Evb

Plukke din epilepsi behandlingsteamet

Fagfolk fra nevrologer til radiologer til apoteket spiller viktige roller i å holde anfall under kontroll.

Riktig behandling og behandling av epilepsi krever en rekke forskjellige helsetjenester spesialister. Fra de medisinske fagfolk er involvert i din første epilepsi testing og diagnose til de som fil spesiell papirene med ditt forsikringsselskap og de som hjelper deg å få de riktige anti-anfall medisiner - hver enkelt person er et verdifullt medlem av epilepsi behandling team og spiller en rolle i å beskytte din helse.

Som utgjør epilepsi behandlingsteamet

De helsepersonell som utgjør en epilepsi behandling teamet kan omfatte:

 • Den primære omsorg lege. Dette er din fastlege, den du vil sannsynligvis se når du begynner å merke epilepsi symptomer. Din fastlege vil mest sannsynlig henvise deg til en nevrolog for diagnose og pågående epilepsi behandling.
 • Nevrologen. En lege som er spesialist i medisinsk behandling av hjernen lidelser, nevrolog vil diskutere dine epilepsi symptomer, bidra til å fastsette de nødvendige diagnostiske tester, og foreskrive medisiner for å kontrollere anfallene dine. Vanligvis vil din nevrolog overvåke løpet av epilepsi behandling.
 • De epileptologist. Fleste folks epilepsi kan bli styrt av en generell nevrolog. I noen tilfeller selv, kan folk med alvorlige, svekkende beslag som er vanskelig å kontrollere også trenger å se en nevrolog som er spesialist i epilepsi.
 • Legens assistent (PA). PA samarbeider tett med nevrologen din og kan se deg under rutinemessig kontor besøk. PA kan utføre en del av din fysiske eksamen, ta din medisinske historie, eller stille konkrete spørsmål om epilepsi symptomer. Hvis anti-anfall medisiner må justeres, vil PA informere din nevrolog.
 • Sykepleierne. Du vil sannsynligvis se en rekke sykepleiere som du gjennomgå epilepsi behandling. Det vil være sykepleiere i din nevrolog kontor og på sykehuset når du gjennomgår testing og behandling. Du kan også se en sykepleier utøveren (en sykepleier med videreutdanning) noen ganger i stedet for en lege. Sykepleiere kan være en stor ressurs, så dra nytte av sin kunnskap ved å stille spørsmål og vurderer deres råd.
 • EEG teknolog. The EEG, eller elektroencefalogram, er en av de viktigste diagnostiske tester som benyttes for epilepsi. EEG tekniker vil utføre testen, sørg for at du er komfortabel, og skanne resultatene inn i datamaskinen. EEG tech vil trolig også be deg detaljerte spørsmål før testen - for eksempel hva du spiste, hvor mye søvn du fikk, og hvilke medisiner du tok.
 • Apoteket. Når du trenger for å få resepter fylt, vil apoteket være en viktig kontakt. På apoteket vil se etter eventuelle interaksjoner mellom medisiner du allerede tar, og eventuelle nye medisiner som du er i ferd med å starte. Føl deg fri til å spørre på apoteket spørsmål om mulige bivirkninger og merkevarer versus generiske legemidler.
 • Behandlingen team. Noen ganger, folk med epilepsi trenger hjelp fra fagfolk som fysioterapeuter, ergoterapeuter, eller logopeder. Disse terapeuter all fokus på ulike områder som kan bli berørt av epilepsi din, inkludert din fysiske styrke og koordinasjon, din evne til å utføre stell og husholdning aktiviteter, og din tale og språkferdigheter.
 • Nevropsykologen. Denne spesialiserte psykolog evaluerer din hjernefunksjon før, under og etter epilepsi behandling. Nevropsykologen vil overvåke språk, forståelse og hukommelse, samt din atferd og fysiske ferdigheter. En nevropsykolog kan også bidra til å etablere hvilken type behandling som vil være best for deg basert på dine spesielle symptomer og plasseringen av anfall aktivitet i hjernen.
 • . Psykologen Epilepsi kan være vanskelig å forholde seg følelsesmessig - spesielt hvis anfallene er alvorlige og forekommer ofte. Hvis du har problemer på jobben eller skolen på grunn av epilepsi din, snakke med en psykolog kan hjelpe deg å håndtere de følelsesmessige aspektene.
 • Psykiateren. Hvis du opplever betydelige problemer med humøret ditt, kan en psykiater gjennomgå anti-anfall medisiner og avgjøre hvorvidt noen av dem påvirker din mentale helse. I tillegg kan en psykiater også vurdere deg for andre psykiske helseproblemer som ikke er en direkte effekt av dine anti-anfall medisiner. Din psykiater kan også ta angst du måtte ha om anfallene dine, og foreskrive medisiner for å behandle den om nødvendig.
 • Nevrokirurg. Epilepsi kan vanligvis kontrolleres med medisiner. Men hvis du opplever intense anfall med jevne mellomrom til tross for flere forsøk med medisiner, kan nevrologen din føler at epilepsi kirurgi vil være fordelaktig for deg. I dette tilfellet vil du bli henvist til en nevrokirurg å diskutere alternativer.
 • Sosialarbeideren. Denne profesjonelle er en stor ressurs som kan være tilgjengelige for deg gjennom et lokalt sykehus eller epilepsi sentrum. En sosionom kan hjelpe deg og din familie avtale med de følelsesmessige og fysiske effekter av epilepsi. En sosialarbeider kan også hjelpe deg å navigere i helsevesenet og finne støtte og advocacy grupper i ditt område.
 • Det yrkesrettet attføring rådgiveren. Hvis du sliter med å komme tilbake i arbeidslivet på grunn av epilepsi, kan denne spesielle rådgiver og pasient talsmann være svært nyttig. En yrkesrettet rehabilitering rådgiveren vil vurdere din CV, hjelpe deg å polere din intervju ferdigheter, og hjelpe finne ut hvilken linje av arbeid kan være best for deg.

Du kan ikke ende opp med å se alle disse helsepersonell i løpet av din epilepsi diagnose og behandling, men det hjelper å vite at fagfolk som denne er tilgjengelige for å gjøre prosessen enklere. Ikke nøl med å spørre din fastlege eller nevrolog for en henvisning hvis du føler at du trenger ekstra tjenester for å forbedre din epilepsi omsorg.