Evb

Omsorgssvikt for fettsuging pasienten

Lær om post-op omsorg og healing tid til å hjelpe din kjære komme seg etter dette populære plastisk kirurgi prosedyre.

For mange kvinner og menn, som investerer i fettsuging er tid og penger vel brukt fordi de endelig kan erobre områder av fett de ikke har vært i stand til å rikke på noen annen måte. Men den plastisk kirurgi fremgangsmåte er bare en del av prosessen. Etterpå kan det være flere dager før pasienten er opp på hans eller hennes føtter igjen. I løpet av denne tiden, kan det hende at personen trenger din hjelp til alt fra å endre pads som brukes til å fange drenering væsker for å forberede sunne måltider.

Fettsuging utvinning: vet hva du kan forvente

For å hjelpe deg å få en idé om hva din kjære vil gå gjennom post-kirurgi, lese hva Houston, Tex, bosatt Charlene Gonzales sier om hennes erfaring. "Jeg ble fortalt før operasjonen at smerten etterpå ligner på hvordan du føler deg dagen etter en anstrengende treningsøkt, og det er helt riktig. Kroppen føles veldig øm ", sier Gonzales, en mor til tre små barn som også jobber heltid.

I dagene etter plastisk kirurgi, hadde Gonzales kvinners bind over hver av de 16 snittene opprettet under prosedyren. "Dette var for å absorbere den liposuction væske som ble satt inn for å bryte opp fett. Mye av væsken gjenstår etter operasjonen og lekker ut av hver av disse små, runde, blyant viskelær for store hull før de leges stengt ", forklarer Gonzales. Som en omsorgsperson, kan du bli bedt om å kutte bind i to og bruke kirurgisk tape for å holde dem på plass over hver såret.

Planlegging for fettsuging utvinning

Selv om pasientens post-op behov vil avhenge av de nærmere detaljer om hans eller hennes prosedyre, her er noen generelle retningslinjer å huske på:

 • Gjennomgå alle retninger for å kle snitt før du forlater den medisinske anlegget. Som omsorgsperson, ber om at du skal få all informasjon skriftlig eller ta notater. Pasienten kan være for groggy til å huske detaljer og vil trenge skriftlige veiledning for å følge når du er ikke lenger der døgnet rundt. Også be om spesifikk av å gi smertestillende medisiner.
 • Vær forberedt på å gi tur-retur transport. For enkelhets, vil du ønsker å starte ut ved å kjøre pasienten til kirurgi sentrum, slik at du ikke trenger å bekymre deg for hans eller hennes bil blir liggende der etter inngrepet.
 • Vær forberedt på å tilbringe natten på pasientens hjem. Hvis du ikke deler en bolig, kan det hende du trenger å overnatte og kanskje en annen dag eller to for å hjelpe til.
 • Ta vare på noen anstrengende gjøremål. Fleste pasienter kan gå rundt med minimal ubehag etter fettsuging, men kan ha å skalere tilbake på noen aktiviteter. "Enhver betydelig fysisk aktivitet bør unngås for alt fra en uke til seks uker, avhengig av prosedyren," sier Perry Johnson, MD, en plastisk og rekonstruktiv kirurg ved Nebraska Medical Center i Omaha. Sørg for at pasienten ikke overexert ikke eller prøve å ta på seg for mye for tidlig.
 • Kontroller at brukeren bærer noe press plagg som instruert. For minst den første uken etter fettsuging, kan et trykk plagg være nødvendig for å hjelpe kroppen helbrede.
 • Hjelpe pasienten inn og ut av dusjen Baths vil være ute i et par dager til en uke mens snittene helbrede;. Holde tett ved i tilfelle din kjære en føler ustø i dusjen.

Hold vakt for eventuelle tegn til komplikasjoner

Fettsuging pasientene kan forvente noe hevelse, blåmerker og ubehag. Generelt bør disse gå bort over tid. Men du bør være bekymret hvis din kjære en hevelse eller smerter blir verre. Dr. Johnson sier tegn på problemer med kosmetisk kirurgi inkluderer:

 • Feber
 • Rødhet
 • Kvalme etter først god følelse
 • Blødningsforstyrrelser
 • Progressiv, øker eller ujevn hevelse eller smerter.

"Bottom line: Hvis du er usikker, så ring til legen", sier Johnson.

Fettsuging kan gi dramatiske resultater, men prosedyren er ikke over når pasienten forlater kirurgi sentrum. Faktisk er det akkurat når din rolle som omsorgsperson begynner. Med din hjelp vil din kjære ens recovery gå så mye raskere og jevnere.