Evb

Optimisme kan forbedre din langsiktige helse

En positiv holdning og generell følelsesmessig velvære kan bidra til å øke mental kondisjon i alle aldre.

Det er et velkjent faktum at det å være optimistisk og fokus på følelsesmessig velvære synes å redusere stress. Men visste du at et glass-halvfull slags holdning kan tilby enda mer varige helsemessige fordeler? Forskning har funnet, for eksempel at en upbeat holdning, eller lykke, kan bidra til å minske byrden av kroniske smerter, sier fra leddgikt, eller redusere sjansene for å utvikle hjerte-og karsykdommer.

Faktisk, noen eksperter tror nå at å bo positive kan hjelpe deg å leve lenger. I en spennende studie gjort ved Mayo Clinic i Rochester, Minnesota, fulgte forskerne en gruppe mennesker i 30 år. De fant at de som opprinnelig ble klassifisert som "optimistisk" på en standard personlighet test viste seg å være 20 prosent mindre sannsynlighet for å lide en tidlig død enn de som klassifiseres som "pessimistisk."

Opt for en god stemning, velge å leve lenger

Lykke spiller en ganske viktig rolle i å holde hjernen sunn og vital, også. Staying positive, sier eksperter, bidrar til å bekjempe den "blues". Dette er gode nyheter med tanke på lang levetid siden, blant andre faktorer, har depresjon vist seg å øke en persons risiko for å utvikle Alzheimers sykdom.

Ifølge Marion Somers, PhD, en geriatrisk-care manager i Brooklyn, New York, er et optimistisk syn ikke vanskelig å oppnå, og gjør noen enkle "optimisme øvelser" kan gi en stor belønning. "Optimisme øvelser trenger ikke å være formell," sier hun. "Du kan [bedre] din holdning bare ved å ta en rask spasertur, klappe hunden, eller spille med dine barnebarn utenfor. " Noe som gjør at du slipper oppdemmet negativitet og erfaring rolig, kan fredelige tanker går en lang vei hjelpe deg med å bli - og holde - mer positive.

Trene hjernen din til å bli positiv

Det er også noen spesifikke aktiviteter du kan gjennomføre for å øke hjernens vitalitet. Den gamle praksisen med yoga, har forskning funnet, kan forbedre kognitiv funksjon, inkludert hukommelsen. Registrert yoga instruktør Jennifer Edwards i New York sier, "praktisere yoga trener hjernen din til å holde fokus." Det krever at du kan konsentrere deg om kroppens bevegelser i rommet og selve mekanikken i pusten din, mens tuning ut distraksjoner. "Det å fokusere," sier Edwards, "kan forbedre hjernens evne til å fungere i løpet av dagen."

Yoga fremmer også avslapning og letter stress, noe David Eagleman, PhD, hjerneforsker og assisterende professor ved Institutt for nevromedisin ved Baylor College of Medicine i Houston, Texas, sier er veldig bra for hjernen din generelle helse og vitalitet. "Stress kan slites ned hjernens kognitive evner. Så noe du kan gjøre for å eliminere stress vil bidra til å holde hjernen skarp."

"Et annet kraftig verktøy for å rev opp hjernen din vitalitet er meditasjon. Denne teknikken klarner tankene dine og lar deg konsentrere deg om å være fredelig," sier Dr. Somers. Forskere er enige. Forskere ved Emory University i Atlanta, Georgia, fant vanlige meditasjon økter bremset normal aldersrelatert nedgang på hjerneceller. Og ifølge Harvard forskere, daglig meditasjon også redusert normal aldersrelatert tynning i områder av hjernen antas å være involvert i å integrere emosjonelle og kognitive prosesser.

Somers sier aktiviteter som yoga og meditasjon, som krever konsentrasjon og fokus, er bra for hjernen din i indirekte måter også. "Vi puster hver dag, men bevisst og bevisst tenke på å puste mens meditere eller gjør yoga øker lungefunksjon," sier hun. At økt lungefunksjon øker oksygennivået i blodet som sirkulerer gjennom kroppen din, inkludert til hjernen. Sier Somers, "oksygenrikt blod holder hjernen sunn og øker årvåkenhet."

En vital ånd, en lang levetid

Deltakelse i religiøse eller åndelige aktiviteter kan også holde hjernen humming sammen mer jevnt. "Ritualene av religiøse tjenester og sosiale elementer av å være en del av en menighet stimulere hjernen," sier Somers. "Følelsen av tilhørighet og å være i stand til å få kontakt med andre som deler din tro øker årvåkenhet, som holder hjernen engasjert i daglige aktiviteter."

Å være åndelig eller religiøs kan også perk opp din mentale outlook. Britiske forskere fant seniorer med kroniske sykdommer som oppsøker gudstjenester eller som ber på sine egne viste en større grad av optimisme om deres generelle helse enn de som ikke gjorde det.

Du trenger ikke nødvendigvis å forlate huset eller delta på formelle religiøse tjenester for hjernen din å suge opp fordelene av åndelighet, imidlertid. Somers sier konsentrasjon og fokus som kreves for å be hvor som helst - i hjemmet, bilen, eller din dusj - og å leve et liv som er i tråd med dine åndelige tro, er egentlig det har mest positiv innvirkning på hjernen din på lang sikt.