Evb

Opprettholde en sunn vekt hjelper psoriasisartritt

Å være på en sunn vekt kan redusere presset på betente ledd, lettelser smerte og øke energi og mobilitet. Her er hva du trenger å vite for best mulig helse.

Alle kan ha nytte av å opprettholde en sunn vekt, men å holde vekten nede kan bli enda mer viktig hvis du har psoriasis artritt.

Sunn vekt: fordelene for pasienter med psoriasisartritt

Psoriasisartritt er en kronisk tilstand som påvirker leddene, inkludert knær og hofter. Når du bære ekstra vekt, er du setter mer press på disse leddene. Den gode nyheten: Gå ned i vekt og du lette belastningen, redusere presset på dine sensitive ledd, sier Allen J. Samuels, MD, en revmatolog i privat praksis i Betlehem, Pa

Forskning har også vist en sammenheng mellom inflammatorisk artritt i en hvilken som helst type - psoriasisartritt er ett - og karsykdommer. Ifølge Dr. Samuels, "Evidence fortsetter å montere at hvis du har inflammatorisk leddgikt, blodårene dine har en tendens til plakk opp raskere."

«Det inkluderer arteriene i hjertet ditt og hjernen din, slik at du ønsker å opprettholde en sunn vekt for å forhindre ikke bare hjerteinfarkt, men også hjerneslag," legger Philip Mease, MD, av Seattle Rheumatology Associates og sjef for revmatologi klinisk forskning ved Svenske Hospital Medical Center i Seattle, Wash

Enda en grunn til å opprettholde en sunn vekt når du har psoriasis artritt er å føle deg bedre og øke din energi og mobilitet. Å miste vekt kan gjøre deg mindre sliten fordi du ikke bære rundt ekstra bagasje. Hvis du har mer energi og mobilitet, vil du finne det lettere å fullføre dine daglige aktiviteter.

Hva er en sunn vekt? Det er forskjellig for alle. En god vekt for deg avhenger av din kroppssammensetning og kroppsfett distribusjon. Snakk med legen din om hva din vekt målet bør være. De mer fornuftige dine forventninger, jo mer sannsynlig er det å lykkes.

Sunn vekt: utøve opsjoner til å smelte bort pounds

En nøkkel til å opprettholde sunn vekt er regelmessig mosjon. For noen med psoriasisartritt, en vanlig øvelse programmet også kan bidra til å forbedre spekter av bevegelser, redusere leddsmerter og stivhet, og øke din utholdenhet og fleksibilitet. Kombinere aerobic øvelser med styrke trening anbefales for de beste resultatene.

Gode ​​øvelser for personer med psoriasisartritt inkluderer turgåing, svømming og vekt motstand. Hvis du har problemer med føttene, ankler eller knær på grunn av leddgikt, kan det hende du finner ut at du bruker ganghjelpemidler eller sko inserts bidrar til å lindre stress på dem.

Svømming er en flott måte å bygge styrke og fleksibilitet uten å sette stress på leddene. Svømming ikke bare brenner kalorier mens det hjelper deg å opprettholde en sunn vekt, men det også bygger styrke i rygg, skulder og hofte muskler. En annen fordel: Svømming fungerer det kardiovaskulære systemet.

Løfte vekter vil også bidra til å bygge muskler. Sterkere muskler betyr mindre stress og en lavere sjanse for skade på leddene. Du kan styrke trene med motstand band, frie vekter eller vekt maskiner på treningsstudioet.

Mens trening er viktig, du også ønsker å være sikker på å ikke overdrive det. Trene med psoriasisartritt kan være smertefullt til tider. Du vil vite hva som er riktig for deg ved hvordan du føler deg neste dag.

Det er alltid en god idé å snakke med legen din før du starter et vekttap eller treningsprogram. Husk, sette realistiske mål som er lett å møte, og da, som du føler deg sterkere og mer fleksibel, kan du tilbakestille disse målene for å forbedre din kondisjon ytterligere.