Evb

Off-pump coronary artery bypass kirurgi

Denne type bypass kirurgi, som gjør at hjertet for å hold slo under hele operasjonen, blir stadig mer vanlig. Finn ut hvordan det fungerer.

Det er tøft å presist kutt et bevegelig mål, som hjertet. En kirurg ikke har noe rom for feil, forbinder podet blodkar til aorta for å gjenopprette blodstrømmen, og for å omgå blokkeringer til hjertet. Så når en kirurg utfører koronar bypass kirurgi på en person med hjertesykdom eller et hjerteinfarkt pasient, han fikk litt hjelp - fra en hjerte-lunge-maskin. Denne maskinen gjør at hjertet til å være trygt stoppet for en lang periode og avkjølte, det gjør jobben for hjertet mens hjertet "hviler" under operasjonen.


Bekymret ditt hjerte helse? Finn en kardiolog i ditt område.

Men en annen bypass kirurgi teknikk kan redusere faren for komplikasjoner og gjør operasjonen mer effektiv. Off-pumpe koronar bypass-kirurgi, eller så-kalt bankende hjerte bypass kirurgi, tillater kirurgen å utføre bypass kirurgi på en del av hjertet som har blitt immobilisert, mens resten av hjertet slår fortsatt.

Hvor off-pump bypass kirurgi fungerer

I off-pumpe bypass kirurgi, holder et spesielt verktøy en seksjon av hjertet stabil, slik at den trygt kan opereres. Utstikkerne er festet til denne delen. Utstikkerne kan flyttes rundt til forskjellige områder hvis flere blokkerte fartøy trenger å bli forbigått under operasjonen.

Når de ledende delene fjernes fra den delen av hjertet, vil den fortsette å arbeide, slo sammen med resten av hjertet. Off-pumpe bypass kirurgi reduserer risikoen for komplikasjoner som er mer vanlig i standard bypass kirurgi som:

 • Lungeproblemer
 • Skade på nyrene
 • Blodpropp
 • Stroke
 • Blødning som krever en blodoverføring

Off-pumpe bypass kirurgi versus tradisjonell koronar bypass pode

Det er en rekke potensielle fordeler til noen gjennomgikk bypass kirurgi med en off-pumpe prosedyre, inkludert:

 • Mindre tid på sykehuset med en raskere, enklere utvinning
 • Bedre overlevelse, spesielt for de med økt risiko for komplikasjoner
 • Forbedret hjertefunksjon etter operasjonen
 • Redusert risiko for komplikasjoner som påvirker nyrene, leveren og hjerterytme

Men selv om noen av disse potensielle fordelene fornuftig i teorien, har forskning ennå å fastslå at off-pump prosedyrer er egentlig sikrere eller mer effektivt enn on-pump prosedyre.

Forskere har undersøkt forskjeller i læringsutbytte i hjertesykdom pasienter som har hatt off-pump bypass kirurgi versus de som har hatt tradisjonell koronar bypass pode (CABG). En studie som involverer ca 2200 pasienter så ingen forskjell i resultatene innen de første 30 dagene etter bypass operasjon. Men på ett år mark, opplevde pasientene som gjennomgikk off-pump prosedyren flere komplikasjoner enn de som hadde på pumpe CABG.

En annen studie undersøkte effekten på kognitiv funksjon - minne og resonnement evner - hos personer som hadde gjennomgått off-pump versus on-pump bypass kirurgi. Stroke, hukommelsestap, og vage, langvarig "uklar tenkning" er noen ganger rapportert etter on-pump bypass, og teoretisk kan ikke være på pumpen unngå disse negative effektene. Men denne studien ikke fant noen signifikant forskjell i slag priser eller kognitiv funksjon mellom mennesker som gjennomgikk on-pump i forhold til off-pump bypass kirurgi.

Gode ​​kandidater for off-pump bypass kirurgi

Flere faktorer kan bidra til å indikere hvilken type bypass kirurgi er mest hensiktsmessig for en bestemt person. De beste kandidatene for off-pump bypass kirurgi vanligvis er de som ville tendens til å ha en høyere risiko for komplikasjoner fra å være on-pump, og ellers ikke ville være i stand til å tåle en bypass prosedyre, for eksempel pasienter som:

 • Har alvorlig vaskulær sykdom
 • Er eldre i alder - 70 og opp
 • Har hatt slag eller TIA - TIA, eller mini-slag

Andre faktorer som vurderes når du velger noe som er det beste alternativet inkluderer nøyaktig hvor blokkeringen ligger, andre kroniske tilstander, og om det har vært noen andre inngrep i thorax-regionen som kan ha forvrengt anatomien i området.

De som ikke er en god kandidat for off-pump prosedyrer inkluderer de som:

 • Har svake hjerter som kanskje ikke er i stand til å tåle den stabiliserende enhet
 • Har sterkt redusert hjerte pumpefunksjon
 • Trenger kirurgi som involverer områder av hjertet som det ville være vanskelig å plassere stabilisatoren

Mange eksperter er optimistiske på at off-pump bypass kirurgi vil gi bedre resultater for hjertesykdom pasienter og sørger for en tryggere opplevelse for pasienter som trenger bypass kirurgi. For nå er forskningen ikke å finne bevis på at det er alltid sant - men målet er alltid å finne nye og bedre fremskritt som kan gjøre bypass kirurgi tryggere og mer effektiv.