Evb

Navigere restaurant menyer for type 2 diabetes

For personer med type 2 diabetes, kan finne en hyggelig likevel sunt måltid på en restaurant være vanskelig. Prøv disse diabetes-vennlig tips når du spiser ute.

Unner deg selv en natt av fra matlaging ikke gir deg grønt lys til å ignorere dine vanlige retningslinjer for en sunn type 2 diabetes diett - de samme reglene du overholde hjemme også søke på restauranter.

"Å spise sunt på restauranter kan være utfordrende for alle," sier Angela Ginn-Meadow, RD, en talskvinne med Academy of Nutrition og Dietetics. "Og spise ute med diabetes er ikke mindre av en utfordring."

Mange restauranter tilbyr store porsjoner, hovedretter drukner i kremet, fett-Laden sauser og frityrstekte retter - som alle kan sende blodsukkernivået svevende.

Gjør en reservasjon, så gjør et måltid plan

Den beste måten å holde deg på sporet med en sunn type 2 diabetes diett er å være forberedt når du spiser ute. Planlegg å lage sunn mat valg før du selv setter deg ned ved bordet. Vurdere å ringe restauranten på forhånd for å stille spørsmål om menyen og daglige spesialiteter eller besøke restauranten nettsted for omfanget sunne alternativer. Planlegging fremover vil gi deg viljestyrke du trenger for å motstå usunn fristelser. Du kan selv bestemme seg for å hoppe over en hovedrett i favør av en side salat og en liten forrett å spare på kalorier og øke din Veggie inntak.

Spotting de sunneste retter

"Når vi leter etter sunne diabetes menyvalg, tror enkel tilberedelse," Meadow sier. Se etter retter som er bakt, grillet, stekt, kokt, dampet eller grillet. Velg fisk, kylling uten skinn, og magert svinekjøtt eller biff. Hopp alt som er panerte, kremet, eller stekt for å unngå overflødig fett, kalorier, kolesterol og natrium. "Disse matvarer kan ha en negativ effekt på blodsukkeret," forklarer Meadow. På menyen, se opp for valg beskrevet som dyp-stekt, stekt, batter dyppet, sprø, scalloped, gratinert, eller de som blir servert i smør, fløte eller ost sauser, som Alfredo (som har alle tre ).

Når det kommer til side retter, foreslår Meadow hoppe frites og ber om en medley av fargerike dampede grønnsaker. Du kan også nyte en liten del av en fiber-rik karbohydrater, for eksempel en søt potet, noen hele korn brød, bønner, hel-hvete pasta eller brun ris.

Et lite saus er vanligvis fint, men Meadow anbefaler ber om det å bli servert på siden, slik at du kan kontrollere hvor mye av det du spiser. Og til dessert? Gå videre og bort, men dele dessert med din dining følgesvenner slik at du ikke ned hele søt behandle deg selv.

Chat med din servitør

Involvere hjelp av din servitør kan være nyttig når du prøver å bestemme hva du vil bestille. Her er noen ting å huske på når du søker ut sunne diabetes måltider:

  • Spør hvordan parabolen er forberedt - ikke bare om det er bakt eller stekt, men hvis det er kokt i smør. Hvis det er, spør om smøret kan erstattes med en umettet olje, som olivenolje eller rapsolje. Be om alt dampet å være "steam-only" for å hindre smør fra å bli lagt for smak (en vanlig restaurant praksis).
  • Be om å ha din parabolen utarbeidet uten tilsatt salt.
  • Spør din servitør for å gi deg en størrelse estimat hvis du ikke er sikker på hvor stor del vil være.
  • I stedet for å bestille en "hus" salat dressing, be om eddik og olivenolje sammen med noen sitronbåter på siden slik at du kan gjøre (og bruke) din egen deilig frisk salat dressing.
  • Be om olivenolje og nykvernet sort pepper til å dyppe brød i stedet for å smøre et tykt lag med smør.

Det er nok av deilige og sunne menyvalg tilgjengelig, og mange restauranter vil gjøre sitt beste for å imøtekomme spesielle kosttilskudd forespørsler hvis spurt. Med bare en bit av strategisk planlegging, vil du kunne nyte servering ute med venner og familie uten å bekymre din diabetes.