Evb

Planlegging for en andre barn

Foreldre et barn nummer to betyr mer enn bare å tenke på søsken rivalisering. Du må vurdere økonomi, mors helse og ditt ekteskap.

Legge til en andre barnet til familien innebærer mer enn å tenke på foreldre problemer, som for eksempel søsken rivalisering. Det er en god idé å vurdere de fysiske, økonomiske og følelsesmessige aspekter ved planlegging på å ha en baby igjen.

Å ha en baby igjen: fysiske faktorer

Før å ha en baby igjen, trenger en kvinne å huske at kroppen trenger tid til å få ting tilbake til det normale, sier Suzanne Merrill-Nach, MD, en fødselslege i San Diego. Graviditet tar kalsium og jernlagre fra en kvinnes kropp, sier Dr. Merrill-Nach. "Venter anbefales spesielt for kvinner som har hatt en [keisersnitt] fordi livmoren trenger tid til å gro og bli sterkere. Ellers kan uterin arr slitasje ".

Hvor lenge en kvinne skal vente avhenger av hennes individuelle omstendigheter. Et år er vanligvis anbefales, og gjennomsnittlig avstand mellom fødslene er tre år, sier Merrill-Nach. Men hvis en kvinne har sitt første barn senere i livet, i en alder av 40 eller så, hun sannsynligvis ikke bør vente et helt år mellom svangerskapene, legger hun til.

En annen faktor å vurdere er hvor mye arbeid som vil bli involvert etter en andre babyen kommer. Hvis du har en baby nær fødselen av første barn, ta hyppige pauser kan ikke være i playbook. "Du vil ikke være i stand til å lur når du er sliten hvis du allerede er å ta vare på en baby," sier Merrill-Nach.

Ditt ansvar og arbeidsmengde vil også økes betraktelig. "Managing to barn vil være eksponentielt vanskeligere", sier Diane Gehart, PhD, førsteamanuensis i pedagogisk psykologi ved California State University, Northridge.

Å ha en baby igjen: alder saken

Hvis foreldrene tenker å ha en baby spredte fra det første barnet, deretter et problem kan være mor og fars alder. "Det er to skoler med tanke på når man skal ha en andre barn," sier Merrill-Nach. "Noen sier barna skal være lik avstand fra hverandre etter flere år, men faktum er at bleieskift igjen etter fem år kan være en frekk oppvåkning." Mye avhenger av en parets individuelle preferanser. "Tenk på hva du ønsker å gjøre," hun notater.

Å ha en baby igjen: søsken rivalisering

Når en ny baby er på vei, kan foreldre hjelpe sitt første barn forberede seg på sin nye rolle, sier Gehart. Taktikker for å minimere søsken rivalisering inkluderer å ha de eldre søsken hjelp med å sette opp barnehagen eller med nyfødte omsorg, selv noe enkelt som å overlate mamma eller pappa våtservietter.

Det er også en god idé å holde barna som er involvert i sine normale aktiviteter. "Vanligvis er mor håndterer mye av den nyfødte omsorg," sier Gehart. "Moms bør sette av litt spesiell kvalitet tid med en ungdom og uttrykke hvor mye de bryr seg." Understrek at denne intense perioden av Omsorgssvikt er midlertidig, og at ting vil endres etter hvert som barnet blir eldre og er i stand til å spise og sove bedre.

En annen fin måte å minimere søsken rivalisering er ved å gjøre "big kid" aktiviteter med ungdom, sier Gehart. Når Kelly Skaller, 39, mor til to i Brooklyn, NY, var gravid med sitt andre barn, gjorde hun og hennes sønn, som var ca 8 år gammel på den tiden, en liste over alle de tingene han ønsket å gjøre før nye babyen kom. "Vi dro til lekebutikken på Times Square og til Coney Island", sier Skaller. "Vi gjorde så mye som mulig."

Naturligvis har gått gjennom alle disse trinnene ikke endre det faktum at det er en liten person som må komme først. "Min sønn sier:" Jeg skulle ønske jeg var fortsatt det eneste barnet "i samme åndedrag som han sier" jeg elsker henne ", sier Skaller.

Med tiden vil søsken lære å akseptere endringen i familien dynamikk, og selv nyte sin nye rolle som ungdom. "Den andre dagen, når babyen gråt, og jeg kunne ikke komme til høyre henne bort fordi jeg var å gjøre min sønns lunsj, prøvde min sønn til å berolige sin søster og sa:" Noen ganger må du tenke på det andre barnet, ' "forteller Skaller.

Å ha en baby igjen: familie og økonomiske faktorer

Når du tenker på å ha en baby i nærheten av fødselen av sitt første barn, foreldre bør vurdere om de vil være i stand til å ha råd til å ha to barn i college samtidig, sier Merrill-Nach. Det kan ta en stor toll på en families økonomi.

Det er andre finansielle faktorer i spill også. Skaller og ektemannen bestemte seg for at det ikke ville gjøre økonomisk fornuftig for henne å gå tilbake til arbeid etter sitt andre barn ble født. "Jeg måtte gi opp en pedagogisk jobb som jeg elsket, men det bare ikke fornuftig økonomisk til å betale for barnehage når jeg ikke gjorde nok penger," forklarer hun.

Foreldre bør også tenke på emosjonelle faktorer og familie dynamikk før du legger en andre barn. "Min mann og jeg ventet å få vår ekteskapet og forholdet tilbake på rett spor før å ha vår [datter], "sier Skaller. "Vi var sammen i 10 år før vi hadde vår [sønn], og vi var ikke klar over hvor dramatisk skift ville være og hvor mye vårt forhold ville bli påvirket av fødselen av vårt første barn."

Å ha et barn nummer to er en beslutning beste laget etter vurdering fysiske, økonomiske, og selv emosjonelle faktorer. Når alle ting er vurdert, og legger til at andre barnet vil utvilsomt være så glad som den første.