Evb

Omsorg for en lungekreft pasienten

Lær hvordan å få tid til deg selv og dine behov mens omsorg for en kjær med lungekreft.

Gir kreftomsorg for en elsket med lungekreft kan være drenering - både følelsesmessig og fysisk. Mange som leverer lungekreft omsorg er så opptatt og opptatt med sine kjære at de glemmer å ta vare på seg selv. Faktisk viser noen undersøkelser at omsorgspersoner har større risiko for å ha slike helseproblemer som infeksjoner eller depresjon enn de som ikke er omsorgspersoner.

Omsorg for deg selv mens du gir lungekreft omsorg er viktig. Ikke bare vil du ha nytte, men du vil også kunne gi høyere kvalitet kreftomsorg for din kjære for en lengre periode.

"Vedlikehold av egen trivsel kommer til å hjelpe deg bli en bedre omsorgsperson", sier Julie Walther Scheibel, MED, en rådgiver ved Concordia Seminary Counseling and Resource Center i St. Louis, Missouri

Kreftomsorg: tendens til din egen helse

Du bør alltid praktisere gode helsevaner, men det er spesielt viktig å unngå å forsømme din helse når du har omsorg for en kjær med lungekreft.
  • Snakk med legen din og andre helsepersonell om hva som vaksinasjoner, helsekontroller, og filmvisninger du må ha, og sørg for å følge planen din medisinske teamet anbefaler.
  • Få anbefalte vaksiner, slik som pneumokokker og influensa (influensa) vaksinasjon. Dette kan beskytte din kjære fra kontrahering disse infeksjonene fra deg, og holde deg frisk nok til å ta vare på din kjære med lungekreft.
  • Ikke hopp over dine årlige medisinsk sjekk-ups. Du tror kanskje at mangler ett besøk ikke vil skade, men årlige kontroller er spesielt viktig fordi du har høyere risiko for å utvikle helseproblemer mens du leverer kreftomsorgen.
  • Pass på at legen din vet at du er en omsorgsperson. Hvis du har følt trist, irritabel, eller nervøs, stemmen disse bekymringene med legen din, som kan vurdere din mentale helse.

Kreftomsorg: gjør hva du liker

Mens din jobb, sosialt liv og hobbyer kan være på baksiden brenner etter å lære din kjære har lungekreft, er det viktig å holde liv så normalt som mulig og delta i aktiviteter du liker mens du gi omsorg for din kjære. Walther Scheibel anbefaler at lungekreft omsorgspersoner forsøke å fortsette med sine vanlige rutinen som best de kan. "Det er en balanse mellom å være en støttende omsorgsperson og miste deg selv i din kjæres sykdom," sier hun.

Her er noen tips for omsorg for deg selv og samtidig gi lungekreft omsorg:
  • Planlegg "meg" tid. Finn en tid hver dag når du kan slippe bort fra dine omsorgsoppgaver ansvar og gjøre en aktivitet du liker. Dette kan bare bety tilbringe litt tid på å lese en roman, lytte til musikk, eller ringe en venn.
  • Holde seg frisk. Spis sunn mat og unngå å hoppe over måltider. Det er også viktig å fortsette å få regelmessig mosjon som du har omsorg for din kjære.
  • Ordne for back-up. Spør naboer, venner, familiemedlemmer, eller medlemmer av samfunnet til å låne en hånd når du trenger hjelp.
  • Få støtte. Bli med i en støttegruppe for kjære av personer som har lungekreft kan tillate deg å dele historier med andre som er i lignende situasjoner.

La deg bli nedslitt eller følelsesmessig brukt vil ikke hjelpe noen, spesielt deg.