Evb

Når bør du oppsøke en lege for alvorlige ryggsmerter

Hvordan gjenkjenne advarselen tegn på smerte som trenger profesjonell omsorg.

Minor ryggsmerter eller problemer kan ofte løses med litt is eller varme og mye hvile. Men hvis de prøvde og sanne metoder gjør lite for å lindre ryggsmerter, eller hvis du har alvorlige ryggsmerter, er det nok på tide for deg å snakke med legen din om andre ryggsmerter behandlingsalternativer.


Har en back problem? Finn en kiropraktor eller ortopedisk spesialist.

Alvorlige ryggsmerter: tegn du bør se en lege

Ryggsmerter kan ha en rekke årsaker, og mange av dem er ingenting å virkelig bekymre seg for. Men du bør alltid huske at hva som egentlig forårsaker smertene dine kan være noe alvorlig som krever deg til å søke ryggsmerter behandling.

Den "effekten av aldring er en svært vanlig årsak til ryggsmerter, [men] det er viktig å huske at ryggsmerter kan være et symptom på noe mye mer alvorlig, blant annet hjerteinfarkt, aortaaneurisme, abdomen og bekken betennelse, kreft og mange andre sykdommer, "sier William O. Witt, MD, en University of Kentucky smerte ekspert og direktør for UK Healthcare sin Intervensjonelle Pain Associates. "Det er derfor avgjørende at ryggsmerter ikke ignoreres, og at du forteller legen din."

Du kan være fristet til å sette den av, men hvis du har alvorlige ryggsmerter og disse signalene vises, du virkelig bør vurderes av en lege:
  • Smerter som ikke vil gå bort. Hvis alvorlige ryggsmerter ikke har sunket i løpet av tre til fire uker, bør du undersøkes av en lege.
  • . Alvorlige ryggsmerter som strekker seg utover ryggen Kontakt legen din hvis du opplever smerter som skyter ned i beinet - spesielt helt til bunnen av beinet. Dette kan tyde på noe mer alvorlig enn en anstrengt muskel, for eksempel en skadet disk i ryggen.
  • Nummenhet. Hvis ryggsmerter er ledsaget av nummenhet eller prikking i bena, ryggen, eller andre steder i kroppen din, bør du få med legen din med en gang. Noe uvanlig svakhet som du opplever bør også bli vurdert av en lege.
  • Smerter etter en ulykke. Hvis ryggsmerter begynte etter et fall eller en skade fra å spille en sport eller gjør noen annen aktivitet, bør du bli vurdert av en lege.
  • Smerte som er verre til visse tider. Se en lege hvis smertene blir betydelig verre på bestemte tider eller i bestemte posisjoner, som ligger nede. Økt smerte om natten er også et faresignal.
  • Problemer med tarmene eller urinering. Hvis du begynner å oppleve problemer med vannlating eller med avføring, kan disse symptomene være assosiert med ryggsmerter. Sørg for å fortelle legen din om dem.

Ryggsmerter behandling er tilgjengelig i mange forskjellige former, slik at du får en rekke alternativer å velge mellom. Og ikke vær redd for hva legen kan si er årsaken til - eller hva som kan være løsningen for - din smerte.

"Behandlingen av smerte fra ryggraden seg ​​selv kan kreve noe som invasiv som korrigerende kirurgi, eller kanskje bare fysisk condition og endringer i livsstil, "Dr. Witt sier. "Mellom disse to ytterpunktene finnes det ulike typer injeksjoner og minimalt invasive implantater som kan være fordelaktig. Dette er best bestemmes ved konsultasjon med din fastlege, som kan eller ikke kan søke konsultasjon hos spesialist."

Bare husk at det er ingen grunn for deg til å lide fordi mange forskjellige behandlinger finnes for alvorlige ryggsmerter. Men det er også viktig å diagnostisere eventuelle underliggende medisinske problemer som kan være årsaken eller bidra til smertene dine. Med alle de ryggsmerter behandlinger tilgjengelig - inkludert medisiner, komplementær og alternativ medisin, trening, terapi og kirurgi - du og legen din kan arbeide sammen for å finne ut hvilken behandling som kan løse ryggsmerter.