Evb

Naturmedisin

Hva er naturmedisin?

Naturopathic medisin (eller naturmedisin) er basert på troen på at kroppen kan helbrede seg selv naturlig. Naturmedisin forsøker å forbedre helse, forebygge sykdom og behandle sykdom ved å fremme bruken av økologisk mat og mosjon, oppmuntre en sunn og balansert livsstil, og anvende begreper og behandlinger fra andre områder av komplementær medisin (som ayurveda, homeopati, og urte terapi).

Naturopathy ble utviklet på slutten av 1800-tallet i Europa. I dag deltar en lisensiert naturopathic lege (ND) en 4-årig, graduate-nivå naturopathic medisinsk skole og studerer de samme grunnleggende fag som lege (MD). Men ND studerer også alternative tilnærminger til terapi, for eksempel urtemedisin, akupunktur og karosseri.

Mest tradisjonelle naturopathic leger (naturopaths) tror på naturlige behandlingsformer, som for eksempel ernæringsmessige og livsstil rådgivning. De generelt unngå forskrivning av medisiner eller utføre kirurgi. Noen naturopaths foreskrive urte medisiner, homøopatiske fortynninger, kosttilskudd, eller utføre mindre operasjoner. Uenigheten om spesifikke retningslinjer og lisensiering krav i ulike stater har ført til noen offentlig forvirring om rollen til den naturlege.

Hva er naturmedisin brukes til?

Folk bruker naturmedisin for å fremme god helse, forebygge sykdom og behandling av sykdom. De fleste naturopaths kan behandle øreverk, allergier og andre vanlige medisinske problemer. Naturmedisin prøver å finne årsaken til tilstanden heller enn å fokusere utelukkende på å behandle symptomene. En skikkelig trent naturopathic lege arbeider med annet helsepersonell, henvise folk til andre utøvere for diagnose eller behandling når det passer.

Er naturopathy trygt?

To vanlige bekymringer om naturopathic medisin er bruken av kosttilskudd faste og en bias mot immunisering (vaksinering).

  • Snakk med legen din før faste (ikke spise eller drikke, eller spiser bare væsker for en periode). Fasting kan være farlig, spesielt hvis du har en sykdom som diabetes.
  • Noen naturopaths tror ikke at vaksinasjon er nødvendig. Før vaksinasjoner ble tilgjengelig, forårsaket barnesykdommer stort antall dødsfall og langsiktige helseproblemer, men gitt overlevende med naturlig immunitet. Fordelene ved vaksinering i stor grad oppveier risikoen.

Alltid legen din dersom du bruker en alternativ terapi eller hvis du tenker på å kombinere en alternativ behandling med konvensjonell medisinsk behandling. Det kan ikke være trygt å gi avkall på konvensjonell medisinsk behandling og stole kun på en alternativ terapi.

Naturopathy lisensiering varierer fra stat til stat. Ikke alle stater krever naturopaths å bli lisensiert. Også, ikke alle naturopathic utdanningsprogrammer er de samme. Noen skoler gir grader som ikke er akseptert av statlige lisensiering boards. I Europa, er rådet på Naturopati Medical Education (CNME) det eneste byrået anerkjent av US Department of Education å akkreditere naturopathic programmer og høyskoler.

Før du velger en naturlege, finne ut om personen uteksaminert fra et akkreditert høyskole. Også sjekke for å se om staten har lisensiering lover som regulerer praksisen med NDS. Hvis staten lisenser NDS, spør din potensielle ND om han eller hun er lisensiert.