Evb

Navigere funksjonshemming prosessen hvis du har fibromyalgi

Det finnes en rekke av funksjonshemmedes muligheter for fibromyalgi, men det lønner seg å tenke fremover

Hvis du har fibromyalgi og er ikke i stand til å arbeide, må du kanskje undersøke hvilke muligheter du har, både på kort sikt og lang sikt, for å ta seg fri fra jobben eller for å gå på varig uførhet. For å gjøre det med hell gjennom en funksjonshemming prosessen, men vil du trenger for å jobbe tett med din lege og din arbeidsgiver, og for langsiktige løsninger, avtale med forsikringsselskaper, regjeringen, og kanskje til og med en profesjonell tilrettelegger. Du må også utdanne deg grundig om prosessen, som kan være lang og komplisert, slik at du ikke uforvarende gjør noe nå som vil begrense dine muligheter i fremtiden. Her er noen ideer om hvor du skal begynne:

Short-term funksjonshemming
Hvis fibromyalgi hindrer deg fra å gjøre jobben din eller gå på jobb, er det beste stedet å begynne med din arbeidsgivers Human Resources (HR) avdeling. Du må spørre om selskapets policy for kortsiktig funksjonshemming og hvilke krav som stilles for å være kvalifisert for det. Ofte to til tre måneder med hvile og mangel på stress kan forbedre fibromyalgi symptomer til det punktet hvor det er mulig å gå tilbake til arbeidet. Den betryggende nyheten er at hvis selskapet har mer enn 50 personer din arbeidsgiver er pålagt å beholde jobben åpent for deg under Family Medical Leave Act, som beskytter dem som trenger å ta seg fri for en medisinsk tilstand.

Arbeide med legen din, journalføring, og testing
I denne perioden er det viktig at du koordinere med legen din for å sørge for at alle dine fibromyalgi symptomer blir omhyggelig dokumentert - det bør være detaljerte notater om alle kontorets besøk som diagrammet hvor mange ømme punkter er lysfølsomt og hvor de befinner seg. Du vil trenge 11 av 18 ømme punkter dokumentert å være kvalifisert for uførhet. Alle dine symptomer bør bemerkes også, blant annet i form av smerte og noen aktiviteter du ikke er i stand til å gjøre. Disse postene er kritisk hvis etter noen måneders hvile du fortsatt ikke kan vende tilbake til arbeid.

Det er også lurt å holde detaljerte notater selv. En smerte dagbok, for eksempel, kan hjelpe deg med å spore aktiviteter du kan og ikke kan gjøre, tider på dagen som er bedre eller verre for deg, og hvor ofte smerter eller andre symptomer forstyrre din evne til å gjøre jobben din.

Før du søker om det neste nivået av bistand, er det ofte en god idé (og kan være et krav) for å ha en uavhengig analyse av hva du er i stand til å gjøre fysisk og mentalt. Funksjonsevne testing er vanligvis gjort av en fysioterapeut eller annet helsepersonell som vurderer din evne til å gjøre slike ting som å sitte, stå, gå, løfte og bære, dytte og dra, kjøre bil og forstå retninger, og konsentrere seg om oppgavene du gitt å gjøre.

Om langsiktig uførhet
Langsiktig uførhet forsikring tilbys gjennom private arbeidsgivere og også gjennom den føderale regjeringen som Social Security Disability Insurance (SSDI). Hvis en person kvalifiserer, vil uføretrygd gi en rimelig erstatning av månedslønn for lengre perioder av gangen.

Ifølge offentlig statistikk, bare 15 til 20 prosent av fibromyalgi lider er for tiden på langsiktig uførhet, men fordi mange mennesker med fibromyalgi også lider av overlappende forhold kan disse andre sykdommer bli oppgitt som årsak for langsiktig uførhet i stedet Fibromyalgi selv.

Hvis din arbeidsgiver gir langsiktig uførhet forsikring, bør første skritt være å snakke med HR-avdelingen og finne ut hvordan du kan søke om det.

Som kvalifiserer for uførhet?
For å kvalifisere for langsiktig uførhet, må du ha vært ansatt de siste fem årene, og sluttet å virke fordi du ble ufør. Andre kvalifikasjoner Social Security Administration (SSA) vil se på er om kondisjonen er på listen over "invalidiserende nedskrivninger", og hvis ikke, om det er alvorlig nok til å holde deg fra å holde nede en jobb. Foreløpig er fibromyalgi ikke på listen av funksjonshemmende nedskrivninger, noe som gjør bevise en sak for langsiktig uførhet vanskeligere, men på ingen måte umulig. Det gjør god journalføring og symptom sporing spesielt viktig, imidlertid.

SSA undersøker også hva slags arbeid du har gjort i løpet av de siste 15 årene, og hvis du er i stand til å utføre andre typer arbeid. For å kvalifisere for langsiktige uføreytelser, må du være i stand til å gå tilbake til heltidsarbeid av noe slag fordi dine daglige gjøremål har vært så alvorlig svekket av sykdommen din. Disse "dagliglivets aktiviteter" kan inkludere din evne til å handle dagligvarer, for å drive, for å lage din egen mat, eller å ta en dusj på egen hånd.

Søknad om langsiktig uførhet
Hvis du bestemmer deg for å fil for langsiktig uførhet, er det første du bør gjøre er å kontakte ditt lokale trygdekontor og be om en funksjonshemming program. (Du kan også søke elektronisk på http://www.ssa.gov/.)

The Social Security Administration kan deretter be om journalen din direkte, så sørg for at de inneholder en klar diagnose, fortrinnsvis fra en revmatolog, før du sender inn dette papirarbeidet. Noen ganger vil en journal si noe sånt som "viser symptomer på fibromyalgi," uten å tilby en klar diagnose, og dette kan forårsake sperring av uføretrygd. Jo mer spesifikke legen din kan være, jo bedre - for eksempel, i stedet for bare å si at du har fibromyalgi, har legen din oppmerksom på alle de fine punktene av dine symptomer og hvordan disse symptomene forstyrrer din evne til å utføre jobben.

Etter at skjemaene blir sendt, kan du bli bedt om å ta det som kalles en selvstendig fysisk undersøkelse (IME), som ofte utføres av lege ansatt av et forsikringsselskap. Din søknad vil da enten bli akseptert eller avvist. Dessverre er det bare 35 prosent av alle uføre ​​søknader godkjent på dette punktet, så det er vanlig å måtte anke SSA avgjørelse. Søkere har muligheten til å anke innen 60 dager etter innlevering Appeal Disability Report form (som også kan gjøres på nettet). Noen mennesker også ansette en advokat som spesialiserer seg på funksjonshemming lov, og selv om dette ikke er et krav, kan det være svært nyttig å ha en erfaren advokat veilede deg gjennom søknadsprosessen.

Bor i arbeidsstokken
Hvis du ikke er sikker på at tanken på å forlate arbeidet er riktig for deg ennå, bør du vurdere disse alternativene:

Job modifikasjoner: Er det noen justeringer du kan gjøre, slik at du kan fortsette å jobbe istedenfor å gå på funksjonshemming? (En ergonomisk pult eller tastatur, for eksempel.) Hva om hyppigere hvileperioder? Snakk din situasjon over med legen din. Han eller hun vil være i stand til å fortelle deg om din jobb kompliserer din tilstand og om det ville være best å gå på funksjonshemming.

Jobbskifte: Du kan også være lurt å utforske andre jobber i selskapet, eller vurdere å kutte ned på timer. Det er en emosjonell komponent til å være på funksjonshemming: foruten å gi en inntekt, en jobb også ofte gir et sosialt nettverk og følelse av mening. Når det er sagt, husk at hvis du kutte ned timer nå, og deretter gå på funksjonshemming senere, vil du bli betalt med lavere hastighet, eller, i tilfelle du ikke kan holde tritt med en ny posisjon og er avfyrt, du 'll har ingen regress.

For mer informasjon om dine rettigheter som arbeidstaker med fibromyalgi, lese oss avdeling av arbeidskraft jobb overnatting nettverkets arbeid retningslinjer.

Det er godt å huske at søknad om langsiktig uførhet er en prosess som kan ta måneder til år å fullføre, spesielt med en komplisert lidelse som fibromyalgi. Men hvis du ikke klarer å fungere, kan det være det beste alternativet for deg.