Evb

Planlegging for fødselspermisjon

Spør Heidi Murkoff

Sjonglerer jobb frister med en baby frist (aka din forfallsdato)? Den gode nyheten: Det er flott prep for å bli en fungerende mor - når du virkelig trenger å ta disse sjonglering ferdigheter opp et hakk. Den ikke-så-gode nyheter: Du vil sannsynligvis ha litt ekstra vekt for å avlaste (bringe på lunsjpause prenatal massasje!). Likevel, aldri la dine kolleger se deg svette: Meldingen du vil sende høyt og tydelig til sjefen og kolleger er at du er forpliktet til både din familie og din karriere. Å sørge for at de tar poenget, holde disse tipsene i bakhodet når du telle ned til baby... og svangerskapspermisjon:

  • Vær fleksibel Du kan planlegge alt ned til minste detalj slik at du er ferdig med arbeidsmengden før forfallsdato, og da -. ​​Boom - babyen gjør sin debut hele to uker før tiden. Så den første leksjonen i arbeidsgruppen mors primer er å forvente det uventede - og være forberedt på å håndtere uansett hva. Hvis du kan, spille fødselspermisjon-permisjon startdato ved øret i stedet for å sette det på forhånd. På den måten vil du ikke bli kastet av planen hvis babyen kommer tidlig - eller sent (ingen mening hengende hjemme, kaste bort dyrebare dager av svangerskapspermisjon mens du venter på babyen til å dukke opp).
  • Prep erstatning. Ja, skoene er store å fylle (spesielt siden de har skutt opp en størrelse). Så hvis noen skal spille din rolle på jobb mens du spiller din nye mamma rolle, må du gi deg selv god tid til å vise din nye tauene før du tar av. Skriv ut steg-for-trinn-instruksjoner, en liste over nyttige tips og kontaktinfo for alle dine erstatning kan trenge å nå, og deretter gå over alt i tilfelle det er noen spørsmål. Denne måten, vil erstatning ikke trenger å bug deg for å hjelpe (i det minste ikke så ofte), selv om permisjon starter raskere enn forventet.
  • Bestem deg for hvor mye kontakt du vil. Betyr å være ute av loopen høres helt salig, eller vil kontrollfreak i deg være ulykkelig uten hyppige oppdateringer fra dine kolleger? Enten du foretrekker ingen kontakt eller mye kontakt (eller hvis du er mer komfortabel med en midt-bakken "Jeg er tilgjengelig i nødsituasjoner" policy), la ditt arbeid pals vite. Husk - selv om du velger en plan nå, har du muligheten til å ombestemme deg bør du finne at kravene til morsrollen la deg ikke tid eller lyst til å svare på alle disse e-postene. Husk dette Murphys Law of fødselspermisjon, også: Hvis du forteller dem at de kan sende deg e-post "etter behov", vil de "må" 200 ganger om dagen.
  • . Dokumentere alt er ikke tiden til å la ting opp til skjebnen - eller til og med god tro. For din beskyttelse, alle fødselspermisjon-permisjon ordninger bør du gjøre med sjefen din bli satt i skriftlig og undertegnet. Så skal alle trinnene du ta for å sikre en smidig overgang. Det er sannsynlig at du aldri trenger å trekke ut disse papirene, men bare i tilfelle spørsmål kommer opp senere... best å dekke dine baser.
  • Forvent en reentry justering. Når du kommer tilbake fra fødselspermisjon, ikke bli overrasket om ting på kontoret kjøre litt (eller mye) annerledes enn før, eller hvis arbeidsoppgaver har plutselig skiftet. Ting i virksomheten endres - selv i løpet av noen måneder (og så lenge endringene var lovlig, må du gå med strømmen). Når det er sagt, du vil bli rikelig brukt til endringer - av alle slag - da.

Her er å jobbe det - på jobben og hjemme!