Evb

Når depresjon streik under svangerskapet

Du er sikkert kjent med postpartum depresjon, men det viser seg baby blues kan streike under svangerskapet også.

I en tid da hun skal ha blitt opprømt, følte nylig gravid Elizabeth Dowling en periode med lamslått, semi-glade vantro, raskt etterfulgt av en overveldende følelse av frykt og redsel. "Den frykten helt ute av kontroll til det punktet hvor jeg benektet at jeg var gravid,» minnes hun. "Jeg var hele tiden håpet på en spontan abort, kunne jeg ikke fungere normalt, og jeg følte at jeg ikke kunne håndtere dette i mitt liv. "En assisterende direktør for samfunnskontakt i New York City, ble Dowling tvunget til å ta fri fra jobb på grunn av hennes konstant tilstand av depresjon, og hun til slutt gikk på medisiner.

Selv om det er ingen mangel på oppmerksomhet til fødselsdepresjon, som utvikler i ukene og månedene etter at en kvinne føder, mindre anerkjent, men ikke mindre ekte eller alvorlig, er antepartum depresjon eller depresjon under svangerskapet. Ifølge European Congress of Fødselsleger og Gynekologer, 14-23 prosent av gravide kvinner opplever noen form for depresjon.

Depresjon under svangerskapet har flere årsaker. "Graviditet er en gledelig tid, men det kan også være en tid med stor psykologisk forstyrrelse," sier Stephan Quentzel, MD, en psykiater ved Beth Israel Hospital i New York City som spesialiserer seg på kvinners psykiatri. "Det vekker potten i en kvinnes egen psykologi som hun går fra å være et barn til en forelder," sier han. "De hormonelle endringene som skjer og en tidligere historie med depresjon kan også bidra til depresjon under svangerskapet." Forstyrrelser i søvn og spisevaner og kroppslige endringer som finner sted kan være faktorer også.

Du er en større risiko for depresjon under svangerskapet hvis du har opplevd depresjon i det siste, slik tilfellet var med Dowling, som har hatt en historie med episodisk depresjon og angst siden hun var 18 år. "Gravide kvinner som opplever vold eller fysisk overgrep, de som bruker narkotika eller alkohol, og de med betydelig finansiell, på jobben eller hjemme stressfaktorer er også en økt risiko for antepartum depresjon", sier Farzaneh Sabi, MD, en fødselslege / gynekolog ved Kaiser Permanente Gaithersburg Medical Center i Maryland.

Erkjennelsen av depresjon under svangerskapet

"Symptomene på depresjon under svangerskapet kan være subtile, og de er ofte vanskelig å skille fra andre graviditet-relaterte symptomer," Dr. Sabi sier. "De omfatter mangel på energi og konsentrasjon, lavt stemningsleie, nedsatt libido, søvnløshet og tretthet, endring i appetitt, følelse av hjelpeløshet og håpløshet, sinne eller irritabilitet, tap av interesse for daglige aktiviteter, hensynsløs atferd - for eksempel å drikke alkohol eller bruke narkotika under svangerskapet - og suicidale eller morderiske tanker ".

Hvis du (eller dine familiemedlemmer) mistenker depresjon, se helsepersonell så snart som mulig. "Du ønsker ikke å utsette adressering depresjon fordi du tror det er en kostnad av å være gravid," Dr. Quentzel sier. "Som de fleste andre sykdommer, jo raskere du behandle depresjon, jo bedre blir resultatet - så annonsere depresjon under svangerskapet for å fødselslege, er primære omsorg lege eller mental helse profesjonell et viktig første skritt."

Behandling av depresjon under svangerskapet: veiing av nytte og kostnader

Det er noen bekymringer om behandling antepartum depresjon med medisiner - topp blant dem risikoen for fødselsskader, sier Quentzel. Noen antidepressiva har vist seg å øke sjansene for abstinenssymptomer hos barnet ved fødselen, og har vært knyttet til en tilstand som kalles pulmonal hypertensjon eller høyt blodtrykk i arteriene i barnets lunger.

"Men hva er ofte undervurdert er kostnaden for ikke å behandle depresjon under svangerskapet, og bare med en grundig analyse kan vi avgjøre om behandling med legemidler er det beste svaret," sier han.

Blant de alvorlige konsekvensene av ikke å behandle depresjon under svangerskapet er:

  • Dårlig svangerskapsomsorg. "En kvinne med depresjon under svangerskapet er mer sannsynlig å bruke stoffer som tobakk og alkohol og mindre sannsynlighet for å holde seg til en sunn diett som gjør for en sunn graviditet, som riktig ernæring, hydrering, og mosjon," Quentzel sier.
  • Risikoen for blodpropp. "Graviditet øker risikoen for blodpropp, og depresjon øker også denne risikoen, slik at du har en dobbel-whammy," forklarer han.
  • Lav fødselsvekt. "Stress hormoner av depresjon kan føre til at morkaken til alder raskere, akkurat som en president som kommer ut av kontoret fire år senere ser mye eldre," Quentzel sier. Denne aldring fører til redusert strømningshastighet av blod og næringsstoffer til barnet, som fører til en lavere fødselsvekt.
  • Postpartum depresjon. "Nummer én risikofaktor for postpartum depresjon er depresjon under svangerskapet," Quentzel sier.

Velge den sikreste behandling for antepartum depresjon

Hvis helsevesenet team bestemmer at behandlingen er i orden, har du valg. Første til å vurdere er ikke-medikamentelle behandlinger som psykoterapi, meditasjon, yoga, spise et balansert kosthold, og får regelmessig mosjon. Mange sykehus og medisinske sentre tilbyr helseopplysning klasser dedikert spesielt til vordende foreldre, samt individuelle og kollektive terapitimer for kvinner med depresjon under svangerskapet.

"I noen kvinner, disse ikke-medikamentelle behandlinger fungerer så bra som antidepressiva," Quentzel sier. "Men, er urte medisiner til å behandle depresjon under svangerskapet mislikt fordi de ikke har vært godt studert."

Hvis du trenger medisiner for å få tilstanden under kontroll, eller om du tar medisiner for depresjon før du ble gravid, er det fortsatt muligheter. "Som en generell regel, den selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) klassen av antidepressiva har en god track record i å ikke skape problemer hos barnet," Quentzel sier. SSRI som ser ut til å være tryggest er sertralin (Zoloft), og den med den største risikoen er paroksetin (Paxil), sier han.

Hvis mulig, prøv å gå inn i en graviditet så følelsesmessig sunt som mulig, slik at du kan potensielt unngå å ta medisiner for depresjon i løpet av første trimester, tidspunktet for størst risiko for babyen, legger Quentzel.

Best mulig helse for mor og baby

Depresjon under svangerskapet kan behandles, og en stor faktor i behandling suksess er å gjenkjenne depresjon symptomer. "En mors anerkjennelse av hennes depresjon og motivasjon til å bli bedre er avgjørende for behandling prosessen skal fungere," Quentzel sier.

Dette var sikkert sant for Dowling - hennes anerkjennelse av hennes depresjon symptomer tidlig i svangerskapet hennes var instrumental i hennes eventuell utvinning. Etter at hun innså alvoret i sin depresjon, snakket hun opp. Hun gikk på en lav dose av Zoloft i sitt andre trimester, stopper det kort tid før hennes baby jente ble født. Hun fikk ikke utvikle fødselsdepresjon, som så mange kvinner med depresjon under svangerskapet gjør.

"Noen leger anbefaler tapering antidepressiva i løpet av tredje trimester for å redusere risiko for pulmonal hypertensjon og tilbaketrekning, men dette kan øke risikoen for postpartum depresjon", Quentzel notater. "Igjen, må du veie kostnadene og fordeler for din individuelle situasjon."

Dowling, skjønt, er levende bevis på at kvinner med depresjon under svangerskapet kan bli følelsesmessig stabile, fantastiske foreldre. "Det er vanskelig å tro at jeg følte slik jeg gjorde da jeg var gravid fordi jeg er så fylt av kjærlighet, takknemlighet og spenning om det livet vi har laget, og for min datters fremtid," Dowling sier. "Jeg vil at andre kvinner med depresjon under svangerskapet å vite at de ikke er alene i sin kamp, ​​og de kan gå videre og bli kjærlig, dyktige mødre."