Evb

Når bør du holde deg hjemme med en kald?

Finn ut hvilke kaldt symptomer bør du tjene en syk dag, og hvordan du føler deg bedre raskere.

Hvis du noen gang har fanget en kald fra en medarbeider, har du sannsynligvis ønsket seg en bakterie detektor som ville holde alle som er syke fra å komme inn på arbeidsplassen til de er friske igjen. Men når bordene slått og du er den ene med en forkjølelse, er det noen ganger vanskelig å ta beslutningen om å holde seg hjemme. Likevel, selv om du har få - om noen - betalte sykedager, er det viktig å ta vare på deg selv, og noen ganger det betyr hunkering ned i sengen med en kopp te for et par dager. Dine medarbeidere vil takke deg, og du vil føle deg bedre før.

Kaldt symptomer som bør holde deg hjemme

Hvis du er ivrig om håndvask, kommer til å jobbe med mild forkjølelse, nysing, eller hoste er ikke risikabelt for deg selv eller dine medarbeidere. Men du bør holde deg hjemme hvis:

  • Du har feber
  • Du har en dårlig hoste (hyppig, høyt, smertefulle)
  • Du tar medisiner som gjør deg søvnig
  • Du er for trøtt eller verkende å fungere på jobb

Hvor du jobber og hva du er også faktorer, selvfølgelig. Hvis du trenger å være på vakt og fysisk aktiv for å jobbe sikkert, bli hjemme hvis du ikke er fullt fungerende eller tar kaldt medisiner som kan gjøre deg døsig. Hvis du arbeider med spedbarn, eldre, eller noen med et svekket immunforsvar, beskytte sin egen helse ved å bo hjemme til dine kalde symptomene har gått bort.

Hvordan behandle en kald

Så enkelt som det høres ut, er resten viktig for din helse og en av de mest effektive måter å overvinne en kald. Spare energi gir kroppen en sjanse til å samle krefter, og bor hjemme (i senga) betyr at du ikke utsettes for flere bakterier. Hvis du kan bli hjemme fra jobb eller skole, tillat deg selv at sjansen til å hvile og bli bedre.

Drikke mye væske er også viktig fordi du trenger for å erstatte væske kroppen mister gjennom nesesekreter og svette (hvis du har feber). Det anbefales at du drikker vann, klar buljong, og urtete. Hopp alkohol og koffein, siden de skynde dehydrering. Ved hjelp av en kul-tåke luftfukter kan også hjelpe.

Vitamin C og over-the-counter sink forbindelser er også vanlig kaldt rettsmidler, men forskning har vist blandede resultater. Disse næringsstoffene kan bidra til redusere alvorlighetsgraden og lengden av symptomene dine - men bare hvis de tas forebyggende, før du kommer ned med kaldt.

Selv om du ikke kan kurere din kald eller gjøre det gå unna raskere med medisiner, kan du behandle symptomene.

For spesifikke symptomer, kan disse behandlingene gir noen lettelse:

Symptom Behandling
Hoste Te med honning, sove i et rom med en luftfukter, dekstrometorfan, antihistaminer
Sår hals Te eller varmt vann med honning, salt-vann gargles
Smerter, smerter, feber Single-ingrediens paracetamol eller ibuprofen
Nesetetthet Saltvann nesedråper, luftfuktighet, kyllingsuppe, aktuell eller oral slimhinneavsvellende midler (for opptil tre dager), antihistaminer i kombinasjon med slimhinneavsvellende midler

Hvis en kald har virkelig lagt deg lav, varte i 10 dager eller mer, eller er ledsaget av en vedvarende høy feber, kan det ha utviklet seg til en bakteriell sekundær infeksjon som bihulebetennelse som må behandles med antibiotika. I så fall kan det være lurt å oppsøke lege.