Evb

Når angst fører til panikk lidelse

Tilbakevendende anfall av panikk og frykt ledsaget av fysiske symptomer er tegn på panikklidelse.

Alle vet at foruroligende følelse av panikk. Det kommer over deg når du innser at du har glemt noe eller fikk noe galt, for eksempel, og håndflatene få klam, ditt hjerte pounds, og du kan ikke få igjen pusten. Men folk flest kan vanligvis rasjonalisere i hodet sitt at ting er i orden, roe seg ned, og puste lettet ut.

For personer med panikklidelse, derimot, rasjonell tenkning ikke bringe dette svaret. Folk som har en angstlidelse som panikklidelse bare ikke kan takle angsten som de føler, og det blir verre og verre helt til panikk setter inn

Panikklidelse: ekstrem angst

"Noen vil si at panikklidelse har en sann fysiologiske grunnlaget. Jeg vil si at panikklidelse representerer en ekstrem versjon av hva jeg kaller den universelle angst som folk har," sier Charles Goodstein, MD, en klinisk professor i psykiatri ved New York Universitetet Langone Medical Center. "Panic Disorder viser generelt den sanne manglende evne til å forsvare seg mot den slags universell angst. Det er angst på en altoppslukende. "

Panikklidelse er vanligvis beskrevet som folk ha særlige tiltak mot visse typer hendelser eller omstendigheter der de føler ekstrem angst og fysiske symptomer, sier Dr. Goodstein.

Mennesker med panikklidelse ofte tror at de er døende, har et hjerteinfarkt, eller er gal. Og de fysiske symptomene ofte ser ut som et alvorlig helseproblem og bør vurderes, ifølge Goodstein.

"Den klassiske panikklidelse presentasjon er pasienten som kommer i en nødsituasjon med brystsmerter," sier Goodstein. Noen som har et panikkanfall vil ha vanskeligheter med å puste, bli svett, og ser ut som han har et hjerteinfarkt. Og, legger Goodstein, dette kan være bare den første av en rekke panikkanfall.

Andre symptomer på panikkanfall inkluderer en racing hjerte, risting, kveling, svimmelhet, nummen eller opplever en kriblende følelse, kvalme, og en følelse av undergang.

Panikklidelse: årsaker

Det kan være en genetisk basis til panikk lidelse som gjør folk utsatt for hyppige panikkanfall. Nesten alt kan utløse et panikkanfall. Alvorlig, ekstrem frykt eller terror kan slå hjemme, jobbe, og selv under søvn. Ganske ofte, folk med angst lidelse ofte blitt så redd for å ha et panikkanfall at de utvikler agorafobi, en annen angstlidelse som gjør dem redd for å forlate sine hjem.

Panikklidelse: diagnose og behandling

Panikklidelse er diagnostisert gjennom en full fysisk og psykiatrisk evaluering. Andre helsemessige forhold og problemer som rusmisbruk må utelukkes før en panikklidelse diagnose kan gjøres.

Behandling for panikklidelse som regel en kombinasjon tilnærming av medisiner, vanligvis antidepressiva og angstdempende medikamenter, og terapi. Mennesker med panikklidelse kan arbeide med en psykiater eller terapeut for å snakke om sin frykt og angst, bestemme hvilke frykten er realistisk og som urealistisk, og finne måter å takle sin angst og skremmende situasjoner.

Panikkanfall er skremmende. Og alle med gjentatte panikkanfall er ikke sannsynlig å gjøre med en enkel frykt. Men ved hjelp av en solid diagnose og veiledning til å arbeide gjennom frykt og angst, panikklidelse kan kontrolleres.