Evb

Nikotinplaster

En nikotinplaster ser ut som en overdimensjonert plaster. Den ytre delen av plasteret holder seg til huden din, mens den indre delen presser mot og sakte frigjør nikotin inn i huden din. Se et bilde av hvordan du bruker disse lappene for å hjelpe deg å slutte å røyke eller slutte å bruke spytte tobakk.

Nikotinplaster er vanligvis selges i sett som inneholder nok patcher for å få folk flest gjennom avslutte prosessen. Mange merker kommer med forskjellige størrelser patcher som inneholder forskjellige styrker av nikotin. For de første ukene, bruke en stor patch. Deretter bruker mellomstore patcher for de neste ukene, og bruker den minste patcher-som inneholder minst nikotin-i løpet av de siste ukene. Med andre merker, bruker du samme størrelse på lappen hver uke så bare slutte å bruke plasteret.

Nikotinplaster er tilgjengelig i former som leverer en konstant dose nikotin for enten 16 eller 24 timer.

Den 24-timers patch kan forårsake søvnforstyrrelser, som for eksempel problemer med å sove eller uvanlig livaktige drømmer. Fjerne oppdateringen på ca 20:00 kan stoppe søvnproblemer.

Velge riktig patch styrke er viktig for din suksess i å slutte å røyke. Hvis du veier mer enn £ 100 (45,36 kg), start med den høyeste dosen patch. Snakk med din lege eller apotek for mer hjelp til å velge riktig patch styrke.

Bruk av nikotinplaster varer vanligvis 8 til 10 uker, men dette kan variere med den enkelte og merke patch.

Hvordan bruke nikotinplaster

  • Les og følg instruksjonene som følger med medisinen, så vel som hvilken som helst gitt til deg av legen din.
  • Bruk oppdateringen til en ren, hårløse sted på huden mellom hals og midje, slik som den øvre arm, skulder, eller baksiden.
  • Ikke bruke oppdateringen til samme sted om og om igjen. Finn flere steder og rotere blant dem. Dette vil redusere problemer med hudirritasjon.
  • Ha lappen hele dagen. Ikke legg den på og ta det som en erstatning for en sigarett. Ikke ta det for å røyke en sigarett.
  • Noen merker av nikotinplaster kommer i flere styrker. Bruk den største (høyeste styrke) patch først, deretter bytte til mindre (lavere styrke) patcher i henhold til planen anbefalt av produsenten.
  • Sett på plaster daglig.

Sjansene dine for å slutte kan økes hvis du bruker nikotin tyggegummi, inhalatorer, eller pastiller eller bupropion sammen med lappen. Ikke gjør dette med mindre du først snakke med legen din, fordi denne tilnærmingen krever medisinsk tilsyn.