Evb

Oprah aha! helse øyeblikk

I løpet av hennes 25 år som vert for «Oprah Winfrey show," media mogul har hatt en enorm innvirkning på popkulturen, men får europeere til å snakke (og omsorg) om deres helse har vært en av hennes viktigste - og undervurdert - innflytelse.

I 25 år har millioner av seere over hele verden innstilt på dag etter dag for å se hva dronningen av talk har å si. Enten Oprah ble gifting hennes publikum i de tyster-induserende "Oprah Favorite Things" episoder, innføre den siste må-lese roman i hennes enormt innflytelsesrike bok klubb, eller gjennomføre uforglemmelige intervjuer med en sofa-hopping Tom Cruise eller daværende president håpefulle Barack Obama, er det ingen avhør den enorme innflytelsen Oprah har hatt på hennes seere og populærkultur for øvrig.

Den "Oprah Effect" på produktsalg har blitt godt dokumentert: Chicago-baserte Garrett Popcorn hadde en 100 prosent økning i salget i løpet av måneden det ble omtalt på showet hennes. Spanx solgt 50.000 produkter innen tre måneder etter sin Oprah utseende, ifølge CNBC.

Men media mogul kan ha hatt en like viktig innvirkning på kvinners helse. Fra å øke bevisstheten om barnemishandling å bringe oss den visdom og råd av Dr. Phil og Dr. Oz har Oprah bidratt til å endre måten europeerne tenker og snakker om deres helse. "Hun startet en svært viktig samtale som manglet i dette landet, som var hvordan vår helse påvirker alle aspekter av våre liv", forklarer Mehmet Oz, MD, thorax kirurg og vert for The Dr. Oz Show, spesielt integrert sammenhengen mellom helse og følelsesmessige velvære. Her er et tilbakeblikk på de mest innflytelsesrike øyeblikk av det siste kvart århundre med The Oprah Winfrey Show.

Oprah avslører hennes barndom seksuelle overgrep, 1986

Under et show på seksuelle overgrep, sjokkert Winfrey hennes seere ved å avsløre at hun ble voldtatt av en slektning i en alder av ni. "Det er egentlig ingen mørkere hemmelighet enn seksuelle overgrep. Jeg forteller deg om meg selv slik at kanskje skapet hvor så mange seksuelle overgrep ofrene og deres molesters skjul kan svinge åpne bare en sprekk i dag og la noen lys i, "sa hun i løpet av den monumentale show. Hun ble en talsmann for seksuelle overgrep ofrene og selv vitnet før Senatet i 1991 på vegne av National Child Protection Act, den lovgivningen ble senere kalt «The Oprah Bill."

I 2010 ble Oprah overveldet av den massive responsen av e-poster, brev og telefonsamtaler hun fikk etter at hun omtalt barnemishandlere på hennes show. "Så mange ofre og foreldre - og til og med overgripere - kom frem," har hun sagt. "Det er nettopp grunnen til at jeg ønsket å gjøre disse viser. For å få folk til å gå ut av skammen, for å komme frem, å fortelle noen "Dette er bare ett -. Og høyst personlig - eksempel på hvordan Oprah kunne slå tabubelagte emner i dagligdags samtale, bevisstgjøring og muligens redde liv.

Her kommer Oprah rød vogn av fett, 1988

Etter at hun kaste 67 pounds, viste Winfrey av seg dramatisk ny form ved å trille i en rød vogn stablet høyt med tilsvarende mengde fett at hun mistet. Hun hadde fulgt en streng flytende diett i fire måneder for å slanke seg til en størrelse 10 Calvin Klein jeans. Men år senere innrømmet Winfrey hun beklaget stunt. "Det er en ikonisk øyeblikk fordi det var en ikonisk feil," the talk show vert sagt på Good Morning Europa i 2005. Nesten umiddelbart etter showet ferdig taping, begynte Winfrey å sette pounds igjen, som markerer begynnelsen på hennes svært offentlig kamp med vekten hennes.

Winfreys vekt ville yo-yo løpet av årene som hun prøvde forskjellige dietter med varierende suksess. Hun traff henne tyngste i 1992 ved 237 pounds, i 2005 krympet hun til en nær-low på 160 pounds, selv om vekten hennes ville krype tilbake opp til 200 pounds i løpet av de neste fire årene, da hun ville lære hun hadde hypotyreose, en tilstand som kan bremse stoffskiftet. Nå har Winfrey revurderes hennes tilnærming til mat og mosjon, velge for små, sunne måltider og innlemme styrketrening inn i hennes cardio trening. "Mitt mål er å være den vekt som kroppen min kan holde og være sunn og sterk og i form og være seg selv," sa hun.

"Hennes utrolig ærlig tilnærming til alt hun gjør er det som gjør henne så relatable," bemerker Dr. Oz. Hennes vekttap kamp er "en reise som hun har delt med sitt publikum, og de lærte sammen hvordan å ta vare på kroppen sin og sinn. "

Behandling med 'lege' Oprah, 1988

Ekteskapelig terapeut Harville Hendrix først dukket opp på The Oprah Winfrey Show i slutten av 80-tallet for å diskutere hans daværende banebrytende Imago Relationship Therapy teknikk. Din imago, forklarte han, er kombinasjonen av alle de positive og negative trekk ved den primære barndommen vaktmester. Den partneren du velger er basert på imago og har potensial til å bidra til å løse problemer fra din ungdom. "Det viser forandret meg," Winfrey har sagt. "Jeg så relasjoner ikke bare som slags romantisk jakten vårt samfunn feirer, men som en åndelig partnerskap som er ment å endre hvordan du ser deg selv og verden." Hendrix, som terapi tilnærming praktiseres rundt om i verden, har siden dukket opp på showet rådgivning par på hvordan å ha et sunnere, mer kommunikative forhold.

I løpet av de 25 sesongene av hennes show, Winfrey, som har blitt kalt "Europas terapeut," har viet mange episoder viet til ulike typer behandling, inkludert sex terapi med Laura Berman, PhD, og ​​selvhjelp og forholdet råd fra Robin Smith, PhD, og ​​Phil McGraw, PhD (mer om ham senere).

Fortsett å lese side 2 av denne artikkelen.