Evb

Myter og fakta om leddsmerter

Det er mange misoppfatninger om leddgikt leddsmerter, men hva som egentlig skjer? vi vil skille ut fakta fra fiksjon.

Noen dager 63-åringen Leslie Gluck kan ikke komme ut av sengen. Hun har hatt revmatoid artritt i mer enn 20 år, og smerten kan være nesten uutholdelig. Men i Sør-California, der Leslie liv, føles tørr varme beroligende til henne hovne ledd. Er det virkelig beroligende, eller er den effekten bare i Leslie sinn? Hva er de reelle fakta om hva som forårsaker, kurer, hindrer, og hjelper leddgikt og leddsmerter?

Joint Pain Myte: All leddsmerter er leddgikt.
Det er mer enn 50 typer leddgikt, men å ha en hoven, ikke verkende ledd ikke bety at du har en av dem. "Du må være riktig diagnostisert og behandlet," sier Elaine Husni, MD, MPH, direktør for leddgikt og muskel senter Ortopedisk og revmatologiske Institute, ved Cleveland Clinic, "Du kan ikke engang har leddgikt, men heller et mykt vev skade eller bursitt. " Bare et besøk til en lege vil fortelle deg for sikker.

Leddsmerter myte: spratt knokene forårsaker leddgikt.
Jada, vi har alle hørt dette før. Mamma sa alltid, Stop cracking disse knokene eller vil du ende opp med å gi deg selv leddgikt. Men ifølge Mark A. McQuillan, MD, førsteamanuensis ved Institutt for indremedisin, divisjoner av generell medisin og revmatologi, ved University of Michigan, popping av knokene er bare et vakuum fenomen. Når du trekker på knokene, gjør litt av overflødig nitrogen gass som ble oppløst i blodet bokstavelig talt en smellende lyd. Så nei, vil du ikke få leddgikt fra knoke spratt, men du kan irritere de rundt deg.

Leddsmerter faktum: tørr, hjelper varmt vær lindre leddsmerter.
Ifølge Dr. McQuillan, leddgikt pasienter føler et ubehagelig press på sine skjøter på dager med høy luftfuktighet og lav lufttrykk, spesielt like før en storm. Et tørt klima innebærer et minimum av trykk. "Før du planlegger en stor flytte, derimot, er det godt å teste ut tørrere vær for et par uker, for å se om det fungerer for deg," sier Dr. McQuillan.

Leddsmerter myte:. Trening kan forverre leddsmerter Trening er gunstig for alle, med eller uten leddgikt, sier Dr. McQuillan. Likevel er bare 13 prosent av mennene og åtte prosent av kvinnene med artrose få minimum anbefalte mengden ukentlig bevegelse. Hvis du er i smerte, gi avkall på intens trening og prøve litt lett stretching, eller bytte til treningsøktene som er mindre taxing på leddene, slik som stillestående sykkel eller svømming. "Det viktigste er bare å få mer bevegelse i livet ditt. Husk: Bruk det eller mist det," sier Dr. Husni. "Jo mer trening du gjør, jo bedre utvalg av bevegelse."

Leddsmerter faktum: kosthold kan være en faktor i å forebygge leddgikt Ja - og nei.. Opprettholde en sunn vekt kan hjelpe avverge visse typer leddgikt. "Keeping nærheten av din idealvekt vil være beskyttende mot slitasjegikt," sier Dr. McQuillan, fordi fedme har vært knyttet til slitasjegikt i hofte og kne. Imidlertid har dietten ikke vist seg å ha en direkte link til årsaken eller forebygging av andre former for leddgikt.

Leddsmerter myte:. Det er ingen måte å forhindre leddgikt-forårsaket leddskader Leddgikt medisiner - inkludert COX-2-hemmere, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), anti-TNF-forbindelser, kortikosteroider og sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARDs) - kan bidra til å redusere betennelse, lindre smertefulle symptomer og forhindre leddskader. Hos pasienter som forsinker behandlingen ", kan vi se drastiske erosjoner i leddene i så lite som tre til seks måneder, som ikke vokser ut igjen," sier Dr. Husni. Det er best å oppsøke lege for å finne en behandling plan som kan hjelpe deg å opprettholde din livskvalitet og bedre kontroll på din tilstand.