Evb

Naturopathy: fremme velvære

Spise riktig, trene, ta kosttilskudd, og får regelmessig massasje er bare noen få måter naturmedisin kan hjelpe deg å holde deg frisk.

Leter du etter en naturlig tilnærming til healing? Det kan være lurt å vurdere naturmedisin, en alternativ medisin tilnærming som bruker kroppens egne evner til å holde seg frisk. Snarere enn å fokusere på sykdom, søker naturopathy å fremme velvære.

"En naturlege jobb" er å fjerne giftstoffer og fremme kroppens evne til å helbrede seg selv ", forklarer Ronald Schneeweiss, professor ved Institutt for allmennmedisin ved Universitetet i Washington i Seattle.

Naturopathy: hva er det?

Den styrende filosofi naturmedisin er at kroppens egen evne til å holde seg friske kan støttes gjennom bruk av ernæringsmessig støtte og andre endringer i livsstil. Naturopathic behandlinger kan omfatte:

 • Ernæringsmessige rådgiving
 • Kosttilskudd
 • Treningsterapi
 • Stressmestring (inkludert meditasjon og yoga)
 • Hydroterapi (ved hjelp av vann til terapeutiske formål)
 • Massasje terapi
 • Akupunktur
 • Homeopati

Folk vender seg til naturmedisin for en rekke problemer, inkludert ryggsmerter, hodepine, tretthet, menstruasjonssmerter, og hudproblemer.

Behandling kommer i en rekke former, men botaniske medisiner er vanligvis den mest forskrevne behandlinger, etterfulgt av vitaminer, homøopatiske midler, og allergi medisiner, ifølge resultatene fra en undersøkelse av nesten 200 lisensierte naturopathic utøvere i Washington stat og Connecticut.

Naturopathy: seks prinsipper

Naturmedisin, som også kalles naturopathic medisin, er basert på seks viktige prinsipper:

 • Naturen kan helbrede.
 • Ikke forårsaker skade.
 • Identifisere og behandle årsaker, ikke bare symptomer.
 • Opplyse pasienter og styrke dem til å ta kontroll over sin egen helse.
 • Fokus på å forebygge sykdom.
 • Respekter alle elementene som påvirker pasientens velvære (inkludert emosjonelle, sosiale, genetiske og miljømessige faktorer).

Naturopathy: pågående forskning

Forskning pågår for å finne ut hvilke naturopathic metoder som er mest effektive. Noen undersøkelser på bestemte behandlinger som brukes i naturmedisin, inkludert visse kosttilskudd, homøopatiske midler, og akupunktur, støtter bruk av disse alternativ medisin tilnærminger.

Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin (NCCAM) er for tiden med på å finansiere forskning på bruk av naturmedisin til å behandle diabetes, kroniske ryggsmerter, og symptomer forbundet med overgangsalderen.

Tidligere studier på naturmedisin inkluderer:

 • En studie av 69 voksne med smerter i korsryggen viste at de som fikk naturopathic behandlinger (akupunktur, dype pusteøvelser, kostveiledning) opplevde større forbedringer i ryggsmerter og mobilitet i forhold til de som fikk konvensjonell fysioterapi.
 • Studier har vist visse homeopatisk behandling, som ofte brukes i naturmedisin, å være nyttig i å håndtere høysnue, diaré og svimmelhet.
 • En undersøkelse av mer enn 100 mennesker med revmatoid artritt viste at trening i varmt vann kan bidra til å forbedre leddgikt symptomer.

Naturopathy: ikke en erstatning for konvensjonell medisin

Mens naturmedisin klart har en plass i healing, advarer nccam at naturopathic medisin bør ikke brukes til å erstatte konvensjonell medisin, og understreker at "naturlige" behandlinger ikke alltid oversette til "trygge" behandlinger. Husk at selv naturlige urte medisiner og kosttilskudd kan gi bivirkninger og kan også samhandle med andre medisiner du kan ta.

Hvis du vurderer å se en naturlege, sørg for å snakke med din fastlege først.

Naturopathy: å finne en utøver

Etter å ha mottatt en bachelor-grad, må en person delta på en institusjon som er akkreditert av Rådet Naturopati Medical Education for å bli en naturopathic lege (ND). Naturopaths motta medisinsk opplæring i et bredt spekter av helsemessige bekymringer, så vel som i spesifikke naturopathic tilnærminger til behandling.

"En trenet ND har fire års graduate-nivå trening, mye av dette ligner på [konvensjonell] medisinsk opplæring," forklarer Schneeweiss.

Schneeweiss legger også "at hvis du kommer til en naturlege, ønsker du noen som er utdannet ved en akkreditert program.... Det er også folk som kaller seg Naturopaths basert på brevkurs, og det er rett og slett utilstrekkelig. "

Ikke alle stater krever en lisens til å praktisere naturmedisin, slik at forbrukerne bør lese nøye gjennom en potensiell naturlege trening og erfaring, sier Schneeweiss.

Omfanget av naturmedisin praksis kan variere også. For eksempel, i delstaten Washington, kan naturopaths foreskrive medisin, men i andre stater, kan de ikke være i stand til å gjøre det.

Du kan finne naturopathic leger i ditt område gjennom europeisk sammenslutning av naturopathic leger.

Hvis du oppsøke en naturlege, husk å holde alle dine helsepersonell informert om eventuelle vitaminer, mineraler, kosttilskudd, urter, eller legemidler (inkludert over-the-counter rettsmidler) du tar. Dette vil forbedre din generelle helse, og også bidra til å forebygge farlige interaksjoner og bivirkninger.