Evb

Når hender og føtter er berørt av eksem

Dyshidrotic eksem, også kalt håndeksem, er identifisert av små blemmer som vokser på hender og føtter.

En spesielt irriterende form for eksem oppstår på hender og føtter. Preget av en kløende og smertefulle utslett som blemmer, dyshidrotic eksem krever et besøk til legen din for behandling.

En av de mange typer eksem, er dyshidrotic eksem også kalt pompholyx eksem, eller bare håndeksem eller hånd dermatitt grunn av hvor det oftest vises, men det er også vanlig på føttene. Denne spesielle type hud betennelse fører til en avslapnings av små, oser, sterkt kløende blemmer. Typiske symptomer på dyshidrotic eksem inkluderer:

 • Irritert hud som utvikler flekker av flassende skalaer som blir til humper
 • Smertefulle blemmer som oser væske og form langs sidene av hender og fingre, tær og fotsåler, så vel som i mellomrommene mellom fingre og tær
 • Sprukken hud på tær eller fingre
 • Hud som blir tykkere fra for mye skrape

Dyshidrotic eksem rammer rundt 10 prosent av kvinnene og bare 4 prosent av mennene. Det som oftest begynner mellom alderen 20 til 40 år.

Hva som forårsaker dyshidrotic eksem?

Selv om årsakene til dyshidrotic eksem ikke blir forstått, synes tilstanden å være relatert til været. Dyshidrotic eksem streik oftest i varme, fuktige sommeren, eller i vintermånedene, når luften er tørr og kald.

Faktorer som kan føre til et utbrudd av dyshidrotic eksem blemmer er:

 • Hender som ofte våt, fra arbeid eksponering eller hyppig håndvask
 • Eksponering for sterke kjemikalier som kan irritere hendene
 • En historie med tidligere hudirritasjoner, inkludert eksem i andre områder
 • En historie med astma eller sesongmessige allergier
 • En logg over kontakt dermatitt, er der en allergisk reaksjon på grunn av kontakt med bestemte stoffer, som for eksempel nikkel

Behandling for dyshidrotic eksem

Behandling dyshidrotic eksem er en utfordring fordi hendene er alltid i bruk, noe som gjør dem vanskelig å beskytte. Disse behandlingene bør bidra til å lindre symptomene:

 • Deep fuktighetsgivende salver
 • Steroid-baserte salver og kremer
 • Nyere, ikke-steroide reseptbelagte aktuell kremer som Protopic (tacrolimus) og Elidel (pimecrolimus)
 • Oral antihistaminer som lindre ønske om å klø

For å oppmuntre til helbredelse, motstå riper dyshidrotic eksem blemmer. Kloring vil bare føre til ytterligere irritasjon og fortykkelse av huden, og når huden blir tykkere, er det vanskeligere for medisiner for å arbeide effektivt. Du kan også prøve å motvirke uttørring av huden ved belegg hendene i vaselin.

Du bør også holde hendene borte fra sterke kjemikalier eller materialer som kan irritere sensitiv hud. Minimere bading og andre lange eksponeringer til vann, som soaking strimler huden sin naturlige beskyttende oljer. Så ta en pause fra oppvask og gi barna et bad. Når du trenger å vaske hendene, bruke bare varm (ikke varmt) vann og en mild rensemelk snarere enn såpe.

Ubehandlet dyshidrotic eksem kan føre til en bakteriell infeksjon og resultere i hendene som er så kløende, smertefulle, og sprakk at det er vanskelig for deg å arbeide eller utføre daglige oppgaver.

Det er veldig vanlig for dyshidrotic eksem til å gjenta seg, spesielt hvis eksponering for irritanter på jobb eller hjemme er vanskelig å unnslippe. For å holde det under kontroll, gjør alt du kan for å holde hender og føtter godt fuktet og være årvåken om iført hansker (bomull på innsiden av gummi for bedre beskyttelse) hvis du har å gjøre retter eller arbeid med kjemikalier.