Evb

Nexafar for avansert leverkreft

Stoffet sorafenib (nexafar) kan forlenge overlevelsen hos pasienter med fremskreden leverkreft.

Leverkreft - i medisinske termer, leverkreft - er en svært vanskelig kreft å behandle. Det er den femte vanligste årsaken til kreft dødsfall blant europeiske menn. Foreløpig er den eneste måten leveren kreft er kurert hvis det oppdages tidlig nok og svulster kan fjernes kirurgisk.

Avansert leverkreft: medisiner for å forlenge overlevelse
Siden leveren kreft er egentlig bare kureres tidlig, hva kan legene gjøre for avansert kreft? Oftest innebærer behandling for avansert kreft hjelpe deg leve komfortabelt, som smerte-og symptomlindring-fri som mulig. Men med all den forskningen som foregår, leger nå har en ny medisin i sitt arsenal som kan hjelpe noen mennesker med avansert leverkreft leve lenger.

Steven Sorscher, MD, en assisterende professor i medisinsk onkologi ved Washington University School of Medicine, sier: "Om tre år eller så siden, et stoff som heter sorafenib [merkenavn Nexafar], som er et stoff som er rettet mot visse proteiner som den primære leveren kreft gjør for å bidra til å opprettholde sin vekst, ble gitt til om lag 600 pasienter i en stor studie. Av de pasientene som fikk sorafenib, levde den gjennomsnittlige person ca tre måneder lenger enn de som ikke fikk sorafenib. "Han legger til:" I denne situasjonen, når noen med primær leverkreft bare lever om lag sju eller åtte måneder, en tre- måneders gjennomsnittlig overlevelse forskjell representerer et viktig fremskritt. "

Sorafenib er ikke et nytt legemiddel. Det hadde allerede blitt brukt for et par år for nyre (nyre) kreft når forskere begynte å utforske sin bruk i avansert leverkreft.

Leverkreft: har sorafenib noen ulemper?
Som med mange medisinske behandlinger, er det noen ulemper med å bruke sorafenib å behandle avansert leverkreft. Sorafenib er bivirkninger er håndterbare, ifølge en fersk undersøkelse. Men de pasienter som prøvde sorafenib hadde ganske sunn lever, med unntak av leverkreft. Forskerne lurte på om det ville være begrensede bivirkninger hos mennesker som lever var ikke så sunt. Siden leversykdom øker risikoen for å utvikle leverkreft, har et stort antall personer med leverkreft ikke ha sunne lever.

Noen potensielle bivirkninger av sorafenib omfatter:

  • Kvalme og oppkast
  • Diaré
  • Tap av matlyst
  • Generell svakhet
  • Sår i munnen
  • Rød utslett og / eller kløe
  • Hair tynning eller tap
  • Prikking, nummenhet i hender og / eller føtter

Et annet problem som forskere er avhør og arbeider på er kvaliteten på livet for folk å ta sorafenib. Akkurat nå, forskerne vet at sorafenib kan forlenge livet med noen få måneder dersom du har avansert leverkreft, men ikke mye er kjent om livskvalitet.

Leverkreft: Hvorfor pasienter velger sorafenib
Det er flere grunner til at en person med avansert leverkreft ville velge å ta sorafenib, til tross for bivirkninger. Fordi gjennomsnittlig levetid etter diagnose kan være kort, kan du ha problemer som må håndteres. Du kan ha problemer med å bosette, relasjoner å reparere, eller bare oppgaver som må fullføres.

For noen mennesker, de ekstra månedene er verdt å kjempe for, til tross for hvordan de kan reagere på medisinen. Og, selvfølgelig, selv om bivirkninger er vanlige med kreft medikamenter, ikke alle folk opplever dem.