Evb

Oppdager plakett med halspulsåren ultralyd

Denne enkle ikke-invasiv test kan hjelpe legen finne tegn til plakk i dine halspulsårene at resultatene fra usunne kolesterolet.

Når du har plakk i dine halspulsårene, er du i fare for slag ved biter av plakk bryte inn i blodet. En carotisar ultralyd er en rask, ikke-invasiv test som hjelper legen din ta en titt på strukturen i carotis. En Doppler-ultralyd er en spesialisert versjon av halspulsåren ultralyd som viser blodstrøm.


Bekymret ditt hjerte helse? Finn en kardiolog i ditt område.

Carotisar ultralyd bruker høyfrekvente lydbølger (ultralyd) for å lage bilder av innsiden av de store arteriene på hver side av halsen. Det kan også bli kalt carotis ultralyd eller carotis Doppler ultralyd.


Sjekk ut hjertet helse 2011 rød kjole samling


En carotisar ultralyd kan produsere en måling kalt intima-media tykkelse (IMT), som forteller legen hvor mye buildup du har inne en halspulsåren. En studie av 559 menn og kvinner over en alder av 70 fant at de som intima-media tykkelse score var svært høy hadde i overkant av dobbelt så stor risiko for hjertesykdom hendelser som hjerneslag i forhold til de med lav IMT målt ved halspulsåren ultralyd. Kvinner var litt mer sannsynlig enn menn for å ha en økt risiko for hjerneslag som sine IMT score økt.

Hva du kan forvente under testen

En carotisar ultralyd test tar ca 30 minutter. Du vil ligge på ryggen på en eksamen bordet, og en lege eller tekniker vil sette en gel på halsen for å hjelpe lydbølger fra den håndholdte ultralydapparat reise gjennom huden din. Maskinen registrerer ekkoet fra lydbølgene som de spretter av halspulsåren veggen. Dette er hvordan bildet er laget.

Selv om en halspulsåren ultralyd kan gi nyttig informasjon, har den begrenset evne til å forutsi hjerteattakk grunnet koronarsykdom, i henhold til en sammenligning av resultatene fra halspulsåren ultralyd, stresstesting, og en teknikk som kalles strømning vasodilasjon i 103 voksne.

Når er halspulsåren ultralyd brukt?

Du kan trenge en halspulsåren ultralyd dersom:

  • Du har nylig hatt et slag eller mini-slag.
  • Legen lyttet til din halspulsåren med et stetoskop og hørte en lyd han ønsker å undersøke.
  • Det er mulighet for en blokkering eller skade på halspulsåren.
  • Legen ønsker å sjekke på carotisar kirurgi resultater.
  • Du hadde en stent satt i halspulsåren.
  • Du har hjerneslag risikofaktorer som usunn kolesterolnivået eller røyking. En carotisar ultralyd studie av 413 voksne mellom 40 og 60 år viste at de som røykte - spesielt kvinner som røykte - var mer sannsynlig å ha plakk i en halspulsåren, setter dem på økt risiko for hjerneslag. Høyt kolesterolnivå er en risikofaktor for både hjerneslag og hjertesykdom.

Tester som diagnostisere hjertesykdom

Fordeler ved halspulsåren ultralyd

Fordelene er:

  • Det er smertefri.
  • Det tar bare ca 30 minutter, og du kan gå tilbake til dine vanlige aktiviteter umiddelbart.
  • Det vil gi deg beskjed hvis du har en blokkering i halspulsåren uten en invasiv prosedyre.

Risiko for halspulsåren ultralyd

Det er ingen risiko for en halspulsåren ultralyd.

Selv om denne testen er ikke en sterk prediktor for risikoen for hjerteinfarkt, kan resultatene av en halspulsåren ultralyd hjelpe deg og legen å forstå risikoen for slag, som har vært knyttet til senere koronarsykdom diagnose. På denne måten, er denne rask og smertefri test et godt skritt mot å ta kontroll over risikoen for hjertesykdommer.