Evb

Overgangsalder og søvn

Hormonelle endringer under menopause kan føre til sove problemer. Her er hvordan du får den hvilen du trenger.

Menopause bringer på mange endringer - ikke minst som kan være søvnproblemer som har du telle sauer hele natten lang. Faktisk vil mer enn 60 prosent av kvinner har problemer med å sove på et tidspunkt i løpet av menopause år, og mange vil legge merke til forstyrrelser så tidlig som perimenopause, som kan oppstå opptil 10 år før overgangsalderen begynner. "Når eggstokkene forsinke eller stoppe eggløsning helt, trenger du ikke produserer så mye progesteron, som er en søvndyssende hormon", forklarer søvn ekspert Joyce Walsleben, PhD, førsteamanuensis i medisin ved New York University.

En studie fra Rush University i Chicago fant at jo lenger en kvinne er i overgangsalderen, jo mer sannsynlig at hun er å ha problemer med å sovne og forbli sovende. I kontrast, kvinner er mindre sannsynlighet for å våkne opp tidlig som de overgangen fra perimenopause til menopause.

Men det er ikke alt: Perimenopause-og menopause-relaterte hormon svingninger kan også utløse nattlige hetetokter kjent som nattesvette som kan hindre selv de dypeste sovende fra å få tilstrekkelig søvn. Faktisk, i en studie fra Stanford University, nesten en tredjedel av deltakerne (900 kvinner i alderen 35 til 65) opplevde søvnløshet på grunn av sine hetetokter. "Som vi alder, våre kropper tregere," Dr. Walsleben forklarer. "Kvinner som pleide å være i stand til å brenne lyset i begge ender ikke kan være i stand til å gjøre det lenger, og kan rett og slett finner ut at de trenger mer søvn."

Søvn og menopause: tips til bedre ZZZs

Hvis du nærmer deg eller er midt i overgangsalderen, forsikret resten - en god natts søvn kan bli din. Disse ekspert-anbefalte tips kan hjelpe:

Kjøl deg ned: I stedet for å bruke store pyjamas, sove i undertøy eller en kort, ermeløs bomull nattkjole, råder Walsleben. Det er også nyttig å senke varmen om vinteren, skru opp air condition i løpet av sommermånedene, og bytt ut tung dyne for en lysere, pustende ark, sier hun.

Nippe smartere: «Rødvin, koffein, og varm drikke er vanlig hot flash trigger", sier Howard Kravitz, MD, førsteamanuensis i psykiatri og forebyggende medisin ved Rush University Medical Center i Chicago og rektor etterforsker av en kvinners søvn studie på Rush. "Hvis disse tingene ser ut til å påvirke deg, styre klar av dem minst to timer før sengetid, eller, hvis mulig, unngå dem helt." Det er også lurt å prøve å ned de fleste av dine væsker tidligere på dagen. "Urin frekvens tendens til å øke etter hvert som vi blir eldre, og får opp midt på natten for å bruke badet er ekstremt nedbrytende å sove," forklarer han.

Lag en prebed avslapning rutine: "En av de største faktorene som fører til søvnløshet er frykten eller tro at du ikke kommer til å sovne," sier Dr. Kravitz. "Ikke anta at bare fordi du er i overgangsalderen, du kommer til å bli stirret i taket før daggry eller at fordi hetetokter våknet opp i går kveld, vil de i kveld, også." I stedet anbefaler han å gjøre en felles innsats for å de-stress før sengetid slik at du kan la dine bekymringer. Gjør yoga, puste dypt, eller lese en god bok er effektive måter å slappe av før sengetid.

Tenk medisiner: "Low-dose p-piller kan stabilisere nivåene av progesteron, forbedre søvnen i prosessen," forklarer Walsleben. Hun legger til: "Kvinner som lider av intense hetetokter kan også være lurt å vurdere å bruke hormonbehandling [HRT] medisiner. " Selv HRT kan faktisk bidra til å lette alvorlige hetetokter, eksperter anbefaler deg å bruke laveste effektive dose i kortest mulig tid å redusere risikoen for komplikasjoner.

Se en søvn ekspert: Hvis du har gjort alt ovenfor og du fortsatt kaste og slå hele natten, se en søvnspesialist. "Han eller hun kan avgjøre om overgangsalderen er faktisk den skyldige, og hvis ikke, om noe annet, for eksempel depresjon, søvnapné, eller restless legs syndrom, er å klandre", sier Kravitz. "Jo før du starter behandling, jo raskere kan du få resten du trenger."