Evb

Nerve funksjon tester for å vurdere lave ryggproblemer

Nervene som bærer meldinger til og fra bena kommer fra korsryggen. Ved å sjekke din muskelstyrke, dine dypsenereflekser, og din følelse (følelse), kan legen finne ut om det er press på en nerve root kommer fra ryggsøylen. Han eller hun kan også fortelle hvilken nerve rot er involvert.

Muskelstyrke

Muskelstyrke testene kan oppdage ekte muskelsvakhet, som er ett tegn av press på en nerve rot. (Noen ganger leg svakhet er faktisk på grunn av smerter, ikke press på en nerve.) De fleste som har herniated plater som forårsaker symptomer også har noen nerve rot komprimering.

Spesifikke muskler motta impulser fra bestemte nerver, så å finne ut hvilke muskler er svake forestillinger legen hvor nerverøtter blir komprimert.

Se et bilde av lumbosakralskiver regionen, fra hvilken nerve rot komprimering vanligvis stammer fra.

Muskelstyrke testene inkluderer:

  • Hoftefleksjon. Du sitter på kanten av eksamen bordet med knærne bøyd og føttene hengende ned. Så du løfter låret opp av bordet mens legen presser ned på benet nær kneet. (Denne testen kan også gjøres mens du ligger på ryggen.) Hvis smertefulle ben er svakere enn det andre benet, kan du ha nerve rot komprimering på den høyere delen av korsryggen, i området av den siste thorax og den første, andre og tredje lumbale ryggvirvler (T12, L1, L2, L3 region).
  • Knee forlengelse. Mens i sittende stilling, retter du ut kneet mens legen presser ned på benet nær ankelen din. Hvis smertefulle ben er svakere enn det andre benet, kan du ha nerve rot komprimering på andre, tredje eller fjerde lumbale ryggvirvler (L2, L3, eller L4 region).
  • Ankel dorsiflexion. Mens du er i sittende stilling, presser legen ned på føttene mens du prøver å trekke anklene oppover. Hvis det er svakhet i det ene beinet, vil ankelen vike for press. Dette er et tegn på mulig nerve rot komprimering på nivået av den femte lumbar vertebra (L4 L5 eller region).
  • Stortåa forlengelse. Mens du er i sittende stilling, presser legen ned på store tær mens du prøver å utvide dem (bøye dem tilbake mot deg). Hvis det er svakhet i det ene beinet, vil dens stortåen vike for press. Dette er et tegn på mulig nerve rot komprimering på nivået av den femte lumbar vertebra (L5 region).
  • Plantar fleksjon makt. Du står og stige opp på tærne på begge føttene og deretter på hver fot separat. Toe høyninger er vanskelig, om ikke umulig, å gjøre hvis en bestemt nerve regionen er komprimert. Dette er et tegn på mulig nerve rot komprimering på nivået av den første sacral vertebra (S1 region).

Sensorisk testing

Akkurat som musklene motta signaler gjennom visse nerver, andre nerver bære signaler tilbake til ryggmargen fra bestemte deler av hud og annet vev. Testing din følelse av følelsen hjelper legen din finne ut hva nerve root kan bli komprimert.

En følelse av følelsen kan bli testet på flere måter. Legen vil sannsynligvis be deg om å lukke øynene under denne testingen, fordi det er lett å forestille seg følelsen hvis du kan se testen blir gjort. Testing kan inkludere å berøre huden din lett med en bomullsdott eller stikkende huden lett med en pin.

Områder som sender meldinger gjennom spesielle nerver
Hudområde Nerve nivå
Forsiden av låret ditt L1, L2, L3
Innsiden av leggen, fra kneet til den indre ankel og bue L4
Toppen av foten og tærne L5
Utsiden av ankel og fot S1

Dypsenereflekser

Dine dype sener er de som fester de dype musklene (musklene liggende ved siden av bein) til bein selv. For å teste dine dypsenereflekser, vil legen bruke en gummi hammer for å banke fast på senen. Dersom visse reflekser er redusert eller fraværende, vil det vise hva nerve kan være komprimert. Ikke alle nerverøtter har en dyp sene refleks assosiert med dem.

  • Patellar sene refleks. Du sitter på eksamen bordet med kneet bøyd og foten henger ned, ikke berører gulvet. Legen vil bruke en gummi hammer for å banke hardt på senen rett under kneskålen din. I en normal test, vil kneet utvide og løfte foten litt. En redusert eller fraværende refleks kan indikere kompresjon i L2, L3, L4 eller region.
  • Akillessene refleks. Du sitter på et bord med knærne bøyd og føttene henger ned, eller du kan bli bedt om å legge seg ned på magen med bena rett og føttene utenfor kanten av eksamen tabellen. Legen vil bruke en gummi hammer for å banke hardt på akillessene, som forbinder muskel på baksiden av leggen din til hælen bein. I en normal test, vil foten din beveger seg som om du skulle peke tærne. En redusert eller fraværende refleks kan tyde på kompresjon i S1 regionen.