Evb

Oppnå med voksen ADHD

Tips for personlig og profesjonell suksess.

Synspunktene i denne HealthTalk avskrift er utelukkende utsikten av våre gjester. De er ikke nødvendigvis synspunktene til Everyday Health eller noen utenfor organisasjonen. Som alltid, ta kontakt med din lege for medisinsk rådgivning mest hensiktsmessig for deg.
Ross Reynolds - HealthTalk Host

Oppnå med voksen adhd: tips for personlig og profesjonell suksess

ADHD regnes som en ødeleggende tilstanden, men våre to gjester leve med det, og de sier at når du godtar voksen ADHD snarere enn kamp mot det, alle livets muligheter åpne opp. Finn personlig og profesjonell suksess ved å identifisere dine styrker og utnytte dem.

Ross reynolds:

Vår første gjest er Walter Sherburne, en sosionom og psykoterapeut som spesialiserer seg på ADHD i sin private praksis i Boston. Walter og hans tre barn lever alle med ADHD. Vår andre gjest er Peter Thomas, en arkitekt, illustratør og maler som ble diagnostisert med ADHD i en alder av 72.. Han bor i Lincoln, Mass

Peter, du hadde udiagnostisert ADHD mesteparten av livet ditt. Vokser opp og ser tilbake på det nå, var det tegn på ADHD?

Peter thomas:

Når jeg husker ting som skjedde med meg som en unge, jeg forstår nå hvorfor de skjedde. Og selvfølgelig, jeg visste ikke sikkert at jeg hadde ADHD før jeg fikk diagnosen da jeg var rundt 72 år gammel.

Ross reynolds:

Walter, ønsker jeg å slå til deg fordi du også hadde udiagnostisert ADHD vokser opp. Det høres ut som om du fant ut om det mye raskere enn Peter gjorde, men når du ser tilbake på ditt tidligere liv, var det åpenbare symptomer på det?

Walter Sherburne:

Jeg tror det primære symptom på ADHD mitt var dagdrømmer. Jeg husker det virker som uker og uker sitter i klassen stirrer ut vinduene. Jeg gjorde mye kruseduller i klassen. Jeg utsatte og forlot ting for siste minutt. Det var alltid noe annet i miljøet som var mer interessant, mer stimulerende for meg. Og jeg hadde veldig uttalt problemer med å lese i lange perioder av gangen.

Ross reynolds:

Peter, gi oss et eksempel på noe du har slått hodet mot veggen om i årevis at du har gitt opp fordi du vet det ikke er din sterke side, og da også et eksempel på noe du utmerke seg på at du nå gå for.

Peter thomas:

Vel, er organisasjonen en stor ting. Holde bøker og organisere ting, nå jeg la den til mine medarbeidere på kontoret for å sette programmene sammen og gjøre de tidsplaner. Jeg bekymrer meg ikke om det lenger. Jeg gjør ting som er morsommere og mer tilfredsstillende - mer av design og mer av den kreative enden. Det har forandret mitt syn på livet ganske mye.

Ross reynolds:

Walter, som vi har nevnt, de fleste med ADHD er kreative. Er det viktig å gi næring at kreativitet?

Walter Sherburne:

Med voksen ADHD, det er så viktig å erkjenne kreativitet som en styrke, for å lete etter måter å oppdage det på deg selv og gi den æren som den fortjener.

Peter thomas:

En ting jeg alltid hatt på min side var at jeg trodde på meg selv og de tingene jeg visste jeg kunne gjøre - uten å dvele ved det jeg ikke kunne gjøre. Noen ting jeg kan gjøre veldig godt, og jeg følte det sånn da jeg var liten, men jeg ville ikke fortelle noen det. I stedet vil jeg bli veldig bullheaded og bare gå rett inn i et prosjekt, og da ville jeg være vellykket.