Evb

Overraskende naturlige måter å lette fibromyalgi smerte

Pilates, vann øvelser, og avslappende musikk - høres ut som en spa-ferie, men det er alle en del av en omfattende fibromyalgi behandling plan som kan redusere smerte og lyse verdensbilde.

Er fibromyalgi smerter binde deg opp i den slags knuter det ville ta Houdini å gre? Tid for å bruke litt kreativitet til fibromyalgi behandling. Faktisk kan de samme typer aktiviteter som hjelper deg å slappe av på et spa gi et løft til hverdagen - tenk beroligende musikk, Pilates, og avspenningsøvelser som tai chi og qigong.

Før du tar opp et skeptisk øyenbryn, vet at forskning har satt noen vitenskap bak disse legekunst. Så legen din kan være der for å støtte deg i din søken etter mer effektive måter å håndtere fibromyalgi. Faktisk, sier smertelindring ekspert Roland Staud, MD, professor i medisin ved University of Florida i Gainesville, når de fleste tilgjengelige medisinske behandlinger mislykkes å hjelpe, mange leger bytte over til alternative behandlinger.

11 veier til fibromyalgi lettelse

Klar til å komme i gang? Her er noen naturlige tilnærminger til fibromyalgi behandling som du kanskje ønsker å prøve. Husk å nevne noen behandlinger du vurderer å din smerte spesialist først, for å unngå eventuelle negative interaksjoner med smertestillende medikamenter.

 1. Akupunktur. Tradisjonell kinesisk medisin, som inkluderer akupunktur, er stadig i popularitet, selv om det ennå ikke har blitt grundig undersøkt for fibromyalgi. En gjennomgang av eksisterende forskning - 25 studier med til sammen mer enn 1500 mennesker, publisert i Journal of Alternative and Complementary Medicine, viser at akupunktur behandlinger kan redusere antall ømme punkter på kroppene til mennesker med fibromyalgi. Akupunktur i kombinasjon med nedtrykk behandling (som tilfører varme og trykk for å velge flekker på huden) kan kutte ned på generell smerte, så vel som depresjon.
 2. Biofeedback. I en UCLA studie av 15 pasienter der man sammenlignet de som fikk biofeedback trening med de som ikke forskerne fastslått at biofeedback bidratt til å forbedre oppmerksomhet nivå og redusere oppfatningen av smerte, ømme flekker, tretthet, og morgenstivhet.
 3. Kognitiv atferdsterapi. CBT, lenge brukt for fibromyalgi behandling, hjelper pasienter identifisere negative tankemønstre og endre dem. Forskere i Spania som nylig evaluert mennesker med fibromyalgi fant at både kognitiv atferdsterapi og kognitiv atferdsterapi kombinert med hypnose forbedre fibromyalgi symptomer som smerte, sammenlignet med bruk av kun medisiner for behandling.
 4. Craniosacral terapi. Dette er en type massasje som fokuserer på bestemte trykkpunkter på nakken og hodet. Forskerne sammenlignet bruk av craniosacral terapi med placebo hos 84 pasienter, og fant at de som hadde massasje opplevde mindre smerter, angst og depresjon og så også forbedringer i deres daglige liv.
 5. Mindfulness trening. Denne terapeutisk tilnærming er lik meditasjon i at du lærer å bli mer bevisst på dine tanker og din smerte for å endre din reaksjon på smerte og i sin tur redusere det, forbedre din livskvalitet. Forskere i Canada har utviklet en pilot dataprogram sier de hjelper pasienter reorientere fokus for oppmerksomheten deres bort fra smertene. Nick Carleton, PhD, assisterende professor ved Institutt for psykologi ved University of Regina, sier: "De fleste pasientene ikke visste hva vi gjorde, men de hadde nytte av programmet." Etter to mindfulness økter i uken i fire uker, fibromyalgi pasienter så en 40 prosent reduksjon i smerte.
 6. Musikkterapi. Research in Pain Management Nursing antyder at å lære å visualisere en avslappende scene i kombinasjon med spesifikk musikk på en CD kan bidra til å lette fibromyalgi smerter. Dette er bare en tilnærming til musikkterapi for smertelindring, sier Joanne Loewy, MT-BC, direktør for Louis Armstrong Senter for musikk og medisin ved Beth Israel Medical Center i New York. Musikkterapi inkluderer et bredt utvalg av alternativer, inkludert å lage musikk med andre, sang og trommer, som alle er lovende alternativer for fibromyalgi smerter.
 7. Fysisk aktivitet. Ifølge data i Journal of Pain, ved å se hjernens respons på smerte under fysisk aktivitet og mens deltakerne i studien ble bare sittende, forskere funnet ut at hjernen er effektivt distrahert av smerter ved fysisk aktivitet. Så, få bevegelse - nesten alle typer bevegelse vil gjøre, og jo mer moro, jo bedre..
 8. Pilates. Forskere i Tyrkia har vist at pasienter som deltok i en time med pilates tre ganger i uken i minst 12 uker rapporterte mindre smerter på slutten av de tre måneder, samt en reduksjon i effekten av fibromyalgi på deres daglige liv. Vurdere å gjøre Pilates del av fibromyalgi smerte forvaltningsplanen, og du vil også gjøre viktige styrke gevinster.
 9. Qigong. Qigong er en teknikk undervist i tradisjonell kinesisk medisin som bruker spesifikke stillinger, pusteøvelser og mental fokus. En studie rapportert i tidsskriftet Disability Rehabilitering sammenlignet kvinner med fibromyalgi som lærte denne teknikken med lignende kvinner som ikke gjorde og konkluderte med at qigong kan tilby noen lindring av smerte samt andre fibromyalgi symptomer.
 10. Tai chi. Hourlong tai chi økter to ganger i uken i minst tre måneder kan bidra til å redusere smerte og forbedre andre fibromyalgi symptomer som søvnløshet, ifølge forskning publisert i The New England Journal of Medicine. Denne forskningen ble gjort med Yang stil av tai chi, men du kan prøve andre tilnærminger med sertifiserte lærere også.
 11. Yoga. Forskere ved Oregon Health & Science universitet utviklet en åtte ukers pilot program med yoga undervisning som fokuserte på større bevissthet om pusting, meditasjon og positurer. Alle kvinnene fra 53-person studie som deltok i yoga økter (heller enn standard vare bare) funnet betydelig lettelse av fibromyalgi symptomer som smerte og tretthet og bedre mestringsstrategier også.

Forventer flere nonpharmaceutical alternativer for å være tilgjengelig i de kommende årene, som forskere, leger og pasienter ser etter kreative måter - noen nye og noen røtter i gamle helbredende kunst - å håndtere fibromyalgi smerter.