Evb

Pleie av barn med OCD

Hvis du mistenker at barnet ditt kan ha tvangslidelser, er det viktig å få riktig behandling.

Det kan være vanskelig å diagnostisere et barn med tvangslidelser ( OCD ), sier Jeffrey D. Kent, MD, et barn og ungdom psykiater i privat praksis i Jericho, NY, som fungerer på frivillig stab på North Shore-Long Island Jewish Medical Center.

"Ofte vil det først dukke opp som irritabilitet, sinne eller skole problemer," Dr. Kent forklarer. "Mange av barna skjule sine sanne symptomer fordi de ikke vet at det er noe alle kan gjøre med dem."

Selv om barn og ungdom med tvangslidelse kan være flau om å ha denne angstlidelse og ikke ønsker å betro det til mange venner, det er faktisk et relativt vanlig problem: 1 prosent til 2 prosent av unge mennesker er berørt.

OCD hos barn: en angstlidelse

Disse symptomene kan være, forståelig nok, svært problematisk. Når et barn har OCD, ifølge European Academy of Child and Adolescent Psychiatry (AACAP) og International OCD Foundation, kan han ha tvangstanker, ukontrollerte tanker om nesten hva som helst, for eksempel innbruddstyver inn huset hans, blir utsatt for farlige bakterier, eller en bestemt seksuell eller voldelig bilde.

I et forsøk på å minske angst forårsaket av tvangstanker, barn med OCD ofte tvangsmessig gjenta atferd. Disse kan forholde seg til innholdet av tvangstanker, som overdreven håndvask eller gjentatte ganger sjekke vindu og dørlåser, for eksempel. Eller virkemåtene kan være urelatert, som i tilfelle av et barn som brekker etter middag å kvitte seg av angst forårsaket av obsessive tanker om å skade familiemedlemmer.

OCD hos barn: årsaken

Selv om en enkelt definitive årsak til OCD er ennå ikke bestemt, det er helt klart en kobling til problemer med stier og kjemikalier (særlig serotonin) i hjernen. Av den grunn, medisiner, for eksempel antidepressiva selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) er ofte effektive.

I de senere årene har bevis knyttet utbruddet av OCD hos noen barn med strep infeksjoner, sier Kent. Forskning tyder på at et antistoff mot Streptokokker bakterier, en del av kroppens naturlige immunforsvar til å bekjempe infeksjoner, virker på en hjerne enzym og utløser en akutt lidelse hos barn som etterligner effekten av OCD. Denne lidelsen, kjent som PANDAS (forkortelse for "pediatrisk autoimmune nevropsykiatriske lidelser assosiert med streptokokker"), kan behandles med antibiotika. For å hindre denne formen for OCD, sier Kent, "være veldig årvåken. For eksempel, hvis noen familiemedlemmer har streptokokker og blir behandlet og ett barn ser ikke ut til å ha strep, sjekk for å være sikker på at barnet ikke er bærer. Hvis han er, sørge for at han blir behandlet med en gang. "

OCD hos barn: behandling

Ifølge International OCD Foundation, har fire narkotika, alle SSRI, er spesielt godkjent for behandling av OCD hos barn: klomipramin (Anafranil), fluoksetin (Prozac), fluvoksamin (Luvox), og sertralin (Zoloft). I tillegg er tre andre rusmidler, paroksetin (Paxil), citalopram (Lexapro), noen ganger foreskrevet.

Ingen av disse legemidlene modifiserer OCD symptomer over natten, eller til og med i en uke. Det kan ta fra noen uker opp til tre måneder for å se betydelig forbedring. Hvis den første medisinen ikke synes å være effektive, kan dosen bli modifisert eller de andre medikamentene kan bli prøvd, ett om gangen, inntil den rette match for barnet er funnet.

Slike forsøk gjøres best ved en psykiater som spesialiserer seg på behandling av barn, selv om det betyr at du må reise en betydelig avstand for konsultasjoner, sier Kent. Selv om du bør ta med innledende bekymringer om OCD til barnets primære helsepersonell, oppfordrer han foreldre til å se en psykiater neste. "Ellers, det vanligvis faller til en barnelege for å behandle OCD, og ​​det er noen ganger vellykket, og noen ganger ikke," forklarer han.

OCD hos barn: psykoterapi alternativer

En ekstra mulig behandling for OCD hos barn er psykoterapi, spesielt kognitiv eller atferdsterapi, ifølge AACAP. Det er også viktig for foreldre, søsken og andre nære familiemedlemmer for å bli utdannet om OCD og gi emosjonell støtte til barn som har det. Et godt utgangspunkt er den internasjonale OCD stiftelsens hjemmeside.