Evb

På tide å gi tilbake: bli frivillig!

Hvordan du kan føle deg bedre ved å bli frivillig

I utgangspunktet er det en spennende bare for å være ute av den daglige arbeidstid grind. Tilfredshet kommer som du krysse av alle de dagdrømmer så nøye notert på tiår gamle "bare vent til jeg er pensjonert "-liste. Lær å spille golf, sjekk. Plante en urtehage, sjekk. Ta et cruise, sjekk. Når disse drømmene er realisert, skjønt, kan du oppleve at du leter etter mer oppfylle måter å tilbringe din tid eller å «utvikle en ny følelse av verdige formål", i ordene til pensjonisttilværelsen ekspert Harold G. Koenig, MD, professor i psykiatri ved Duke University Medical Center i Durham, North Carolina, og codirector av Duke Senter for livssyn, teologi, og helse. Og frivillig arbeid kan være akkurat det du leter etter - utfordringen, faktisk, kan være hvordan å innskrenke de mange frivillige muligheter tilgjengelig for deg.

Til å begynne, antyder Dr. Koenig "tenke nøye om hva dine talenter er," om du brukte dem profesjonelt. Ifølge Arline Rotavera, direktør for informasjonstjenester for Institutt for Senior Citizen saker i Nassau County, New York, "Noen som underviste i skolen i 30 år, for eksempel, kan være en perfekt veileder, men kan nå være lurt å prøve noe helt nytt som en frivillig. " Omvendt kan en fantastisk veileder bli funnet i noen som aldri har lært profesjonelt i det hele tatt. Både Rotavera og Dr. Koenig understreke at hvis en frivillig opplevelse ikke fungerer ut som du håpet, prøve andre til du finner en tilfredsstillende passform.

Enten du ønsker å jobbe en time i uken eller 20, for en definert periode eller for et åpent strekk, muligheter er tilgjengelige for å passe hver frivillig. "Spesielt med baby boomers, jeg merker det jeg kaller« episodisk frivillig, "bemerker Rotavera. "De ser et behov, arbeidet med et prosjekt, ferdig med det, og gå videre til noe personlig for en stund, like travel. Så kommer de tilbake og begynne frivillig igjen." Nøkkelen til et lykkelig samarbeid, understreker hun, er å "finne noe som taler til hjertet ditt."

For å hjelpe deg begrense dine valg, se hvordan noen av de følgende frivillige muligheter appellerer til deg:

Beskytt miljøet
Var turer i skogen alltid din favoritt del av sommerleiren? Hvis du er interessert i miljømessige årsaker, kan du pleier til lokale strender, holde opp parken stier, eller lede turer i naturen. Eller du kan også arbeide på en mindre fysisk krevende prosjekt som en i Centre County, Pennsylvania, som bruker senior frivillige til å overvåke vannkvaliteten i lokale bekker. Du kan også bidra til å samle inn penger til lokale grønne grupper eller nasjonale seg som Natural Resources Defense Council.

Stå opp for dyr
Utallige muligheter på lokale dyr shelters, om du vil bli lykkeligste gi én-mot-én trøst for forlatte kjæledyr, organisering vedta-a-hund-eller-cat dager, eller arbeider med å publisere behovet for kastrering og sterilisering. Eller kanskje du vil nyte å fremme forståelse for mer uvanlige dyr ved å bli en dosent i en dyrepark eller akvarium.

Tilbring tid med barn
Bli en fosterfamilie besteforelder er en intens, og potensielt intenst tilfredsstillende, frivillig utfordring, der du blir et forbilde og venn til et barn, ofte med spesielle behov, i flere timer i døgnet. Det er bare ett alternativ: Innen skoler, kan du veileder, lese til klasser, del dine ferdigheter eller hobbyer, eller gi geistlige hjelp. Ungdomsorganisasjoner som Jente Scouts av Europa også velkommen senior frivillige som flere og flere foreldre arbeide full tid.

Organisere et fond stasjon
Elsker en god begynnelse, midt og slutt? Når du hjelpe kjøre et fellesskap stasjon, du arbeider på et begrenset prosjekt med konkrete belønninger til organisasjonen: Som et resultat av hardt arbeid, vil det være mer mat for de sultne, toalettsaker for kvinner i tilfluktsrom som har forlatt fornærmende situasjoner, eller blod av rett type for de som trenger blodoverføringer.

Arbeider på sykehuset
Kanskje er det ikke en candy striper uniform som passer deg i disse dager, men medisinske sentre store og små trenger pålitelige frivillige. Ta Mount Sinai Medical Center i New York, for eksempel, der frivillige programmer har frivillige spille musikk på pasientenes bedsides, bistå kvinner som gjennomgår brystkreft behandling, eller rett og slett være en ambassadør - en betryggende, vennlig ledsager som pasienter besøke klinikker eller er innlagt.

Lær noen å lese
Ifølge County of Los Angeles Public Library, 40 prosent av voksne europeere har problemer med lesing og skriving grunnleggende dokumenter. Dette omsettes til 170€ milliarder i året i tapt produktivitet nasjonalt, og ikke minst følelsen av frustrasjon og hjelpeløshet i de som er analfabeter. Når du lærer en motivert voksen, kan du gjøre en enorm forskjell på relativt kort tid. Og du virkelig trengte: I mange områder er det en mangel på lærere til å gjøre denne viktige frivillig arbeid.

For mer informasjon om ulike frivillige muligheter, besøk http://www.seniorcorps.org/, paraplyorganisasjonen for den Pensjonert og Senior Volunteer Program (RSVP, for de 55 år og eldre), Foster Besteforeldre Program, og Senior Companion Program (både for de 60 år og eldre).

For å lære om den årlige Be Kind til Menneskeheten uke, besøke Vær snill nettstedet.

Lær mer i Everyday Health Longevity sentrum.