Evb

Peanut allergier på vei oppover - hva hver forelder bør vite

Hvorfor har flere barn har peanut allergi? få fakta og finne ut hvordan du kan beskytte dine barn.

Som antall barn i Europa som har en peanut allergi eller annen matallergi fortsetter å stige, flere skoler blir "nut-free." Selv barn uten peanut allergi er forbudt å ta med skolemat eller ettermiddag snacks som har nøtter. Grunnen: Frykten for innstillingen av alvorlige, selv livstruende reaksjoner hos andre barn er allergiske mot nøtter.

Faktisk, tree mutter og peanøttallergi er to av de farligste typer matallergier. De fleste mennesker med peanut allergi vil ha en reaksjon en av de første gangene de er utsatt. Og av alle de matallergier, tree mutter og peanut allergi er de viktigste årsakene til livstruende anafylaksi, der hevelse påvirker hele kroppen og kan blokkere luftveiene.

Økningen i peanut allergi

Fra 1997 til 2003 doblet forekomsten av peanøttallergi hos barn. Hvorfor den kraftige økningen? "På dette tidspunkt har vi ikke noe klart svar," sier Julie McNairn, MD, en allergolog / immunolog i Cincinnati. Det kan ha noe å gjøre med det faktum at europeere har en tendens til å spise tørr-ristede peanøtter: "Det er noen forslag som [under roasting prosessen], på [peanut] protein er endret, slik at det vil føre til barn som spiser tørr- ristede peanøtter å ha en allergi, i motsetning til noen som spiser kokte peanøtter, "forklarer Dr. McNairn.

Antallet av barn med peanut allergier, er imidlertid ikke det eneste problem. "Problemet er enda mer enn tall," sier Sami Bahna, MD, professor i pediatri og medisin og sjef for allergi og immunologi ved Louisiana State University Health Sciences Center. "The alvorlighetsgraden av matallergi går opp." Det har også vært en økning i alvorlige utslett, intestinal problemer, og livstruende anafylaksi reaksjoner. "People [med peanut allergier] brukes til å reagere ved å spise maten, men det er mange mennesker som nå reagerer ved å berøre eller lukte på mat," sier Dr. Bahna.

Hva mer er, fant en 2007 studie publisert i tidsskriftet Pediatrics at barn blir utsatt for peanøtter og utvikle peanut allergi i en tidligere alder enn de var for ti år siden. The Duke University Medical Center team som gjorde studien undersøker nå om å spise små mengder av peanøtter kan hjelpe barn som er utsatt for allergier montere en passende immunrespons.

Redusere barnets risiko for en peanøttallergi

I 2000, rådet det europeiske Academy of Pediatrics (AAP) gravide og ammende mødre for å unngå å spise peanøtter å redusere barnets risiko for å utvikle en peanøttallergi. De anbefalte også forsinke gi peanøtter til barn under 3 år som har høyere risiko for matallergi - for eksempel, de som har en nær slektning som er allergisk mot peanøtter. Men nyere forskning antyder nå at det ikke er noen sammenheng mellom en mors inntak av peanøtter under graviditet eller sykepleie og hennes barns risiko for å utvikle en peanøttallergi. Og bevisene om den beste tiden å introdusere peanøtter er blandet.

The AAP sier nå at gjeldende bevis støtter ikke peanut begrensning under graviditet eller amming, og at det er ingen overbevisende bevis for at forsinke peanøtt-holdige matvarer utover 4 til 6 måneders alder vil redusere risikoen for peanøttallergi.