Evb

Overvinne hindringer for å endre spiseatferd

Det er mange grunner til at du ikke kan prøve å endre matvaner. Her er noen hyppige barrierer og løsninger til dem.

"Jeg vil aldri være i stand til å gjøre dette." Ikke tro at du kan gjøre noe er ofte forankret i frykt for å mislykkes. Folk utsette å gjøre endringer i sine liv på grunn av denne frykten. Løsningene omfatter:

 • Nøye definere "suksess" og "feil". Hvis målet ditt er rett og slett for å forbedre dine matvalg eller mister en beskjeden mengde vekt, vil du sannsynligvis bli vellykket. Hvis målet ditt er å miste en urealistisk mye vekt, "kur" en sykdom, eller spise "perfekt", så frykten for å mislykkes er sannsynlig å holde deg tilbake.
 • Innstilling små, målbare mål. Spise to biter av frukt en dag kan enkelt gjøres, å gi opp din favoritt mat er mye vanskeligere, og du vil være mer tilbøyelige til ikke å prøve.

"Jeg har ikke tid til å gjøre endringer." Dette grunn til ikke å endre er svært vanlig. Det kan ta form av "Mitt liv er for opptatt", "Jeg er alltid føler rushed," eller "Jeg har viktigere ting å gjøre." Løsningene omfatter:

 • Lære måter å administrere tiden din bedre. Finn tid management teknikker som fungerer for deg.
 • Spør andre hvordan de klarer å passe god ernæring inn i deres liv.
 • Ikke prøver å gjøre for mange endringer på en gang. Små endringer tar mindre tid, men de legger opp.
 • Spørre familie og venner om hjelp som du endrer spiseatferd. Dette kan innebære å ha dem hjelpe deg å frigjøre tid.
 • Matlaging raske måltider. Mange tror at for å spise godt, trenger du mye tid til å lage mat. Dette er ikke nødvendigvis sant. Det er mange kokebøker om hvordan å forberede raske, sunne måltider.

"Jeg liker ikke helsekost." Mange bruker denne grunn eller varianter av det som "Jeg liker ikke grønnsaker", "Jeg liker ikke fettfattige matvarer," eller "Jeg virkelig krever søtsaker og høy -fett matvarer. jeg vil savne dem. " Løsningene omfatter:

 • Forplikte seg til å forandre seg. Mat preferanser er trege til å forandre seg, men de gjør endres over tid. Å gjøre en ny atferd en vane tar vanligvis tre måneder eller mer. Bestem deg for å holde tilbake din kritikk om hva du liker og misliker i mat til du har gitt de nye matvarer en sjanse.
 • Ta det sakte. Du vanligvis ikke trenger å gi opp favoritt mat helt, men du må kanskje endre hvor ofte du spiser dem. Gjør endringene små og gi deg selv tid til å justere.
 • Erkjennelsen av hvordan andre påvirke innstillingene for mat. Gulrøtter er ikke så fristende (eller så lønnsomt for selgerne) som ostekake, og annonsørene vet det og spille på disse preferansene. Gjenkjenne reklame ploys som en måte å manipulere din smak. Også, hvis du tenker "kanin mat" når du spiser gulrøtter eller salat, prøv å erstatte disse negative meldinger med flere positive meldinger om disse matvarene.

"Min familie eller venner ikke vil støtte mine nye matvaner." Mange er holdt tilbake fra å endre sine matvaner på grunn av hvordan de tror det vil bli støttet av andre. Løsninger inkluderer:

 • La din familie og venner vet hvorfor endre på dine matvaner er viktig for deg.
 • Finne andre som ønsker å endre. Ta en klasse på matlaging sunne måltider, finne en Web-baserte samfunnet, eller involvere familien. Mange mennesker jobber med ernæring problemer.
 • Finne steder å spise der du er komfortabel.
 • Bestilling av "spesielle matvarer" (kjøtt stekt i stedet for stekt, salat dressing på siden) casually og lettfattelig. Bestilling på denne måten er vanlig, og både matlaging og servitørene er sannsynlig å være ganske kjent med dine forespørsler.

"Jeg er ikke flink til å gjøre endringer." Denne grunnen kan ta form av "Jeg er for gammel (eller fett, eller sette på mine veier) for å gjøre endringer." Denne typen tenkning er basert på en frykt for endring. Ofte lav selvfølelse gjør det vanskelig å endre. Løsningene omfatter:

 • Gjøre små og målbare endringer. De er lettere å lage og som regel føre til mindre frykt fordi det er mindre utsatt. Prøv for eksempel å spise en mer stykke frukt om dagen enn du vanligvis gjør.
 • Arbeid på selvtillit, hvis dette er et problem. Rådgivning kan hjelpe med spørsmål om selvtillit. Den suksessen du føler deg fra å forbedre dine matvaner kan forbedre din selvtillit også. Gradvis kan du begynne å endre måten du ser på deg selv og din evne til å forandre seg.

For å hjelpe deg med å identifisere dine egne barrierer for å endre spisevaner, husker de siste gangene du tenkt på å endre spiseatferd, men ikke følger gjennom med det. Hva holdt du tilbake? Skriv ned dine grunner. Så for hver av dine grunner, skrive et svar som hjelper deg å revurdere valget. Se på denne listen over årsaker og tiltak når du er i ferd med å gjøre et valg om hva du skal spise.