Evb

Nakkesmerter symptomer og leddgikt

Er leddgikt gir deg en smerte i nakken? disse tipsene kan hjelpe.

Nakkesmerter er den tredje vanligste smerte klage i Europa. Og mens nakkesmerter kan ha en rekke mulige årsaker, er mange mennesker med såre, stive nakker til slutt diagnostisert med leddgikt - enten det er artrose, revmatoid artritt, eller psoriasisartritt.

I slitasjegikt, nakkesmerter symptomene skyldes slitasje som tynner ut demping disker, eller brusk, mellom beina, eller vertebra, i nakken din. Over tid utvikler cervical spondylose, som fører til bein spurs og andre benete vekster som forstyrrer halsen mobilitet.

"Cervical spondylose er i utgangspunktet en inflammatorisk prosess som skjer i halsen", forklarer ortoped Arya Nick Shamie, MD, førsteamanuensis i ortopedisk kirurgi og nevrologisk kirurgi ved University of California i Los Angeles, og en talsmann for det europeiske Academy of Ortopediske kirurger. "Det er en catch-all begrep for alle degenerative prosessen som oppstår i nakken. Mennesker med leddgikt har en mye høyere sjanse for å utvikle betennelse i leddene "i nakken.

I andre former for leddgikt, som revmatoid og psoriasisartritt, kan nakkesmerter symptomene kommer og går på grunn av flare-ups av den underliggende sykdommen. Dr. Shamie understreker imidlertid at personer med revmatoid artritt har en ekstra bekymring: En felles i nakken kan noen ganger bli farlig ustabil hvis revmatoid artritt ikke er godt kontrollert. Forbedringer i medisiner har redusert denne risikoen for de fleste, men.

Behandling av nakke smerter symptomer

Hals-smertesymptomer er generelt behandlet på samme måte som andre leddsmerter forårsaket av artritt. "Nakkesmerter kan styres med anti-inflammatoriske medisiner og fysioterapi," forklarer Shamie. Dette er den første linjen av behandlingen.

Fysioterapi kan også bli innarbeidet, blant annet lære konkrete strategier for å lindre nakkesmerter som fleksibilitet øvelser for å forbedre utvalg av bevegelse. Legen kan også anbefale en myk cervical krage eller hals bånd, for to dager eller så for å kompensere intense nakkesmerter. Forskning har vist at iført en cervical krage for en kort periode er greit - om to til tre dager, men utover det kan det svekke musklene og legge mer press på leddene som er betent, sier Shamie.

Du har kanskje fått spesielle injeksjoner i fortiden for å avlaste leddgikt felles smerte andre steder i kroppen, men dette er ikke et alternativ i nakken, advarer han. Hvis en smertebehandling spesialist anbefaler en epidural skutt i nakken for å håndtere smerte, sjekk med en ortopedisk kirurg før du godkjenner prosedyren, råder han. Av og til, har denne type smerte ledelse tilnærming førte til lammelse.

Endelig kan du lurer på om cervical spondylose forårsaket av leddgikt kan behandles kirurgisk. "Kirurgi er reservert som en siste linje av behandling og de fleste pasienter med nakkesmerter trenger ikke kirurgi," sier Shamie. Hvis du har en klemt nerve, men eller bein i halsen er å gni direkte mot hverandre, kirurgi kan være en mulig løsning, legger han til.

Når du skal ringe legen din om nakkesmerter

De fleste nakkesmerter symptomer relatert til leddgikt kan behandles hjemme med hvile og betennelsesdempende medisiner. I sjeldne tilfeller skjønt, kan nakkesmerter være et tegn på en mer alvorlig tilstand som en hjerne eller spinal svulst som presser mot en nerve. Kontakt legen din hvis du opplever noe av det følgende:

  • Nakkesmerter som varer utover to uker
  • Intense nakkesmerter som oppstår etter en ulykke eller skade (i så fall, bør du oppsøke lege umiddelbart)
  • Smerte skyte ned armene i tillegg til nakkesmerter
  • Svakhet i armene i tillegg til nakkesmerter

Leddgikt kan bokstavelig talt være en smerte i nakken, men det finnes måter å administrere ubehag. Start en samtale med legen i dag om hvordan du best kan holde halsen fleksibel og smertefri.