Evb

Oral kreftbehandling og forskning nyheter

Finn ut om medisinske fremskritt, fra målrettede behandlinger til en vaksine som kan forebygge kreft i munnhulen.

Oral eller munnen kreft er en del av den gruppen av kreft kalles muntlig, hode og nakke kreft. Oral kreft kan oppstå hvor som helst fra leppene til området bak tungen. Nyere medisinske fremskrittene tilbyr en rekke lover i de områdene av oral cancer behandling, diagnose og forebygging.

Oppdatering på oral kreft risikofaktorer
Leger har kjent i noen tid at tobakk og bruken av alkohol er viktige risikofaktorer for å utvikle kreft i munnhulen, og at kombinasjonen av alkohol og røyking øker risikoen. soleksponering øker risikoen for kreft i leppen, spesielt. En ny risikofaktor er et virus som kalles humant papillomavirus, HPV har vist seg å spille en viktig rolle i å utvikle kreft i munnhulen. Selv om de fleste mennesker med HPV aldri har symptomer, Centers for Disease Control and Prevention rapporterer at HPV er assosiert med 7400 hode og nakke kreft per år.

Oral cancer: En raskere, tidligere diagnose på horisonten
Hvis funnet tidlig, er oral kreft kureres. Siden disse kreftformene er vanligvis synlig og lett å få øye på, bør du ha hyppige muntlige eksamener og alltid rapportere til legen din noen blødning, hevelse eller sår i munnen. En ny forhånd i å diagnostisere kreft i munnhulen kan være her snart. I en fersk undersøkelse utført av det amerikanske National Institute of Dental og kraniofaciale Research, var forskerne i stand til å oppdage proteiner i spyttet til pasienter som kan oppdage tilstedeværelsen av oral kreft celler. Denne testen kan gi legene et enkelt verktøy for å gjøre en tidligere diagnostisering av kreft i munnhulen.

Oral cancer: bedre, målrettet behandling redusere bivirkninger
Ifølge Douglas K. Frank, MD, sjef for hode og nakke kirurgi ved Long Island Jewish Medical Center i New York, den største endringen i behandling av oral og andre hode og nakke kreft er den bevege seg bort fra radikale kirurgiske prosedyrer.

"Femten til tjue år siden, kirurgi var den første linjen av behandling for disse kreftformene. Nå vi stole mer på kombinasjoner av kjemoterapi og strålebehandling, og kirurgi er rettet mot å bevare funksjon og opprettholde livskvalitet," sier Dr. Frank. Han påpeker at strålebehandling, spesielt bruken av intensitet-modulert strålebehandling (IMRT), har blitt en effektiv behandling. Denne nye computer-styrt teknologi gjør kirurger å bedre målrette kreftceller uten å forårsake alvorlig skade på omliggende normalt vev.

"Nye legemidler blir godkjent som forstyrrer tumorvekst, og er veldig spennende," legger Frank. Stoffet cetuximab (Erbitux) har nylig blitt godkjent for behandling av oral kreft og andre hode og nakke kreft. Den blokkerer aktiviteten av en substans som kalles epidermal vekstfaktor, som er nødvendig for enkelte kreftceller til å vokse. I en fersk klinisk studie, ble cetuximab kombinert med strålebehandling vist seg å forbedre svarprosenten betydelig over strålebehandling alene.

HPV-vaksinen kan beskytte mot kreft i munnhulen
Gardisil, den nye vaksinen mot HPV, kan være i stand til å forhindre mange oral kreft. En fersk studie var i stand til å oppdage tilstedeværelsen av HPV i 72 prosent av 100 muntlige og hals kreft vevsprøver. Siden vi vet at HPV også forårsaker livmorhalskreft, og HPV-vaksinen blir brukt for å forebygge livmorhalskreft, er det mulig at HPV vaksinering vil også bidra til å forebygge kreft i munnhulen i fremtiden.

Andre gode nyheten på forebygging er at tobakksbruk er betydelig lavere. Dessverre har enkelte tidligere røykere byttet til skråtobakk. Dette kan være en grunn til at lungekreft er avtagende, men hode og nakke kreft er det ikke. Det viktigste du kan gjøre for å forhindre eller kontrollere oral kreft er å slutte å bruke alle tobakksvarer og alkohol.