Evb

Når brystsmerter kan virkelig være angina

Angina, noe som vanligvis fører til brystsmerte, er et symptom på koronar arteriesykdom. Angina symptomene er alvorlige signaler som ikke er alt vel med hjertet, og endringer må gjøres.

Brystsmerter er årsaken alltid til bekymring, og mange frykter det verste - hjerteinfarkt - når de har det. Mens det er ofte på grunn av et mindre problem, for eksempel muskel belastning eller halsbrann, er en vanlig årsak angina, eller smerte som resultat av blokkerte arterier forhindrer oksygen fra å nå hjertet.

Selv om noen mennesker opplever angina som brystsmerter, kan det også dukke opp som smerte eller ubehag i rygg, mage, armer, skuldre, kjeve eller hals. Angina seg selv ikke forårsaker noen skade, men det er vanligvis et symptom på koronarsykdom, så det krever behandling.

European Heart Association anslår at nesten 10 millioner mennesker i Europa opplever angina symptomer. Ifølge National Heart, Lung, and Blood Institute (NHLBI), 500 000 nye tilfeller av stabil angina (hjertekrampe som har en tendens til å oppstå med fysisk aktivitet ) er diagnostisert hvert år.

Anginasymptomene: brystsmerter

Mens desidert ubehagelig, ikke smerten av et angina angrep ikke forårsake noen skade seg selv, sier Donna Miller, ANP, en sykepleier utøveren i avdeling for kardiologi ved North Shore Hospital i Manhasset, NY Men fordi det er vanligvis et symptom på koronarsykdom, som kan til slutt føre til et hjerteinfarkt, bør angina aldri bli ignorert.

Anginasymptomene: typer angina

Det er tre typer angina:

  • Stabil (kronisk) angina er den vanligste.
  • Ustabil angina er de farligste.
  • Prinzmetals, eller variabel, er angina den sjeldneste.

Anginasymptomene: stabil angina

Når du først erfaring angina, vil din lege må avgjøre om du har stabil angina. Stabil angina kommer vanligvis på med fysisk anstrengelse og går bort med resten. I denne typen angina, "de anginasymptomene seg selv og mønsteret av når du utvikle dem vil bli lettere og lettere å forutsi over tid," sier Miller. "Du lærer for eksempel at kanskje du kan gå på tredemølle hvis det er flatt, men ikke på en skråning, eller at kanskje du er fin hvis du spiser små måltider, men ikke rik, tunge måltider."


Bekymret ditt hjerte helse? Finn en kardiolog i ditt område.

Det er noen ganger mulig å redusere hyppigheten av episoder med stabil angina hvis du gjør "livsstilsendringer som å ha god kontroll over blodsukkeret, opprettholde en sunn vekt, og slutte å røyke", sier Miller. Men de fleste mennesker diagnostisert med stabil angina vil bli gitt en av flere medisiner. Disse kan inkludere "betablokkere og kalsiumblokkere, som bidrar til å senke pulsen og lavere blodtrykk, som igjen redusere de oksygen krav hjertet, »forklarer hun.

Nitroglyserin, noe som bidrar til bedre blodtilførselen til hjertemuskelen, er også ofte foreskrevet. Det kan bli gitt i form av en pille eller hudplaster for å forhindre angina angrep, eller som en tablett som oppløses i munnen (under tungen eller gjemt nær kinnet) for å stoppe en angina episode når den allerede er begynt.

Anginasymptomene: ustabil angina

Derimot, betyr ustabil angina "angrepene blir mer uforutsigbar og hyppige, og verre," sier Miller. Det kan være vanskelig å skille mellom et hjerteinfarkt, og en episode av ustabil angina fordi i begge, kan intens smerte komme plutselig, uten fysisk aktivitet, og ikke lette ikke opp når du hviler eller tar medisin.

Ifølge NHLBI, krever en hendelse av ustabil angina akutt behandling fordi det kan bety at et hjerteinfarkt er nært forestående.

Ustabil angina er forårsaket av en blodpropp i arterien. En blodpropp som fullstendig blokkerer en arterie kan forårsake et hjerteinfarkt, men en blodpropp som forårsaker en delvis blokkering kan gi opphav - uforutsigbart - til angina. Slike klumper kan danne og re-form, noe som resulterer i episoder med ustabil angina.

Å ha ustabil angina setter deg i større risiko for hjerteinfarkt enn noen uten angina eller med stabil angina. Dersom endringer i medisiner og betydelige hjerte-sunn livsstil endringer ikke avhjelpe din ustabil angina, "du må se på intervensjon som en behandling," sier Miller.

Intervensjon omfatter:

  • Ballongangioplastikk, midlertidig innsetting av en slank tube inn i blodåren for å skyve bort blokkeringer
  • Stenting, permanent innsetting av en maske stent for å hindre blokkering dannelse og holde arterien åpen
  • Koronar bypass kirurgi, blokkerte bruk av sunne blodårer fra andre deler av kroppen for å gjenopprette blodstrømmen til hjertet ved å omgå, eller gå rundt, arterier i hjertet

Hvilken prosedyre du har vil avhenge av alvorlighetsgraden av koronarsykdom, din alder, og om du har andre medisinske tilstander.

Anginasymptomene: En sjelden type angina

Den tredje typen av angina er det sjelden Prinzmetal, eller variant, angina. Bare om lag 2 til 3 prosent av personer med brystsmerter som gjennomgår ytterligere testing er funnet å ha variant angina. Med denne formen for angina, er smertene vanligvis intense og ofte skjer under hvile, spesielt om natten. Smerten i dette tilfelle forårsakes av spasmer, snarere enn blokkeringer, av arteriene i hjertet.

Mens den underliggende årsaken til disse blodkar spasmer er ikke godt forstått, er Prinzmetals angina knyttet til røyking, psykisk stress, og kokainbruk. Medisiner, inkludert kalsiumkanalblokkere og nitroglyserin, er effektive i å håndtere denne typen angina, sier Miller.

Angina kan være et viktig tegn på skjult hjertesykdom. Dersom du opplever brystsmerter - eller halsen, kjeven, eller arm smerter, husk å fortelle legen din om hva som provoserer dine symptomer og hva som gjør dem gå bort. Hvis du også føler deg svett, kvalm, eller ør under en episode av alvorlige brystsmerter, ringe 911 da disse kan være tegn på en faktisk hjerteinfarkt.