Evb

Oral allergi syndrom: den " matallergi " du aldri visste du hadde

Symptomene på denne sleipe allergi ofte falmer så raskt som de starter. Så hvordan vet du om du har hatt det?

Det er tid for din favoritt sunn ettermiddag snack, et eple - du vet, den du spiser før du snike deg mindre sunn ettermiddag snack. Så snart du tar en bit av hele munnen begynner å klø. Men kan du virkelig være allergisk mot epler, en frukt du har spist i årevis uten hendelsen?

Spør deg selv følgende spørsmål: Har du skrelle eplet før du litt på det? Hvis ikke, har du vasker huden? Hvis du svarte "nei" på begge, har du kanskje opplevd det som kalles oral allergi syndrom.

Oral allergi syndrom, en allergisk reaksjon av lepper, munn og hals, kan treffe ut av ingenting. Det er teknisk sett en type matallergi, men årsaken har mindre å gjøre med maten selv og mer å gjøre med en helt annen gjerningsmann - pollen. Symptomer som kløe og hevelse vil dukke minutter etter at du spiser på avtrekkeren mat, men skulle løse kort tid etter at du har svelget.

Hva som forårsaker oral allergi syndrom?

Muntlige allergi oppstår fordi visse matvarer inneholder proteiner som er like i struktur til proteiner i visse typer pollen, ifølge Neeta Ogden, MD, en voksen og pediatrisk allergolog på Englewood Hospital and Medical Center i Englewood, NJ Hvis kroppen din reagerer på, sier, trepollen, kan du også få en reaksjon når du spiser råvarer som inneholder lignende stoffer, som epler.

Siden sesongmessige allergier kan slå ut av ingenting - mange voksne får dem for første gang i tjueårene, trettiårene, førtiårene eller senere - medfølgende muntlige allergi kan oppstå også.

"Jeg liker å kalle oral allergi syndrom 'cocktailparty allergi," Chris Webber, MD, en allergi / immunologi spesialist basert i Denver fortalte MSNBC. "Det er overraskende vanlig blant folk som har sesongmessige allergier, men [de lider] tror det er noe rart om [seg selv] og aldri ta det opp til legene eller venner. Men hvis du tar det opp på en sosial begivenhet, finner du det er veldig, veldig vanlig. "

Personer som lider av astma eller allergi mot trepollen er mer utsatt. Muntlige allergi tendens til å påvirke voksne mer enn barna.

Hvordan forhindre muntlige allergi

Hvilke matvarer kan gnist oral allergi syndrom? De er vanligvis ulike typer rå frukt, grønnsaker og nøtter. "Den vanligste årsaken at allergikere høre om hele tiden er rå og unpeeled epler og andre frukter med skreller som fersken, nektariner og moreller, sier Ogden.

Skreller en tendens til å huse det meste av reaksjonen-forårsaker proteiner, så hvis du vanligvis skrelle din avling du er mindre sannsynlig å oppleve muntlige allergi. Det samme gjelder for matlaging; varme endringer i strukturen til proteiner og reduserer muligheten for å ha en reaksjon.

Her er en oversikt over de vanligste muntlige allergi ved type mat:

  • Bjørkepollen: epler, pærer, kirsebær, plommer, mandler
  • Gresspollen: fiken, appelsiner, tomater
  • Ragweed: bananer, vannmelon, squash
  • Burot: selleri, fennikel, gulrøtter

Ogden sier hun vanligvis antyder hennes pasienter unngå matvarer som har utløst allergi, selv om å spise dem skrelles eller kokes kan hjelpe. Det er ingen behandling, men hvis symptomene somle, kan en muntlig antihistamin som Benadryl eller Claritin hjelpe.