Evb

Olympian shannon miller firkanter off mot eggstokkreft

Seven-OL medaljør shannon miller har gått head-to-head med noen av verdens beste idrettsutøvere. Men hun møtte den største utfordringen i livet hennes da hun ble diagnostisert med kreft i eggstokkene ved 33.

Den mest dekorerte turner i USAs historie, har Shannon Miller vant sju OL-medaljer, fem Pan European medaljer, og ni VM-medaljer. Men hennes viktigste seier til dags dato er ikke gull, sølv eller bronse - det er blågrønn.

Teal er nasjonalt anerkjent farge for eggstokkreft, som Miller fikk diagnosen i desember 2010. Hun var bare 33 år gammel på den tiden, glad og - til det beste av kunnskap hennes - helt frisk. "Jeg trodde ikke jeg hadde noen symptomer, bortsett fra nå jeg slags se tilbake og tenke:" Vel, jeg gjorde? Jeg ble klaget over å ha vondt i magen fra tid til annen, "sier hun.

Ifølge European Cancer Society, magesmerter, oppblåsthet, hyppig vannlating, og problemer med å spise er blant de vanligste tidlige symptomer på eggstokkreft. Men de er også vanlig i mange andre langt mindre alvorlige forhold, som gjør dem lett å overse eller børste av. Yngre kvinner, spesielt, kan være mindre sannsynlighet for å gjenkjenne tegn, siden mange mennesker fortsatt forbinder eggstokkreft med aldring. Omtrent halvparten av alle tilfeller forekommer i kvinner over 63, men eggstokkreft kan streiken jenter i tenårene, og kvinner i tjueårene, trettiårene, og utover.

Miller krittet opp hennes symptomer til det faktum at hun hadde hatt en baby - en sønn, Rocco - 15 måneder før og hadde jobbet overtid på lanseringen av hennes nye selskapet, Shannon Miller livsstil, et nettsted rettet mot utdanning av kvinner om helse og fitness. "Mitt liv var full," sier hun. "For full til kreft."

En livreddende beslutning som nesten ikke var

Faktisk, var Miller så opptatt at hun nesten hoppet over legetime som endte opp med å endre livet hennes. "Jeg nesten avlyste den,» minnes hun nå. "Jeg var på telefonen til å utsette det til neste år, fordi jeg skulle være ute av byen på den datoen jeg hadde opprinnelig planlagt det. Men jeg hadde disse stemmene på baksiden av hodet mitt fra kvinner jeg hadde talt til under og etter Breast Cancer Awareness Month, så jeg tok den første åpningen tilgjengelig, som tilfeldigvis var den morgenen. "

Det var den beste avgjørelsen hun noensinne har gjort. Under møtet utført Miller lege en rutinemessig bekken eksamen og fant en sju centimeter cyste (tilsvarende i størrelse til en baseball) på hennes venstre eggstokk. Likevel sier hun, "jeg virkelig var ikke engang å tenke kreft på det tidspunktet. Min lege hadde fortalt meg, ' Cyster kommer og går hos kvinner hele tiden, så ikke bli for bekymret. Vi skal bare ta noen tester. "

Spol frem til neste måned, da Miller fant seg selv sittende på et kontor med en gynekologisk onkolog.

"Jeg begynte å høre ord som 'masse' og 'kreft," sier hun. "Og det er da det virkelig slo meg at dette kunne være svært dårlig."

Den største utfordringen i livet hennes

Den europeiske Cancer Society anslår at det vil være nesten 22 000 nye tilfeller av eggstokkreft i år og mer enn 15.000 dødsfall, og er den dødeligste (i form av prosent) gynekologisk kreft. Når fanget i de tidligste stadier, har eggstokkreft en fem-års overlevelse på mer enn 90 prosent, men fordi det ikke er noen rutinemessige eggstokkreft tester og få definitive symptomer, noen 80 prosent av diagnosene gjort etter at kreften allerede har vokst eller spredning, da overlevelsen synker til mindre enn 40 prosent.

Tidlig påvisning er helt klart svært viktig, men det er også veldig vanskelig. Miller var heldig at hennes lege fant cyste den måten han gjorde, mange svulster oppdages ikke under vanlig bekken eksamener fordi eggstokkene er så dypt inne i kroppen din at det er vanskelig for legene å føle dem. Imaging tester - for eksempel ultralydundersøkelser, CT skanner, MRI og røntgen - kan avsløre en masse, men de er vanligvis ikke inkludert i den årlige eksamen og brukes ofte kun etter symptomer, som kan være for sent.

Legene kunne ikke fortelle hva Miller ble vendt uten å gå inn å operere, så 13. januar spilte de kirurgi for å fjerne cyste og hennes venstre eggstokk. "Den vanskeligste delen var å gå i ikke å vite hva jeg skulle våkne opp til," Miller sier. "Vil cyste være godartet? Vil jeg trenger en full hysterektomi og deretter aldri være i stand til å få barn igjen? Eller ville det være verre enn det? Hadde kreften spre seg? Jeg hadde alle disse tingene går gjennom hodet mitt -. Og ingen kontroll over noe av det "

Nyheten, mye til lindring henne, var relativt bra: The cyste var ondartet, men den ble fanget i sin tidligste stadium - 1A, som betyr at kreften var begrenset til bare innsiden av en eggstokk - og legene hadde fått alt sammen. Miller trodde marerittet var over. Men to uker senere kom de patologi rapporter tilbake. Kreft, viste det seg, var av en litt dårligere kreft enn legene opprinnelig hadde trodd, og Miller ville trenge ni uker med cellegift etter hennes kropp utvinnes fra kirurgi. Hun startet behandlinger 7. mars.

"I begynnelsen, tenkte jeg:" Ok, dette er en ni-ukers utfordring. Dette er mitt mål, dette er hvordan jeg får gjennom hindringer, og dette er målstreken. Jeg bare snudde på idrettsutøver mode ", erindrer hun. "Og så den første uken hit, og jeg landet meg tilbake på sykehuset for dehydrering og lavt blodtrykk. Og virkeligheten satt i: Dette var en svært vanskelig diett, og det skulle være den største utfordringen i mitt liv ".

Photo credit: WENN.com