Evb

Overvinne revmatoid artritt symptomer

Den største utfordringen ved å leve med revmatoid artritt er administrerende de ofte smertefulle og invalidiserende symptomer. Finn ut hvordan en kvinne takler.

"Min største daglig utfordring var å komme ut av sengen - fysisk, mentalt og følelsesmessig," sier Nash. Ikke bare var hennes leddene stive om morgenen, men hun også var ikke sover godt om natten. "Jeg ville våkne opp og bli dypt utmattet på en måte som jeg aldri har opplevd. Alt jeg kunne tenke på var hvor mange timer før jeg kunne komme tilbake i sengen."

Men ikke komme ut av sengen var ikke et alternativ - hun hadde en jobb hun ønsket å beholde. Hun hadde regninger å betale, og hun trengte helseforsikring. Like viktig, trengte hun en følelse av normalitet som kommer til å jobbe hver gitt. Hun ønsker ikke å gi opp det livet hun elsket bare fordi hun nå bor sammen med revmatoid artritt.

For behandling, Nash revmatolog først sette henne på hydroxychloroquine (Plaquenil), som ikke var veldig effektivt alene. Om tre måneder etter at hennes leddgikt diagnose, fikk hun sin første injeksjon av den biologiske stoffet etanercept (Enbrel), som hun fortsatt tar i dag i kombinasjon med Plaquenil. "For meg, har de definitivt jobbet mirakler," sier hun. Selv om hun fortsatt har tøffe dager når leddene hovne opp, noe som gjør det vanskelig å komme ut av sengen, er hun nå i stand til å håndtere hennes revmatoid artritt mye bedre. "RA er stadig til stede," forklarer hun. "Sjelden en dag går av når jeg ikke opplever noen smerter, selv om bare kortvarig, men det er i baksetet."

Yoga og andre mestringsstrategier

Nash praktisert (og lært) yoga ofte før hun utviklet sine revmatoid artritt symptomer. Og mens hun måtte ta en pause fra den først, er hun tilbake på matten nå. "Yoga har vært et viktig verktøy i min tilfriskning, samt noe som jeg fortsetter å slå til, for å opprettholde min helse," sier hun. "Hvis jeg begynner å føle at jeg blir verre, er det noe som jeg falle tilbake på, spesielt restorative yoga." Hun prøver også å spise fornuftig og behandler seg selv til massasje bare for å gjøre seg selv føle seg bra.

Da hun først ble diagnostisert, skannet Nash bokhyller og klikket seg gjennom websider for å finne ut om andre folk som selv lever med revmatoid artritt. Hun følte seg isolert og å få kontakt med andre single unge kvinner med revmatoid artritt, startet hun sin egen blogg, The enkelt gal guide til revmatoid artritt. Gjennom bloggen hjelper hun andre mens hjelpe seg selv.

Hva hun vil du skal vite

"Jeg tror en viktig ting å forstå om sykdommen er at det er veldig uforutsigbar", sier Nash. "En dag jeg ikke kan plukke opp en bok, og så en dag jeg kan. En dag jeg kan gå tur, på en annen jeg kan ikke få deg opp av sofaen. "Bare fordi hun ser ung og frisk betyr ikke at hun alltid føles sånn.

På den positive siden, legger Nash at bare fordi hun har revmatoid artritt betyr ikke at hun alltid føler seg syk. Nash fortsetter å reise over hele verden, og gjennom bloggen hennes, krøniker hennes opplevelser og inspirerer andre overfor - og håper å erobre - utfordringene i revmatoid artritt.