Evb

Nyrekreft: spørsmål å stille legen

Få mest mulig ut av ditt besøk til legen.

Mens legen vanligvis stiller spørsmålene under en eksamen, kan du ta ansvar ved å stille de rette spørsmålene om nyrekreft. Å være proaktiv kan gjøre en stor forskjell i måten du administrerer din helse med nyrekreft. Ditt velvære er viktig for deg og din lege, så ikke nøl med å spørre om din nyrekreft - diagnose, symptomer, medisinering eller annen behandling, behandling bivirkninger, enten komplementære eller alternative behandlingsformer kan hjelpe, emosjonelle problemer, bekymringer om betale for behandlingen, eller kosthold og livsstil hensyn.

Deltagelse i en dialog med legen din vil hjelpe utdanne deg om nyrekreft og behandlinger tilgjengelig for deg, og det vil gi legen en bedre følelse av hvem du er og hvordan nyrekreft påvirker din generelle helse og liv. Med kommunikasjonslinjene åpne, vil du og legen din vil være i stand til å utvikle en behandling plan som dekker dine behov.

Men husk, din tid med legen din er begrenset, så pass på å komme frem til din avtale forberedt på å diskutere nyrekreft og de spørsmålene som er viktige for deg. Start med å:

  • Forske nyrekreft. Det er en god idé å få en bedre forståelse av nyrekreft før avtale. Gjennom forskning, vil du sannsynligvis være i stand til å svare på noen av dine egne spørsmål. Gå Everyday Helse Nyre kreft senter, National Cancer Institute, den europeiske kreft samfunnet, og medlineplus.
  • Strategizing Fastlegen din kan ikke være i stand til å svare på alle dine spørsmål om nyrekreft;. Noen spørsmål kan bli bedre ivaretatt av private spesialister, for eksempel en urolog, en urologisk kirurg, en medisinsk onkolog, en nefrolog, eller en stråling onkolog. Diskuter dette med legen din, sette opp en protokoll for å møte dine bekymringer, og følger opp med en spesialist eller gjøre ytterligere undersøkelser, som anvist av legen din.
  • Notatskriving. Vurder å holde en journal av dine bekymringer om nyrekreft mellom legebesøk, og dele relevant informasjon med legen din om symptomer som blod i urinen din, uforklarlig vekttap, eller tap av appetitt. La legen vite om visse endringer i livsstil er å forbedre dine symptomer, hvis du opplever andre komplikasjoner relatert til din tilstand eller behandling, eller hvis du har noen bekymringer om medisiner, for eksempel bivirkninger du kan ha oppstått. I tillegg vil ta notater eller opptak hva legen sier under avtalene dine hjelpe deg å huske viktige detaljer etter besøket.