Evb

Planlegging av graviditet trening

Holde seg frisk mens du er gravid med en treningsøkt designet for vordende mødre.

Graviditet kan gjøre deg utmattet, verkende, og rett og slett ubehagelig. Trening kan hjelpe deg naturlig å føle deg bedre og forbedre helsen din, som fordeler babyens helse også. Men å være gravid vil trolig bety justere vanlig fitness rutine, spesielt når du nå de senere månedene. Det er derfor en graviditet trening kan være det beste alternativet.

Prenatal trening: trening under svangerskapet
For den gravide kvinnen uten helsemessige forhold, er en prenatal trening ikke bare trygt, men gunstig for helsen hennes. Det spiller ingen rolle om en kvinne har vært en livslang mosjonist eller hadde en mer stillesittende livsstil.

"En gravid kvinne bør vurdere bare å gjenoppta den samme øvelsen aktiviteter de gjorde før graviditeten, forutsatt at det er ingen grunn til at de ikke kan," sier Robert Gotlin, DO, sportsdirektør rehabilitering ved Beth Israel Medical Center i New York City. Så lenge din fødselslege sier du er frisk og klar til å trene, gjøre det. Men husk, sier Dr. Gotlin, at "det kan være lurt å endre hva og hvordan du gjør ting som du begynner å få vekt."

Hvis øvelsen er nytt for deg, bør du være i stand til å begynne å jobbe ut så lenge du ikke har en helsetilstand, slik som en back problem, som kan gjøre øvelsen vanskelig eller farlig. "Som for noen som ikke har vært trener, er det en god idé å begynne å få mosjon", sier Gotlin. "Gravide kvinner bør begynne å trene eller fortsette å trene mens de er gravide."

Prenatal trening: hvordan fitness hjelper
Trening gir spesielle fordeler i løpet av svangerskapet, når din kropp og sinn ikke kan føle seg like bra som vanlig. En graviditet trening kan hjelpe deg å føle deg bedre både fysisk og mentalt, holde energinivået opp, og bidra til å avlaste mange mindre symptomer på graviditet. Prenatal treningsøkter kan også bidra til å:

  • Hindre overflødig vektøkning. Prenatal treningsøkter kan bidra til å holde deg fra å få for mye vekt og selv hjelpe kroppen komme i form til levering. Etter at barnet kommer, vil du ha mindre fett å miste for å komme tilbake til pre-graviditet form.
  • Hold musklene tonet. "Trening kan bidra til å opprettholde noen kropp tone og muskel tone Trening øker blodsirkulasjonen -. Holde den sirkulerende, holde den frisk," sier Gotlin. Økt muskeltonus kan også føre til en lettere fødsel. En annen fordel kan være mindre verkende av ryggmuskulaturen som svangerskapet skrider frem og vekten øker.
  • Holde kroppen i god aerob tilstand. Aerob trening er bra for hjertet og for generell fitness. Komme kroppen i bevegelse, selv med moderat gange, kan opprettholde regulariteten i avføring og forhindre forstoppelse.
  • Forbedre humøret. Hvis svangerskapet har du følelsen utslitt og zaps din energi, kan trening hjelpe. Finn en aktivitet du liker, og gjør det så ofte du kan. Trening hjelper frigjøre endorfiner som gir deg mer energi og føle deg bedre, og kan føre til mer avslappet søvn om natten.

Prenatal trening: trening tips
Under en graviditet trening, ikke presse deg selv for hardt. Du ønsker å holde kroppen i form, men dette er ikke tiden for overanstrengelse eller en stor fysisk utfordring. Kroppen arbeider allerede overtid bærer barnet, og pulsen vil bli hevet fra den ekstra anstrengelse.

  • Hold intensiteten moderat. Hvis du er andpusten, du gjør for mye. Hvis kroppen din begynner å vise tegn på at du trener for hardt, ta en pause, og hold deg til mindre anstrengende aktiviteter. For sikkerheten til din fosteret, bør kroppstemperaturen ikke komme over 102,6 grader, så unngå å trene i veldig varmt vær.
  • Bli balansert Husk at du ikke trener med den samme kroppen du hadde før graviditeten;. En rekke ting er annerledes, og som kan gjøre øvelsen vanskeligere. For det første har tyngdepunktet forandret seg mye. Vær ekstra forsiktig, fordi alle som ekstra vekt sentrert på forsiden av kroppen din kan gjøre deg ubalansert og gjøre deg mer sannsynlig å falle.
  • Hold deg hydrert. Alltid sørge for at du drikker rikelig med vann når du trener.
  • Sjekk med legen din for å se hvilke øvelser er trygge og anbefalt for din helse og din graviditet. Generelt, tilbyr aerobic trening de beste fordeler for gravide kvinner. Unngå kontakt idretter i løpet av svangerskapet, samt ski, ridning og andre idretter som kan resultere i et fall.
  • Holde blodet flyter "De beste øvelsene er de som holder muskler tonet og blodet flyter Aerobic øvelser er bra -. Elliptisk, turgåing, en tredemølle,".. Sier Gotlin "Såvidt vekttrening, selv lette vekter er greit så lenge du 're ikke anstrenge deg for mye, "Men i andre og tredje trimester, er det best å unngå øvelser som involverer å ligge på ryggen.
  • Lytt til kroppen din. Vær realistisk når du forfallsdato nærmer seg. Gjennom de første 24 ukene av svangerskapet, bør utøve være relativt enkelt og bra for din helse og svangerskap. Men i løpet av de siste tre månedene, etter hvert som magen blir større og kroppen arbeider hardere, kan trening være vanskelig. Det er normalt for disse enkle aktiviteter å være utfordrende: Bare lytt til kroppen din, og ikke presse deg selv som forfallsdatoen nærmer seg.

Den nederste linjen på beste prenatal trening? Den som legen sier er trygt. Alltid sjekke med legen din for å sikre at det er ingen grunn til at du ikke bør trene, eller gjøre visse øvelser. Hvis du har høyt blodtrykk, tidlige sammentrekninger, eller blødning fra skjeden, bør du ikke trene, og selvfølgelig, bør du oppsøke lege.

Når legen har gitt klarsignal, finne ut en prenatal trening som gjør at du føler deg bra og at du liker å gjøre. Stokk med det og du vil være mer sannsynlig å nyte en sunn og frisk graviditet.