Evb

Når overgangsalderen føles som en midtlivskrise

Overgangsalderen kan være en utfordrende tid, men det trenger ikke å være slutten på livet slik du kjenner det. Tar kontroll over symptomene dine og reframing din sinnstilstand kan gjøre midlife enklere eller enda morsommere.

Hetetokter, tørr skjede, humørsvingninger, søvnløshet, hårtap - ikke rart så mange kvinner gruer menopause. Akkurat som du opplevde dramatiske fysiske og følelsesmessige endringer når dine hormoner slått på i puberteten, vil du gå gjennom et annet sett med større endringer når hormonene begynner å falle av, kjører du inn i overgangsalderen.

"Humørforandringer kan være forårsaket av søvn endringer, som kan være relatert til frekvensen av hetetokter," sier Anne Ford, MD, OB-GYN ved Duke University Medical Center. "En thermoregulatory mekanisme som østrogen har på hjernen bidrar til å regulere termostaten." Dessverre, når østrogennivået begynner å avta i overgangsalderen, kroppstemperaturen skift, slik at domino effekten av menopausale symptomer å satt i.

Legg til at økt stress midlife - aldrende foreldre, krevende jobber og barnepass ansvar - og det er ingen overraskelse at så mange kvinner sliter under deres menopausal år. Faktisk fant en fersk studie at middelaldrende kvinner har den laveste trivsel for alle aldersgrupper eller kjønn. Men det trenger ikke å være tilfelle for deg.

Å vite hva du kan forvente kan hjelpe deg å takle

Overgangsalderen trenger ikke å bety en midtlivskrise, men hvordan du håndtere det er avhengig av hvordan du ser på det. Du kan se midlife som en tid å få panikk, eller du kan se den som en overgangsordning tid, en mulighet for personlig vekst. Noen kulturer aktivt omfavne overgangsalderen, og overgangen faktisk hever en kvinnes sosial status. Tenk det! Hit menopause, og kjapt du er behandlet med større respekt.

Men i Europa, konstant bombardement av bilder og media fokusert på ungdom, perfeksjon og skjønnhet kan føre mange kvinner å vise overgangsalderen - og de endringer som går langs med den - som en krise. Det er ikke rart at studier knytter overgangsalderen overgangen med depressive episoder hos kvinner som lever i Europa.

Faktisk, når overgangsalderen setter inn, kan du føle deg litt ut av balanse, som om du ikke arbeider med en full dekk. Noen kvinner har problemer med å huske hvor de legger sine nøkler. "Det er en liten demping av minne, som for profesjonelle kvinner kan være svært forstyrrende", sier Geoffrey Redmond, MD, direktør for Hormone Center of New York. "Det plutselige tapet av velvære kan være vanskelig hvis kvinner ikke vet hva som skjer."

Å snakke med en rådgiver eller til andre kvinner går gjennom overgangsalder kan hjelpe. Over tid, kan du selv se på overgangsalderen overgangen i et positivt lys. Tross alt, det er mange gode ting som kommer med overgangsalderen - du er ferdig å heve babyer, kan du nyte ditt eget liv igjen, og du trenger ikke å bekymre deg for graviditet forebygging (når du er offisielt i overgangsalderen). Menopause, i hvert fall i den forstand kan være svært frigjørende.

Tips for å ta kontroll

Her er noen måter å håndtere overgangsalder mer vellykket.

Trene og holde seg aktiv. En måte å fortsette å føle fysisk og følelsesmessig form under menopause er ved å ta skritt for å komme i bevegelse. "Hvis du får 30 minutter med høy aerob trening, fem dager i uken, vil du ha en mye bedre tid arbeider med menopausale symptomer enn hvis du ikke gjør det," sier Dr. Ford. Trening forbedrer også humøret, øker energi, og kan hjelpe deg å sove bedre. Studier har vist at å trene regelmessig reduserer hetetokter med 50 prosent og bedrer hjerte og beinhelse å starte opp - som begge blir kompromittert som østrogennivået slipp.

Fokuser på kostholdet ditt. Det er også viktig å være spesielt oppmerksom på kostholdet ditt i overgangsalderen. Hva du putter i munnen har en dyp effekt på hormoner (og i forlengelsen av symptomer som hetetokter, depresjon, angst, lav libido, og søvnløshet). Det siste du ønsker å gjøre er å gi kroppen upassende drivstoff når det allerede kjører litt tregt. Undersøkelser viser for eksempel at å øke inntaket av omega-3 fettsyrer og folat forbedrer humøret og stokker av hormon-relatert depresjon. Spise en sunn snack eller et måltid med noen timer (helst en som inneholder folat-rike grønne blader og / eller fet fisk) bidrar også til å holde blodsukkeret i sjakk, noe som bidrar til å redusere irritabilitet, humørsvingninger, og andre menopausal bivirkninger.

Rampen opp sexlivet Sjansene er, jo bedre du spiser og jo mer du beveger deg, jo mer sexy du vil føle deg -., Og som kan føre til et mer aktivt sexliv. Komme opptatt mellom arkene er assosiert med en rekke fordeler, alt fra bedre sirkulasjon til forbedret humør. Hvis sex er smertefullt, kan du bruke et vannbasert glidemiddel eller spør legen din om vaginal østrogen kremer.