Evb

Øvelse: En nyttig Parkinsons behandling

Trening er et viktig verktøy for å hjelpe Parkinson-pasienter styrke muskler som har blitt svekket av sykdommen.

Trening har vist seg å spille en avgjørende rolle i å opprettholde livskvaliteten for mennesker med Parkinsons sykdom. Styrketrening, stretching, range-of-motion øvelser, og andre former for fysisk aktivitet kan alle hjelpe en Parkinsons pasient opprettholde mobilitet, smidighet og balanse.

Og mosjon spiller en rolle i å hjelpe pasienter til å bo i en positiv og glad stemning - spesielt siden depresjon er et vanlig problem for pasienter med Parkinsons sykdom.

Parkinsons sykdom: forskning på fordelene ved trening

Før det var medisiner for å behandle Parkinsons sykdom, var det trening - leger brukt motion terapi og fysisk aktivitet for å hjelpe pasienter administrere sine symptomer.

Nyere forskning har vist at Parkinson-pasienter som trener regelmessig ofte se en forbedring i balanse og holdning, og har lettere for å håndtere daglige aktiviteter. I dyremodeller, viste forskerne at trening kan gjenopprette funksjon tapt for sykdommen.

Parkinsons sykdom: å utvikle et treningsprogram

En person med Parkinsons sykdom bør inngå en øvelse plan med hjelp av en fysioterapeut. Ved å evaluere dine spesielle behov, kan disse profesjonelle lage en plan som er både trygt og effektivt. Den treningsprogram de utvikler kan fokusere på:

  • Ledd eller muskelsmerter som forstyrrer ditt daglige liv
  • Problemer med mobilitet eller går
  • Vanskeligheter med balanse
  • Saker som involverer daglige gjøremål som spising, påkledning, bading, og håndskrift

En fysioterapeut kan også lære omsorgspersonen hvordan kroppen din fungerer og gi ham tips om hvordan du kan hjelpe deg med i hjemmet øvelser og daglige oppgaver.

Parkinsons sykdom: øvelser

Legene har funnet ut at visse typer trening kan ha en positiv innvirkning på mennesker med Parkinsons sykdom. Disse inkluderer:

  • Stretching. Enkle strekninger kan bidra til å holde kroppen smidig og mobil. De kan også utføres nesten hvor som helst, selv i sengen. Pass på å strekke hele dagen, når du har nedetid. Utføre hver øvelse tre ganger, holder strekken i 4:57 fulle åndedrag.
  • Styrketrening. Styrking musklene kan hjelpe deg å stå rettere og forbedre din dag-til-dag koordinering. Disse oppgaver også bidra til å gjøre benene sterkere og mer motstandsdyktig mot brudd i tilfelle av et fall. Forskning har funnet at høy intensitet styrketrening kan bygge muskelmasse i pasienter med Parkinsons sykdom og forbedre sin gangfart, evne til å gå i trapper, og total balanse. Du kan utføre styrke øvelser hjemme med lette vekter eller bruke din egen kroppsvekt for motstand. Styrketrening med tyngre vekter bør gjøres i nærvær av en trener eller fysioterapeut.
  • Aerobic condition. Disse øvelsene hjelpe Parkinson-pasienter til å opprettholde generelle helse ved å styrke hjertet og lungene og forbedre utholdenhet og utholdenhet. Turgåing, sykling, dans og svømming er eksempler på aerobic trening. Målet ditt bør være å fullføre minst 20 minutter med aerobic trening tre ganger i uken. Bare sørg for å snakke med legen din før du tar fatt på en ny aerobic treningsprogram.
  • Aquatic trening. Øvelser som utføres i et varmt basseng kan være svært gunstig for pasienter med Parkinsons sykdom. Vannets oppdrift gir støtte til svake muskler, bedre holdning og balanse, og gir deg mulighet til å bevege seg fritt uten fare for å falle. Vannet har også skytespillet motstand som kan gi styrke og utholdenhetstrening selv med myke bevegelser. Forskere har funnet ut at akvatiske trening kan fremme bedre utvalg av bevegelse, bedring i muskel tone, og en reduksjon i stivhet og smerte.
  • Range-of-motion terapi. Disse øvelsene er anbefalt å hjelpe en Parkinsons sykdom pasienten opprettholde fleksibilitet og mobilitet. Range-of-motion øvelser krever at pasienten å flytte sine lemmer i et bredt spekter, arbeider musklene og leddene. Hvis pasienten allerede har mistet en viss fleksibilitet, kan en fysioterapeut eller en range-of-motion maskin brukes til å hjelpe pasienten utføre disse øvelsene.

For mange mennesker som lever med Parkinsons, kan trening forhindre tap av selvstendighet som kommer med progressive mobilitet problemer. Parkinsons sykdom trenger ikke å la deg følelsen begrenset og ute av stand til å nyte daglige aktiviteter; vedta et aktivitetsprogram er en fin måte å gjenopprette styrke til musklene, og det er noe du kan starte i dag.