Evb

Nakke og skuldersmerter

Problemer med nakken, som en herniated disk, bein anspore, og selv leddgikt, kan også føre til smerter i skuldrene, og noen ganger at smerte er et tegn på en alvorlig tilstand.

Hvis skuldrene har vært plager deg, kan det hende at halsen faktisk være å klandre. Nakke-og skuldersmerter er ofte relatert, noe som er grunnen til at leger vanligvis vil undersøke halsen når du klager av skuldersmerter.

Skulderen er en kompleks felles består av muskler, leddbånd, sener og bein. De fleste skuldersmerter stammer fra skade til de myke vev i skulderen, men i noen tilfeller, spesielt når du opplever både nakke-og skuldersmerter, cervical disk sykdom eller et problem med bein eller nerver i nakken din være kilden til problemet.

Nakke-og skuldersmerter: cervical disk sykdom
Cervical disk sykdom er en tilstand av cervical ryggraden, noe som betyr at en del av ryggraden i nakken din. Cervical ryggraden består av syv ryggvirvlene, eller ryggvirvler. Disse beina er atskilt med ryggsøylen - fleksibelt vev som absorberer støt og gjør at du kan bevege nakken med letthet. Cervical disk sykdom påvirker disse diskene og kan plassere stress på nervene i halsen, noe som i sin tur kan påvirke dine skuldre.

Typer cervical disk sykdom inkluderer:

  • Herniated disk. Når du har en herniated disk, også kjent som en sklei disk, en av diskene har blitt skjøvet ut av sted. Dette kan skyldes skade eller aldersrelatert disk degenerasjon. En herniated cervical disk kan plassere press på spinal nerver, noe som resulterer i nakke og skuldersmerter samt nummenhet eller prikking i armer eller skuldre.
  • Bone spurs. I avanserte tilfeller av disk degenerasjon, kan bein spurs danne. Bone spurs er små utvekster på bein i ryggraden som kan irritere spinal nervene, noe som resulterer i trykk og irritasjon og forårsaker smerter i nakke, skuldre og armer.
  • Leddgikt i nakken. Også kalt cervical spondylose, nakke leddgikt kan skje som et resultat av disk degenerasjon. Denne tilstanden fører til problemer med leddbånd og disker i ryggraden, og kan constrict nervene, noe som resulterer i nakke og skuldersmerter samt nummenhet eller svakhet i armer eller ben.

Nakke-og skuldersmerter: andre årsaker
Noen ganger nakke og skuldersmerter er et tegn på noe mer alvorlig. Selv om ikke vanlig, kan disse forholdene omfatter:

  • Ryggmarg tumor. Når ryggmargen svulster oppstår i nakken av ryggraden, de vanligvis forårsake nakkesmerter, og kan til slutt utløse smerter i skuldre, armer eller ben som svulsten vokser og komprimerer ulike nerver.
  • Hjernehinnebetennelse. Én av de viktigste symptomer på meningitt, en livstruende infeksjon i sentralnervesystemet, er hals smerte og stivhet, sammen med andre symptomer som feber og oppkast. I noen tilfeller kan meningitt også forårsake smerte og stivhet i skuldrene.
  • Forrige nakkeskade. En fortid skade eller traume mot halsen kan føre til varig skade som påvirker nerver som fører til skulderen din, forårsaker skuldersmerter. Det er derfor legen din vil ta en nøye medisinsk historie som en del av evalueringen.

Hvis du har kroniske skuldersmerter, snakk med legen din om en underliggende halsen problemet kan være å klandre. Nakke-relaterte skulder smerter kan være et tegn på et alvorlig problem, men det kan også bare være på grunn av en mindre tilstand som en muskel krampe. En grundig medisinsk vurdering vil tillate deg å sortere ut årsaken til smertene dine og få riktig behandling.