Evb

Overfor ditt første lege besøk for myelomatose

7 tips for å hjelpe deg med å forberede.

Kanskje du har vært trøtt og tørst, har bein smerter i ribbeina eller tilbake, kanskje du får hyppige infeksjoner og feber. Uansett hva dine symptomer, er det blitt antydet at du kan ha myelomatose og du er nå overfor ditt første lege besøk for å finne ut.

Følelser provosert av possibile diagnosen myelomatose er komplekse og intense. Du kan føle deg redd, forvirret, engstelig eller sint, eller du kan være nummen. Følgende tips fra European Cancer Society, International myelom Foundation, og andre kan hjelpe deg å erstatte frykt med en følelse av Selvstendighet på dette første legetime.

Ikke legg den av: Denial kan være en mektig kraft. Du kan føle at du ønsker å sette av avtalen eller avbryte det i siste øyeblikk. Slike følelser er normale, men ikke i din beste interesse. Hvis du har myelom, vil gå til legen at du og din lege for å begynne å utvikle en behandlingsplan. Hvis du ikke har det, vil du være i stand til å utelukke det som årsak til symptomene dine og fortsette å prøve å komme til bunns i hva som skjer med helsen din.

Vær forberedt: Det er sannsynlig at du vil bli bedt om å ta med seg eller har sendt resultatene av tidligere tester som har ført leger å mistenker at du kan ha myelomatose, som for eksempel blod arbeid, urinprøver, og røntgenstråling. Hvis du ikke har blitt utstyrt med en liste over elementer som trengs, be om en. Andre ting å være sikker på å få med din forsikring informasjon, alle skjemaer du har blitt bedt om å fylle ut på forhånd; informasjon om din generelle medisinske historie, navnene, telefonnumre og adresser på nødtelefon person og primærlegen, en liste over de medisiner du tar og doser; penger for co-betaling, og en liste over eventuelle spørsmål du har, sammen med en penn og papir for å skrive ned svarene.

Inkluder et annet sett med ører: Hvis mulig, spør en familiemedlem av venn som du stoler på og føler deg komfortabel med å følge deg til avtalen. Vedkommendes tilstedeværelse vil være en kilde til støtte for deg, og han eller hun kan fungere som et ekstra sett med ører, lytter til hva som blir sagt, ta notater om nødvendig, og hjelper deg til senere huske og forstå noe du kan ha gått glipp om diagnosen din.

Snakk om hvordan du føler deg: Hvis du føler deg engstelig eller nervøs før timen din, kan det hjelpe å snakke om det, enten med venner og familie eller online via kreft støtte grupper, chat grupper, eller oppslagstavler. Tapping opp dine følelser vil trolig øke, ikke minske, disse følelsene.

Husk at hver sak er forskjellig: Hvis du undersøker myelomatose før timen din, må du huske at progresjon av sykdommen din og nødvendig behandling kan variere sterkt fra person til person. Hvis du leser, for eksempel om en multippel myelom pasient som trenger en stamcelletransplantasjon, det betyr ikke at du trenger en, selv om det viser seg at du har myelom. Også huske på at informasjonen du finner kan være villedende eller usanne hvis det ikke kommer fra en troverdig kilde. Dobbeltsjekk all informasjon du finner med legen din.

Vær forberedt på mer testing: Husk at legen din ikke kan være i stand til å fortelle deg om du har myelom på besøk. Han eller hun kan trenge ytterligere informasjon eller be om ytterligere testing og ber deg om å planlegge en oppfølging besøk for resultatene. Å vite dette kan hjelpe deg å unngå å bli skuffet hvis du venter et endelig svar på første avtale.

Nå ut: Har du spørsmål? Trenger du å snakke? Vil du ha mer informasjon? Den europeiske Cancer Society National Cancer Information Center har trent frivillige rådgivere tilgjengelig på telefon 24 timer i døgnet, syv dager i uken for å snakke med deg om dine bekymringer. Ringe gratis: 1-800-227-2345.