Evb

Overvinne sjenanse på college

Å være sjenert kan plutselig virke mye verre når du treffer college med nye mennesker og nye situasjoner. Følg disse forslagene for å overvinne skyhet.

Noen mennesker er introverte og har kanskje ikke den enkleste tiden å få venner. Andre kan være litt sjenert om å snakke opp i klassen eller gi en presentasjon foran en folkemengde. Uansett hvor skyhet påvirker deg, kan det drastisk påvirke hele college opplevelsen.

Hva gjør noen sjenert?

Å være sjenert kan bare være en del av din personlighet, sier Kaveh Zamanian, PhD, en klinisk psykolog og eier av East End Psykologiske Associates i Louisville, Kentucky Noen mennesker har en naturlig skyhet - de mangler bare at tillit og begeistring som andre synes å ha.

Noen mennesker kan være sjenert på grunn av en bestemt traumer eller hendelse som påvirket deres tillit og forlot dem usikre. Betydelig belastning kan føre til sjenanse ganske mye ut av det blå. "Visse erfaringer som potensielt kan være overveldende gjøre påvirke personen i den retningen," forklarer Zamanian. "De har en tendens til å trekke seg tilbake."

Skyhet og høgskolen erfaring

Skyhet som er en del av din personlighet kan starte i barndommen og fortsetter inn i studietida. "I college jeg aldri datert og, til tross for få de beste karakterer i klassen, jeg var for sjenert til å delta på min egen avslutningsseremoni," måter Gordon Irlam, av Berkeley, California, som har vært sjenert siden barndommen. "Sjenanse definitivt holdt meg fra erfaringer jeg ønsket. Jeg var en einstøing tross dypt ønsker sosial selskap."

Zamanian sammenligner skyhet å være en observatør av et spill i stedet en spiller: "Hvis du sitter på sidelinjen, er du egentlig ikke får fullt utbytte av høgskolen erfaring Det absolutt kan påvirke. sosiale aspektet av en persons liv i form av å være i stand til å lage forbindelser som kan være vekstfremmende, og som kan fremme faglig og personlig utvikling. "

Til slutt var Irlam i stand til å overvinne sin skyhet, men bare etter mye hardt arbeid og gjennomgår kognitiv-atferdsterapi. "Det lærte meg å se på mine tankemønstre som ble støtter min skyhet og å prøve ut sosiale interaksjoner som jeg var så redd for," sier Irlam. «Føl frykten, men gjør det likevel 'er en flott motto å leve etter. "

Hvordan du kan overvinne sjenanse

For å holde sjenanse fra å komme i veien for en god utdannelse og gjør noen gode venner underveis, kan du prøve disse tipsene:

Ta små skritt ikke umiddelbart registrere deg for å gi en presentasjon i et stort auditorium -. Starte mindre. Bli med i en klubb eller organisasjon på campus. Se etter noe mindre skremmende. "Start i en mindre gruppe, og jobbe deg opp", sier Zamanian, som tyder på utkikk etter en gruppe som er vennlig og ikke-konkurrerende, og noe som du liker og føler deg trygg på.

Snakk med dine instruktører. Zamanian sier at dette kan være nyttig, men understreker at du bør prøve å finne ut hvem som kan være mottakelig for dine skyhet problemer før du nærmer deg dem. Få en følelse for professor først, og se om han eller hun ser ut til å være sympatisk til studenter sliter, men egentlig prøver å lykkes.

Møt dine faglige rådgivere. Deres jobb er å hjelpe deg å lykkes i høgskolen og vise deg de verktøyene som er tilgjengelige for å hjelpe deg å overvinne sjenanse, passe inn sosialt, og få gode karakterer.

Søke tjenester fra on-campus rådgivning senter. Spesielt hvis du har hatt en traumatisk hendelse som utløste sjenanse, antyder Zamanian på besøk med en rådgiver som kan gjøre en vurdering, hjelpe deg å finne ut hva som er i roten av skyhet, og hvordan å erobre den.

Venter gjør ikke sjenanse enklere å forholde seg til, hva er mer, vil du gå glipp av mange fantastiske college aktiviteter og opplevelser. Få den hjelpen du trenger for å overvinne din frykt og komme ut av skallet ditt.