber, sår hals og smerter

 • Paracetamol. Dette er vanligvis markedsført som Tylenol og er et godt alternativ for hodepine og andre smerter og plager.
 • Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs). Denne kategorien av kaldt medisiner virker ved å kutte ned på betennelse i kroppen din, og inkluderer aspirin, ibuprofen og naproxen (Aleve).

Noen produkter, som for eksempel excedrin, inneholde både paracetamol og NSAIDs.

Cold medisiner ved symptom: nysing, rennende nese og kløende, rennende øyne

 • Antihistaminer. Hvis du lider av snufsende, nysing, kløende, rennende øyne, og / eller rennende nese, er et produkt med et antihistamin beste alternativet. Disse behandler allergi symptomer samt kaldt symptomer. Se etter:
  • Brompheniramine (Dimetapp Kald og Allergi Elixir, Robitussin Forkjølelse og allergi)
  • Klorfeniramin (Singlet)
  • Dimenhydrinate (Dramamine)
  • Diphenhydramine (Benadryl, Nytol)
  • Doxylamine (NyQuil, Alka-Seltzer Plus Night Time Cold Medicine)

Cold medisiner ved symptom: lunger

 • Slimhinneavsvellende midler. Disse medikamentene reduserer hevelse av vev i nesen, noe som gjør puste lettere. Se etter:
  • Pseudoefedrin (Contac Non-døsig, Sudafed) - i enkelte stater må du vise ditt førerkort til apoteket for å få medisiner som inneholder denne ingrediensen
  • Phenylephrine (Sudafed PE)

Hvis du fremdeles har en hard tid å navigere i kaldt medisiner midtgangen, snakk med apoteket. Med litt informasjon om ingredienser, kan du være i stand til å få bedre symptomlindring under kalde sesongen i år.