Evb

Overgangsalder og selvfølelse

Starten på overgangsalder skal ikke behøve å være et slag for selvtilliten din. Finn ut hvordan du kan holde positivt og øke din følelse av egenverd i denne overgangsperioden.

Menopause er en tid med overgang, og som med noen vesentlig endring i livet ditt (går gjennom puberteten, gifte seg, bli en ny forelder), kan det være ledsaget av følelser av økt sårbarhet eller utrygghet.

Når kvinner inn i overgangsalderen, blir de konfrontert med en rekke problemer som kan påvirke måten de ser og føler om seg selv. Disse problemene inkluderer ofte fysiske symptomer som vektøkning, håravfall, eller tørr hud, så vel som psykiske forvirring om hvordan man skal navigere i overgangen fra en fase av livet til en annen. Følelsesmessig, kan det også være vanskelig å håndtere de negative stereotypier og holdninger som det europeiske samfunnet har tradisjonelt hatt om aldring.

Heldigvis Tidene endrer seg. Den oppfatning at menopause er begynnelsen på slutten er utdatert - og usanne. På mange måter er det faktisk begynnelsen på en spennende og dynamisk periode i en kvinnes liv.

Menopausale selvfølelse: suksesshistorier

Hvis du føler deg bekymret om hva overgangsalder vil bringe, kan det hjelpe å merke seg hvordan andre kvinner har lykkes navigert sine følelsesmessige opp-og nedturer. Faktisk, mange kvinner finner menopause faktisk innleder en ny måte å tenke om livet sitt, en der tillit, selv-aksept, og selvbevissthet kan mer dypt følt og enkelt uttrykk.

Ett godt eksempel er Sheila Armen, medeier av en vellykket dag spa i Quechee, Vermont. Når man snakker om den positive boost at overgangsalderen har ført til hennes selvfølelse, sier hun, "jeg føler meg mer trygg, som om jeg kan jettison på [tull] i livet og fokusere tydeligere på de tingene som betyr noe for meg."

Sheila følelser reflekterer funnene i en studie som undersøkte hvordan kvinner i overgangsalderen opplevde stadig eldre og blir middelaldrende. Et flertall av deltagerne sa at i løpet av overgangsalderen, hadde de blitt mer kompetent og fikk en større følelse av frihet. De rapporterte også at de hadde dyrket en bedre forståelse av mulighetene for personlig utvikling, som til slutt gjorde dem i stand til å holde på sine egne meninger og bedre si sin mening.

Hormonbehandling: En tveegget sverd for selvtillit?

I overgangsalderen, er de fleste kvinner konfrontert med avgjørelsen om å begynne resept hormonbehandling (HRT). Det er ikke alltid et lett valg. Mens HRT kan bidra til å lette eller eliminere ubehagelig eller problematisk menopause symptomer, kan det også være en kilde til enkelte alvorlige medisinske problemer. I tillegg, som en menopause behandling, vil det trolig være nyttig bare for noen få år, siden HRT er nå generelt anbefales kun for kortvarig bruk.

For de kvinnene som velger hormonbehandling, kan de foreskrevne hormoner noen ganger bidra til å opprettholde eller forbedre en kvinnes selvtillit ved lettelser menopause symptomer. Fysiske endringer tregere, konsentrasjon problemer bedre og sexlyst kan returnere til premenopausale nivåer. På baksiden, kan kvinner som tar HRT, men føler meg ikke så komfortabel med sine valg finne sin selvfølelse lidelse, spesielt hvis deres jevnaldrende er avkall hormoner eller har sterke meninger mot å bruke hormonbehandling.

I alle tilfeller er det viktig å tenke gjennom ikke bare dine medisinske alternativer for behandling av dine spesielle menopausale symptomer, men også hvordan du best kan takle din psykologiske behov. Deretter må du diskutere noen behandling plan nøye med dine leger. Dette vil hjelpe deg med å utvikle en helhetlig plan som passer både dine helsemessige behov og din livssituasjon.

Tips for å opprettholde et positivt selvbilde i overgangsalderen

Kvinner som navigerer menopause mest vellykket ofte bruker denne overgangsperioden og transformative tid til å komme til en aksept av endringene som menopause bringer og å utvikle en fornyet følelse av selvtillit. Med riktig tilnærming, kan overgangsalderen bringe en større trygghet - og med en følelse av empowerment - til livet ditt.

Her er anbefalinger til hvordan du kan øke din selvtillit:

  • Trening! Øvelse ikke bare bidrar til å oppveie liten vektøkning som kan følge overgangsalderen, men tilbyr også selvtilliten en naturlig boost. En studie viste at kvinner i overgangsalderen som gikk eller gjorde yoga regelmessig følte seg bedre både fysisk og mentalt, og var mer trygg på sine evner.
  • Oppretthold et sunt kosthold spise riktig vil gjøre mer enn å holde ut den ekstra vekten som kan skyldes en langsommere metabolisme -. God ernæring kan også bidra til å løse en rekke andre symptomer forbundet med overgangsalder, inkludert angst, humørsvingninger og søvnløshet. Sørg for at kosten har rikelig med hele korn, frukt, grønnsaker, belgfrukter og magre meieriprodukter slik at du kan være så sunn og passform som du kan være.
  • Omfavne det positive. Tenk om å utvide dine horisonter. Ditt liv bør være mer enn bare rett og slett å overleve menopause. Faktisk, mange kvinner rapporterer å oppdage større frihet og økt selvtillit når de passerer gjennom overgangsalderen. Så konsentrere seg om å omfavne endring og gjenoppdage positive aspekter av livet ditt, og bruke tiden til å begynne prøvetaking nye ting og utforske ulike muligheter. Skape positive utsalgssteder i ditt liv vil fortsette å styrke din selvfølelse og gi deg en større følelse av formål.
  • Gi deg selv. Borte er de dager da kvinnene måtte lide i stillhet gjennom overgangsalderen. I dag, mange ressurser er tilgjengelige for å hjelpe deg å kartlegge din egen kurs. Så les deg opp, få utdannelse, og deretter diskutere dine ideer eller bekymringer med legen din og andre kvinner går gjennom den samme prosessen. Forskning tyder på at kvinner som er mer informert om de valgene de har og de utfordringene som overgangsalderen kan ta med er det mye mer sannsynlig å føle seg positivt om opplevelsen.